Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Maďarské Digi

Rostinho (1)|29.1.2016 11:54
Zdravím,

dlouhodobě žiji v Maďarsku, mám předplacenou maďarskou platformu DigiTV s jejich STB KAON1000HD, který bohužel neumožňuje ladění nových stanic či satelitů tzn., že mám přednastavené pouze maďarské kanály, jakmile však připojím kabel napřímo do TV (bez CAM modulu) a naladím THOR 0.8w tak se objeví v nabídce mimo jiné i CZ/SK kanály, které jsou zakryptovány jelikož zatím nemám CAM modul.

Můj dotaz zní, jestliže si pořídím CAM modul dám tam kartu, kterou mám v STB, bude možnost chytat i CZ/SK (které jsou v nabídce CZ digi) nebo to bude omezeno na HU kanály, které jsou součásti balíčku. Nemá s tím někdo zkušenosti ? :)

Děkuji za odpovědi a rady.
RoPo (6061)|29.1.2016 14:51
Zkušenost s tím nemám, ale podle mě, pokud máš maďarskou kartu - na maďarskou rezidenční adresu - tak budeš příjmat jen to, co příjmáš teď.
bmw330 (31)|29.1.2016 14:59
Musíš si koupit cam modul od digi cz + kartu od digi cz s programovým balíčkem, jinak máš smolíka.
ander1 (29)|29.1.2016 19:23
[QUOTE=bmw330;520253]Musíš si koupit cam modul od digi cz + kartu od digi cz s programovým balíčkem, jinak máš smolíka.[/QUOTE]

Prepáč prečo by musel kúpiť cam modul od digi ? ved cam modul sa dá použiť aký koľvek alebo nemám pravdu.

Cz digi kartu ved môže mať aj SK digi kartu ... ale digi kartu bude potrebovať
ander1 (29)|29.1.2016 19:31
[QUOTE=Rostinho;520240]Zdravím,

dlouhodobě žiji v Maďarsku, mám předplacenou maďarskou platformu DigiTV s jejich STB KAON1000HD, který bohužel neumožňuje ladění nových stanic či satelitů tzn., že mám přednastavené pouze maďarské kanály, jakmile však připojím kabel napřímo do TV (bez CAM modulu) a naladím THOR 0.8w tak se objeví v nabídce mimo jiné i CZ/SK kanály, které jsou zakryptovány jelikož zatím nemám CAM modul.

Můj dotaz zní, jestliže si pořídím CAM modul dám tam kartu, kterou mám v STB, bude možnost chytat i CZ/SK (které jsou v nabídce CZ digi) nebo to bude omezeno na HU kanály, které jsou součásti balíčku. Nemá s tím někdo zkušenosti ? :)

Děkuji za odpovědi a rady.[/QUOTE]

Málu radu z mojich skúsenosti
Novy STB je lepšie než Cam modul . môj názor

Chceš prijímať CZ/SK digi aj Maďarsku Digi ??? musíš mať 2 karty - preto potrebuješ novy STB na 2 karty .

Ďalšie rady podľa toho ako odpovieš na otázku.
Dagy2 (3153)|30.1.2016 16:38
Ander, nie som odborník na DigiTV, ale myslím, že je to úplne inak. žiadny SAT prijímač s dvomi kartami nepotrebuje a taktiež zrejme vôbec SAT prijímač je v tomto prípade úplne otázny.
1/ rostinho je v zmluvnom vzťahu s DigiTV HU, toto je zrejme firma ešte vlastnená pôvodnou RCS.
Jeho karta je párovaná so SAT prijímačom, ktorý dáva RCS do prenájmu. Idú na nej maďarské programy a šlus.
Možno existuje aj modul od RCS ale ani na tom slovenské a české programy nepôjdu.

2/ Digi SK je vlastnená T-COM Slovensko.
Táto služba je dostupná pomocou HD prenajatého prijímača s párovanou kartou.
V žiadnom inom prijímači táto karta nepôjde rovnako to má T-COM zabezpečené u Magio TV.
Táto služba umožňuje zaplatiť si HU balík, takže na jednej karte umožňuje príjem SK/CZ/HU programov

3/ Digi ČR je vlastnená skupinou LAMA.
Táto služba je dostupná pomocou HD prenajatého prijímača s párovanou kartou alebo pomocou CI-modulu s párovanou kartou v akokoľvek SAT prijímači alebo TV s CI-slotom
Táto služba umožňuje príjem SK/CZ ale nemá nikde na webe písané o HU programoch. Ale je možné že to ide nejakým spôsobom - digi SK to má priamo ako balík

Takže riešenie je zrejme:
A/ zrušiť DigiTV HU, pokiaľ možno nechať si anténu na 0.8W
objednať si digi SK na slovenskú adresu s balíkom HU, potom zobrať prijímač s kartou pod pazuchu a zapojiť ho v Maďarsku na anténu 0.8W

B/ zrušiť DigiTV HU, pokiaľ možno nechať si anténu na 0.8W
objednať si Freesat SK na slovenskú adresu na predplatenú kartu na ktorej ide aj balík HU
kúpiť buď TV alebo SAT prijímač s možnosťou prijmu pre Irdeto2 a zapojiť ho v Maďarsku na anténu 0.8W
budeš mať komplet predplatenú ponuku od Freesat so stanicami CZ/SK/HU

C/ nechať všetko ako je
pokiaľ kupuje novú TV so SAT tunerom, pridať LNB na Astru 23.5E, kúpiť CI-modul do TV Irdeto + kartu Skylnk + aktiváciu karty + servisný poplatok na rok a má na TV všetky základné CZ/SK programy

Ešte by som ale počkal s rozhodnutím do stredy, je možné že CZ programy vypadnú na SK kartách skylink a postupne aj u ďalších prevádzkovateľov. Rozhodol by som sa potom.
bmw330 (31)|1.2.2016 07:23
[QUOTE=ander1;520260]Prepáč prečo by musel kúpiť cam modul od digi ? ved cam modul sa dá použiť aký koľvek alebo nemám pravdu.

Cz digi kartu ved môže mať aj SK digi kartu ... ale digi kartu bude potrebovať[/QUOTE]

Musí být cam modul digi cz + karta digi cz jelikož je s modulem spárována. Na maďarském cam modulu nechytne programy cz digi a naopak, na českém cam modulu maďarské.
Dagy2 (3153)|1.2.2016 08:48
takže by som počkal naozaj čo sa udeje tento týždeň a potom riešil.
doteraz sa to dalo jednou kartou na 0.8W ako som písal vyššie digiSK alebo freesatSK