Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123
Zobrazené výsledky: 31 až 43 z 43

Téma: zubatý mpeg z divx v canopus procoder2

  1. #31
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Bullback
    50Hz televize samozřejmě nic neřeší, ale ostatní zobrazovače to řešit musí. Nemůžou to zobrazit tak jak to přijde, rpotože to prostě neumí. Musí si počkat na oba půlsnímky a potom je spojit. No a logicky nemůžou bez úprav spojit dva půlsnímky prokládanýho videa a zobrazit je. Musí s tim něco udělat.
    Tu analýzu jsetli to je prolkádaný nebo ne nedělá přehrávač, ale televize. Přehrávač to ví, má to uložený v tom flagu. Televize neví nic, ta to dostane vždycky naservírovaný po půlsnímkách. Musí se rozhodnout jestli bude dělat deinterlace nebo ne. Samozřejmě nemluvim teď o 50 Hz, ale o 100 Hz, LCD atd.

    Pokud to rozdělim na několik typových případů, dostanu následující výsledky:

    Počítačovej DVD player: Automaticky bude dělat deinterlace. Kvalita půjde dolů.
    Progresivně zobrazující TV: Výsledek je nejistý. Je možný, že bude dělat deinterlace i přestože to neni nutný. Kvalita potom půjde dolů.
    Televize 50 Hz: Zobrazuje po půlsnímkách tak jako vždycky. Kvalita je pořád stejná, čili mizerná

    Opravdu vidim pouze problémy a žádný plus.

    Jediný mínus co to může mít je kvalita, nikoli však co se týče deinterlací.
    Tohle jsem moc nepochopil...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    vlada
    Počítačovej DVD player: Automaticky bude dělat deinterlace. Kvalita půjde dolů.

    Některé SW playery jedou i 50Hz (PowerDVD) takže s prokládáním nemají problém.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Bullback
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    358

    vlada

    Nemůžou to zobrazit tak jak to přijde, rpotože to prostě neumí. Musí si počkat na oba půlsnímky a potom je spojit. No a logicky nemůžou bez úprav spojit dva půlsnímky prokládanýho videa a zobrazit je
    Zobrazují weave, diť to píšu, využívá se paměť ...

    Tu analýzu jsetli to je prolkádaný nebo ne nedělá přehrávač, ale televize.
    Televize bych ale vůbec takhle nepřeceňoval , neumí ani prdět natož analýzu ....

    Přehrávač to ví, má to uložený v tom flagu
    Přehrávač jede vždy v interlaced né podle flagu ... Vyjímkou je transfer pro TV 100Hz, to se ale musí přepnout ručně.

    Počítačovej DVD player: Automaticky bude dělat deinterlace. Kvalita půjde dolů.
    Ano bude, ale kvalita nemusí jít dolů.

    Progresivně zobrazující TV: Výsledek je nejistý. Je možný, že bude dělat deinterlace i přestože to neni nutný. Kvalita potom půjde dolů
    .

    Pochybné plazmy a LCD nejsou určeny pro video, takže tady souhlasím že kvalita půjde rapidně dolu.

    Televize 50 Hz: Zobrazuje po půlsnímkách tak jako vždycky. Kvalita je pořád stejná, čili mizerná
    Ty vole, a co bys chtěl lepšího pro prokládaný video ???
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    mirekv> Samozřejmě, že ty přehrávače jedou 50 Hz. Ale ty snímky musí někde dopočítat. Většinou ale udělají úplně obyčejnej BOB50, čili natáhnou půlsnímek na dvojnásobnou výšku. Tím pádem samozřejmě ztrácíš vertikální rozlišení. Krásně to ukáže ten příklad, který jsem tu kdysi odkazoval. Video s vodorovnými pruhy 1px širokými.

    bullback> V podstatě se vším souhlasim, akorát nevěřim, že by progresivně zobrazující TV používaly WEAVE. Potom by totiž byly vidět interlace artefakty, což nejsou. Spíš se mi to zdá na nějakej BOB.
    S tou 50 Hz TV to samozřejmě byla nadsázka...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    vlada
    No dobře, ale na TV máš to samé, akorát že se ti to ostré rozhraní třepe v rytmu 50Hz a výsledek je stejný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    mirekv
    No úplně to tak neni. Zkusim někde vyhrabat tu mojí ukázku. TV by s tim podle mě neměla problémy, ale počítač z toho udělá stroboskop. Je to ale samozřejmě extrémní případ. Většinou bude ten výsledek celkem O.K.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Hoši, hoši, co kdyby jste se vrátili k tazatelově dotazu?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    StD
    Ale pjotrovi už odpověděli! Výstup z procoderu by měl být progressive, clee měl pravdu. Je zajímavé, že ve většině případů to nevadí, ale párkrát se mi to stalo a pak stačilo výsledek prohnat Restreamem nastaveným jako progressive a bylo to OK. Důvod, proč to Procoder1 nedělá, je právě asi ten, že do videa přidává pomocné mezisnímky Po pravdě, on to pri konverzi 24>25 celé předělá, takže výsledek je jiný.

    vlada
    Tu máš na vybranou, buď budeš sledovat video (na monitoru) 50fps prokládaně za cenu mírné ztráty ostrosti ve svislém směru, ale s plynulými pohyby, nebo ostré ale s deinterlací více, či méně podařenou, ale vždy 25fps.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    mirekv
    Pokud máš opravdu silnej počítač, tak jsou i deinterlace filtry do 50 fps a s celkem kvalitnim obrazem. Ale realtime mi to samozřejmě nepoběží ani náhodou. Ale možná ně nějakym A64 3400+, by to už šlo....

    Já jsem ale původně mluvil o tom, proč neni dobrý dávat flag interlaced neprokládanýmu videu. S prokládanym videem to je na počítači vždycky kompromis, to je jasný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Bullback
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    358

    Samozřejmě, že ty přehrávače jedou 50 Hz. Ale ty snímky musí někde dopočítat. Většinou ale udělají úplně obyčejnej BOB50, čili natáhnou půlsnímek na dvojnásobnou výšku. Tím pádem samozřejmě ztrácíš vertikální rozlišení.
    Nestrácíš nic !!! Jak bys mohl zvětšením něco ztratit, že ??? Televize ti to nezvětšuje protože není digitální a tudíš to není zapotřebí ..., takže na TV vidíš jen cca 240 řádek, pro monitor je to málo, proto zvětšení ...

    V podstatě se vším souhlasim, akorát nevěřim, že by progresivně zobrazující TV používaly WEAVE
    Televize né ale zachytávání na PC či přehrávače, ty blbější používají BOB (smíchání polí ze dvou časů do jediného), takový hnus ale nebudu používat že ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Citace Původně odesláno od Bullback
    Nestrácíš nic !!! Jak bys mohl zvětšením něco ztratit, že ??? Televize ti to nezvětšuje protože není digitální a tudíš to není zapotřebí ..., takže na TV vidíš jen cca 240 řádek, pro monitor je to málo, proto zvětšení ...
    Kdyby si to bral takhle, tak na TV obrazovce vidíš v jeden moment vždycky maximálně tak 10 řádek. Jenže tam se střídají 2 půlsnímky, který se pokaždý vykreslí na jiný místo. Výslednej efekt je takovej, že to vypadá jako by rozlišení bylo dvojnásobný. Oproti tomu monitor (PC player) sice pracuje se stejnym množství dat, ale kreslí to pořád na stejný místo. Stáhni si muj ukázkovej klip http://jech2.webz.cz/video/pokus.avi a přehraj to na PC v nějakym playeru kterej používá HW deinterlace (WMP, MPC atd.) Pak na to video koukni ve VD.

    Citace Původně odesláno od Bullback
    Televize né ale zachytávání na PC či přehrávače, ty blbější používají BOB (smíchání polí ze dvou časů do jediného), takový hnus ale nebudu používat že ...
    Si myslel spíš BLEND, ne? To je opravdu humáč. Nejhorší je, že to plno lidí používá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Bullback
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    358

    Oproti tomu monitor (PC player) sice pracuje se stejnym množství dat, ale kreslí to pořád na stejný místo.
    Ale prd, systém ve 50fps je si příliš podobný, ty řádky jsou zase posunutý o jednu a doplňují se - (střídají se pole) jako u TV, diť sme o tom též tady psali už před rokem, nevzpomínáš
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Bullback
    Pamatuju se na tu diskuzi. Ale stáhni si tu mojí ukázku, tam to krásně uvidíš, v čem je ten problém.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123

Podobná témata

  1. DivX na DVD v Canopus Procoder
    Od Petr_70 v sekci Editace videa
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 31-03-2005, 13:06
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-09-2004, 17:28
  3. Canopus MPEG SoftEncoder
    Od drsong1 v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 31-08-2004, 00:29