Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 26 z 26

Téma: Připojení wifi k ip box-u

  1. #16
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    83

    Citace Původně odesláno od Martas0 Zobrazit příspěvek
    Jak jsem pochopil co pises ze mas net od souseda prez wifi na tvuj TPlink tak staci propojit boxh prez UTP kabel do TPlink das do LAN a na boxu nastavit IP, masku,branu a DNS site ku ktere se pripojujes.
    Priklad:
    IP Boxu: 192.168.1.5
    Maska: 255.255.255.0
    Brana: 192.168.1.1
    DNS: 8.8.8.8
    DNS2: 8.8.4.4
    Děkuji za návod ale od souseda přijímám wifi vzduchem,takto asi bude těžko do TP-Linku dostat od něho wifi příjem,notebook v pohodě,plný signál.Jedu teď na školení,tak se na nějakou dobu odmlčím,zatím moc děkuji za ochotu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček Avatar uživatele Martas0
    Registrace
    Nov 2015
    Příspěvků
    22

    Musis ten tvuj TPlink nastavit jako Bridge navod treba tady http://blog.jeffcosta.com/2011/09/29...-link-routers/ pak ti to bude fungovat po kabelu do Boxu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    83

    Citace Původně odesláno od Martas0 Zobrazit příspěvek
    Musis ten tvuj TPlink nastavit jako Bridge navod treba tady http://blog.jeffcosta.com/2011/09/29...-link-routers/ pak ti to bude fungovat po kabelu do Boxu.
    Trochu jsem se s tím potrápil ale díky Tobě,jsem to zvládl,postupoval jsem přesně podle návodu,který jsi sem dal,ještě jednou mnohokráte Ti děkuji,šlape vše,jak jsem potřeboval,jen snad moc teď neomezím souseda a nebo,nedej bože aby mu nešel net vůbec,musím se ho zeptat.
    Děkuji i ostatním,kteří se mi snažili poradit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,269

    tabaco: pouze ale počítej s tím, že se teď máte se sousedem jako na dlani a není mezi vámi žádný firewall.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    83

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    tabaco: pouze ale počítej s tím, že se teď máte se sousedem jako na dlani a není mezi vámi žádný firewall.
    Tak to mně nenapadlo,to znamená,že jsme oba teď napadnutelní?,nebo jen mezi námi,jak se říká,vidíme si do karet?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Nováček Avatar uživatele Martas0
    Registrace
    Nov 2015
    Příspěvků
    22

    Je to jen mezi vami, ale mas nastaveno heslo na tvem TPlinku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,269

    Citace Původně odesláno od tabaco Zobrazit příspěvek
    jak se říká,vidíme si do karet?
    Přesně tak, takže kdyby jsi například měl povolen anonymní přístup na Tvůj počítač, tak se tam soused bez problémů dostane. Prostě teď musíš před sousedem zabezpečit každé zařízení, co máš v síti, pokud nechceš, aby se tam dostal nebo do něj drbal, nebo Ti například na dálku ovládal satelit, díval se na Tvé nahrávky apod. To zabezpečení může být docela problém u méně inteligentních zařízení typu TV apod.
    Není to jen o tom, že by Ti chtěl dělat schválnosti, ale může se i omylem ukliknout a něco smazat, nebo bude mít na návštěvě zvídavé osazenstvo/puberťáky, kteří Ti kompletně vše prolustrují + jako bonus Ti někde nahrají péčko atd.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,055

    Proto take jsem psal o routeru (s NATem) a s rezimem client, kdy lze site lepe oddelit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    83

    Citace Původně odesláno od Martas0 Zobrazit příspěvek
    Je to jen mezi vami, ale mas nastaveno heslo na tvem TPlinku?
    Ano TP-Link jsem zahesloval,bude to stačit? KamilZ má pravdu i když si se sousedem důvěřujeme ale může mít návštěvu,třeba akční děti a je vymalováno.Pokud stačilo zaheslovat,tak fajn ale pokud ne,máte nějaký návod,jak to zabezpečit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,269

    No tím zaheslováním jsi si zabezpečil jen a pouze router, ale nic jiného

    Prostě jsi si svolil špatné (resp. nevhodné) řešení. Raději se domluv s někým, kdo tomu rozumí a je schopen Ti to přímo fyzicky na místě nakonfigurovat s patřičnou bezpečností, což možná bude vyžadovat i jiný/další hardware.
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 09-12-2015 v 20:33
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    83

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    No tím zaheslováním jsi si zabezpečil jen a pouze router, ale nic jiného

    Prostě jsi si svolil špatné (resp. nevhodné) řešení. Raději se domluv s někým, kdo tomu rozumí a je schopen Ti to přímo fyzicky na místě nakonfigurovat s patřičnou bezpečností, což možná bude vyžadovat i jiný/další hardware.
    Soused také nemá s tím zkušenosti,budu muset se někde poptat ale díky na upozornění.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 05-01-2015, 15:42
  2. LCD: Smart TV - připojení k wifi routeru, který není v dosahu
    Od Deevy v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 06-12-2013, 02:14
  3. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 15-04-2012, 23:43
  4. BD Sony S370 a wifi připojení
    Od bowfinger v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 29-12-2010, 20:30
  5. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-03-2006, 06:33