video soubor nezná šířku a výšku rámečku
Dobrý den,
používám ffmpeg pro kódování videa (1920x1080) pomocí h.265. Když kóduju video do avi, šířka a výška jsou ve vlastnostech souboru, ale jak zkusím kódovat do mov nebo mp4 šířka a výška tam nejsou. Všechny videa jdou přehrát v VLC přehrávači. Zkoušel jsem použít i program videoinspektor a v něm tyto údaje o velikosti framu jsou. Potřeboval bych, aby šířka i výšku snímku byla ve vlastnostech souboru a já video snímky mohl dál upravovat v matlabu.
používám ffmpeg pro kódování videa (1920x1080) pomocí h.265. Když kóduju video do avi, šířka a výška jsou ve vlastnostech souboru, ale jak zkusím kódovat do mov nebo mp4 šířka a výška tam nejsou. Všechny videa jdou přehrát v VLC přehrávači. Zkoušel jsem použít i program videoinspektor a v něm tyto údaje o velikosti framu jsou. Potřeboval bych, aby šířka i výšku snímku byla ve vlastnostech souboru a já video snímky mohl dál upravovat v matlabu.
Zkusim to jeste jednou. Mám video v avi (1920x1080). Chci ho zakodovat pomoci h.265 například do formátu mov. Proto aby s nově zakodovanym videem mohl pracovat v matlabu musi mit snimek definovanou velikost (1920x1080). Koduji pomoci ffmpeg, zadam napriklad: ffmpeg -i Barrier.avi -c:v libx265 -b:v 1000k outputt5.mov video se zakoduje ale soubor nema definovanou velikost snimku.
Rozumět tomu tak že video se dále má zpracovávavat v tomto ??? https://cs.wikipedia.org/wiki/MATLAB ???
Ten videosoubor tu informaci o vysce a sirce samozrejme ma, ale ta utilita, ze ktere ten MATLAB tu informaci bere to neumi. Z ceho to bere, z windows exploreru? To presneji popis jestli to vis. Nebo proste ma MATLAB funkce na vlastnosti videa, ktere neumi do dusledku nektere formaty. Ale to je mene pravdepodobne.
Ja napriklad mohu napsat programek ve Windows Batch a mam na vyber utility mediainfo nebo ffprobe, ktere predaji informace o videu tomu Windows Batch. Tedy musi byt implementovane do toho batch kodu. Ciste spekulativne, treba ti staci jednoduchy windows batch script (pokud delas ve Windowsech!) na to co potrebujes.
Ja napriklad mohu napsat programek ve Windows Batch a mam na vyber utility mediainfo nebo ffprobe, ktere predaji informace o videu tomu Windows Batch. Tedy musi byt implementovane do toho batch kodu. Ciste spekulativne, treba ti staci jednoduchy windows batch script (pokud delas ve Windowsech!) na to co potrebujes.
Rozumět tomu tak že video se dále má zpracovávavat v tomto ??? https://cs.wikipedia.org/wiki/MATLAB ???
Ano, matlabu
Ano, matlabu
Matlab podporuje mp4 i mov: http://www.mathworks.com/help/matlab/ref/videoreader.html
a nevim odkud ty informace matlab bere.
Je mi divny ze u souboru s avi jsou uvedeny informace o vysce i sirce, ale u souboru mov i mp4 ty informace nejsou.
a nevim odkud ty informace matlab bere.
Je mi divny ze u souboru s avi jsou uvedeny informace o vysce i sirce, ale u souboru mov i mp4 ty informace nejsou.
Tedka jsem jeste zkusil jinej program Handbreak a u h.265 taky neznam vysku a sirku, ale u h.264 je vyska i sirka znama
Tak ten MATLAB to ma vestavenou funkci na to.
Pokud kliknu na "example" na tom webu, ktera popisuje tu funkci, tak tam pisou toto:
[TABLE="class: table"]
[TR]
[TD]All Platforms[/TD]
[TD]AVI, including uncompressed, indexed, grayscale, and Motion JPEG-encoded video (.avi)
Motion JPEG 2000 (.mj2)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]All Windows[SUP]®[/SUP][/TD]
[TD]MPEG-1 (.mpg)
Windows Media[SUP]®[/SUP] Video (.wmv, .asf, .asx)
Any format supported by Microsoft[SUP]®[/SUP] DirectShow[SUP]®[/SUP][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Windows 7 or later[/TD]
[TD]MPEG-4, including H.264 encoded video (.mp4, .m4v)
Apple QuickTime Movie (.mov)
Any format supported by Microsoft Media Foundation[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Macintosh[/TD]
[TD]Most formats supported by QuickTime Player, including:
MPEG-1 (.mpg)
MPEG-4, including H.264 encoded video (.mp4, .m4v)
3GPP
3GPP2
AVCHD
DV[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Linux[SUP]®[/SUP][/TD]
[TD]Any format supported by your installed plug-ins for GStreamer 0.10, as listed on , including Ogg Theora (.ogg). Note: Support is provided for GStreamer 0.10 only, not later versions.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
tedy napr., pokud to delas pod Windows a nemas win7 , tak musis mit DirectShow nainstalovany, aby ti to tyto informace poskytlo. Ten MATLAB si to vezme z directshow. O H265 se tam primo nemluvi, je to celkem novy format.
Tak jaky mas OS na cem to pouzivas?
Pokud kliknu na "example" na tom webu, ktera popisuje tu funkci, tak tam pisou toto:
[TABLE="class: table"]
[TR]
[TD]All Platforms[/TD]
[TD]AVI, including uncompressed, indexed, grayscale, and Motion JPEG-encoded video (.avi)
Motion JPEG 2000 (.mj2)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]All Windows[SUP]®[/SUP][/TD]
[TD]MPEG-1 (.mpg)
Windows Media[SUP]®[/SUP] Video (.wmv, .asf, .asx)
Any format supported by Microsoft[SUP]®[/SUP] DirectShow[SUP]®[/SUP][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Windows 7 or later[/TD]
[TD]MPEG-4, including H.264 encoded video (.mp4, .m4v)
Any format supported by Microsoft Media Foundation[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Macintosh[/TD]
[TD]Most formats supported by QuickTime Player, including:
MPEG-1 (.mpg)
MPEG-4, including H.264 encoded video (.mp4, .m4v)
3GPP
3GPP2
AVCHD
DV[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Linux[SUP]®[/SUP][/TD]
[TD]Any format supported by your installed plug-ins for GStreamer 0.10, as listed on , including Ogg Theora (.ogg). Note: Support is provided for GStreamer 0.10 only, not later versions.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
tedy napr., pokud to delas pod Windows a nemas win7 , tak musis mit DirectShow nainstalovany, aby ti to tyto informace poskytlo. Ten MATLAB si to vezme z directshow. O H265 se tam primo nemluvi, je to celkem novy format.
Tak jaky mas OS na cem to pouzivas?