Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Maximálny dátový tok pri VHS

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2016
    Příspěvků
    2

    Ahoj, viem že sa tu toho popísalo na tému grabovania videa z VHS/S-VHS do PC dosť veľa. Na grabovanie videa používam Pinnacle 510-USB. Chcem sa opýtať jednu pre mňa dôležitú vec. Finalizujem a exportujem tieto videá v Adobe Premiere Pro/Media Encoder CS4 vo výslednom formáte/kodeku H.264. Chcem sa opýtať na minimálny a maximálny dátový tok a aký vysoký dátový tok je už zbytočný pri tomto druhu videa?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,865

    Nastavuji max. 3500 kbps pro podobna videa.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2016
    Příspěvků
    2

    ... existuje aj teória o minimálnom bitrate?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,865

    Spocitat dle rozliseni, poctu snimku, pouziteho audia a sumu v obraze, ktereho u VHSky je hodne. Sum vsak bitrate zvyseuje a to vyrazne. No a nakonec zalezi jaky kodek se pro enkodovani pouzije.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,369

    Citace Původně odesláno od sly203 Zobrazit příspěvek
    Chcem sa opýtať na minimálny a maximálny dátový tok a aký vysoký dátový tok je už zbytočný pri tomto druhu videa?
    Pouzi CRF, kde zadavas cislo, ktore oznacuje vizualnu kvalitu. Vtedy dostanes vzdy adekvatny bitrate, ktory nebude overkill, ale zaroven pojde v statickych a "cistych" scenach nizko. Na rozdiel od ABR sa neplytva bitratom tam, kde to nieje nutne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2014
    Příspěvků
    16

    Sum bitrate vyrazne zvysuje? to je ako myslene ? cim viac sumu tym je treba vyssi bitrate?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,369

    Ano. Vhladom k principom fungovania kompresnych standardov, zasadne rozdiely v obraze medzi snimkami (cize napriklad sum) je to, co bitrate navysuje.
    Preto sa cisty a ostry digitalne snimany obraz da komprimovat podstatne efektivnejsie, a teda s nizsimi vizualnymi artefaktami, ako stary analogovy zasumeny zdroj.
    Inak napisane - ak chces totoznu kvalitu, potrebujes podstatne vyssi bitrate (alebo video prehnat nejakym processingom, ktory z obrazu sum odstrani t.j. vyhladi)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2014
    Příspěvků
    16

    aj som si myslel ze to myslis takto, len som si nebol isty ci som pochopis spravne tu tvoju vetu
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. dátový tok
    Od Stano_tvf v sekci Editace videa
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-08-2009, 23:10
  2. minimálny datový tok
    Od Stano_tvf v sekci Editace videa
    Reakcí: 54
    Poslední příspěvek: 24-10-2008, 21:36
  3. Datový tok v APP
    Od hozjacz v sekci Editace videa
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 26-02-2007, 13:10
  4. datový kód
    Od Lubosek5600 v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 19-08-2006, 13:41
  5. Mpeg 2- datový tok!!!
    Od parkan v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 10-10-2004, 20:31