Musis ten tvuj TPlink nastavit jako Bridge navod treba tady http://blog.jeffcosta.com/2011/09/29...-link-routers/ pak ti to bude fungovat po kabelu do Boxu.
Trochu jsem se s tím potrápil ale díky Tobě,jsem to zvládl,postupoval jsem přesně podle návodu,který jsi sem dal,ještě jednou mnohokráte Ti děkuji,šlape vše,jak jsem potřeboval,jen snad moc teď neomezím souseda a nebo,nedej bože aby mu nešel net vůbec,musím se ho zeptat.
Děkuji i ostatním,kteří se mi snažili poradit.
tabaco: pouze ale počítej s tím, že se teď máte se sousedem jako na dlani a není mezi vámi žádný firewall.
Je to jen mezi vami, ale mas nastaveno heslo na tvem TPlinku?
Přesně tak, takže kdyby jsi například měl povolen anonymní přístup na Tvůj počítač, tak se tam soused bez problémů dostane. Prostě teď musíš před sousedem zabezpečit každé zařízení, co máš v síti, pokud nechceš, aby se tam dostal nebo do něj drbal, nebo Ti například na dálku ovládal satelit, díval se na Tvé nahrávky apod. To zabezpečení může být docela problém u méně inteligentních zařízení typu TV apod.
Není to jen o tom, že by Ti chtěl dělat schválnosti, ale může se i omylem ukliknout a něco smazat, nebo bude mít na návštěvě zvídavé osazenstvo/puberťáky, kteří Ti kompletně vše prolustrují + jako bonus Ti někde nahrají péčko atd.![]()
Proto take jsem psal o routeru (s NATem) a s rezimem client, kdy lze site lepe oddelit.
No tím zaheslováním jsi si zabezpečil jen a pouze router, ale nic jiného
Prostě jsi si svolil špatné (resp. nevhodné) řešení. Raději se domluv s někým, kdo tomu rozumí a je schopen Ti to přímo fyzicky na místě nakonfigurovat s patřičnou bezpečností, což možná bude vyžadovat i jiný/další hardware.
Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 09-12-2015 v 19:33