Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Přehrávače DVD/Blu ray: Zpoždění obrazu za zvukem

Neregistrovaný (0)|8.1.2016 11:59
Tazatel: SoDa

Znění dotazu: Mam z BR prehravace vyvedeny zvuk primo přes cinche do zesiulovace (nikoli receiveru), a přes HDMI obraz do TV. Zvuk je z beden přes zesilovac o chlup rychlesi. BR nemá funkci Lipsync, nemá ji ani TV a zesilovac. Zeislovac ma pouze analogove vstupy - tj. cinche. TV ma opticky vystup, BR ma opticky a coax vystup. Jak to cele propojit, aby byla kvalita zvuku ze zesilovace co nejlepší, ale soucasne aby nedochazelo k desynchronizace obraz/zvuk?

Technika, které se dotaz týká: BR Pioneer 180, TV Samsung ue 46f6740, zesilovac Onkyo 9030
RoPo (6061)|8.1.2016 12:31
Existují HW zpožďovače audia buď na optiku nabo na chinche. Chinche (kanály) máš/používáš 2 nebo více?
vivid.sk (11472)|8.1.2016 12:34
Nijako. Pokial nema zdroj (v tomto pripade BD player) korekciu LipSync - nevyriesis to.
Riesenie nie je ani "game mode", ten myslim funguje len pri 60Hz vstupe a znemoznuje farebnu korekciu podla zelania.

realne riesenia:
- kupit si iny zdroj signalu, ktory vie upravovat posun medzi A/V (napriklad HTPC s KODI)
- kupit si takuto krabicku spolu s DA prevodnikom (alebo obdobny produkt s HDMI)