Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 43

Téma: zubatý mpeg z divx v canopus procoder2

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele pjotr
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    35

    chtel sem prevest divx na dvd v procoderu 2 ale vysledkem je zubaty obraz myslel sem ze to je tim divx ale s xvid filmem to udela to same
    nic nezvetšuji neořezavam vše -letterbox ale hrany sou zubate.co stim? procoder stary to nedela jenže potřebuju funkce z té dvojky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Jestli to máš nastavený takto, tak by to mělo být v pohodě (aspoň u mě tomu tak je):

    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele pjotr
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    35

    dela to furt projevuje se to jako zubate hrany né kostky špatnou kompresí
    na fotce sou oznaceny místa kde to dela .dela to iv titulku

    nemuže to bít treba mpeg2 kodekem??

    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    neexportujes to nahodou jako interlaced? dvd player se to pak snazi deinterlacovat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele ODSakEda
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    2,310

    pjotr Myslím si, že je to malým rozlišením videa předlohy. Jaké rozlišení má ten DivX? 720x576? Jestli méně, tak při převodu na DVDvideokompatibilní musí dojít k přeočtu jedině a pouze na rozlišení 720x576 a tedy jeli zdroj jiného, může interpolace dělat takové problémy. Apropo, 720x576 je rozlišení jen cca 0,4Mpixelů!!!..., takže nic moc a jde i o to, jak to kterej soft (player, kodec) zahladí! Nečekejte v tak malém rozlišení videa a rozlišovací schopnost TV vysílání obraz jak z dig. fotoaparátu nad 2MPx! To jen na telce to není vidět a PC monitory né že to neumí zobrazit, naopak, spíše tu nedokonalost navíc při sezení z blízky, prozradí!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Whitejoker
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    639

    ku*va, kdybych měl takový signál na televizi, tak nemusí chodit do hospody
    Záleží na čem to prohlížíš (telka nebo PC) - jestli PC - jakej máš ppřehrávač.
    Jinak obecně - každá komprese nejvíc degraduje linie blízké vodorovným nebo svislým.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    komprese ani tak ne jako resize...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu občas Avatar uživatele bArDa
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    280

    Doporucil bych ti TMPEGenc, kterej tyhle zubatice nedela, ale v nem (teda alespon me) nejdou otevrit avi. s AC3 takze sem taky zkusil Procoder, ale taky my vylezla tahle zubatost
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Bullback
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    358

    Musíš nastavit vstup encoderu (jen ProCoder) podle toho jak je uložen zdroj, v tvém případě DivX.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas Avatar uživatele bArDa
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    280

    Asi sem blbej, ale nepochopil sem jak to vlastne myslis
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    ...FILTRY dávat na vstup! Nikoli výstup. Už chápeš?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele pjotr
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    35

    dobre tak mi teda nekdo reknete proc kdyz ten samy film prevedu v procoder 1 to nedela??


    proc to nedelam teda v te 1? no protoze dvojka umi natahnout 24snimku na 25aniz by tam neco pridavala tak proto
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Tohle už se jednou probíralo tady. Odpověď je AviSynth. Ten všechno korektně připraví nemusí se spoléhat na encoder, kterej to často zprasí.
    Jinak pro porovnání by to chtělo screenshot z toho orig. DivX. Pokud jenom letterboxuješ, tak to vidim opravdu tak, že se ProCoder snaží udělat deinterlace progresivního obrazu a navíc pěkně blbě. Ale možná už to takhle vypadá i v tom DivXu.
    Ale potom mam ještě několik upozornění. Zaprvý pokud chceš udělat z 24 fps 25 fps, tak nejlepší je zrychlit to. Zároveň ale musíš taky zrychlit zvuk. Jsou v podstatě 2 způsoby jak to udělat. Buďto ho zrychlit se současnym zvýšenim tónu nebo to nechat přepočítat bez zvýšení. Ani jedno neni dobrý, jde o to co se Ti bude zdát míň horší. Navíc bych s takhle složitym přepočtem Canopusu moc nevěřil, na zvuk neni zaměřenej. Radši bych to svěřil AviSynthu.
    A druhá připomínka je to letterboxování. Pokud to takhle uděláš, tak se Ti výslednej film zdeformuje. DivX má na 99% pixel aspect ratio (PAR) 1,0. To znamená, že poměr stran odpovídá poměru rozlišení. U DVD naopak neexistuje PAR 1,0. Záleží, jak to nastavíš v encoderu, ale obecně existujou pouze PAR 1,066 (1,092 pro analog) a 1,42 (16:9). Pokud teda děláš DVD z AVI (kromě DV AVI) tak musíš každopádně resizovat, tomu se nevyhneš. Proto je podle mě DVD je zku*venej formát...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu občas Avatar uživatele bArDa
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    280

    Std - uz chapu, ale jaky filtry tam mam dat
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu občas Avatar uživatele bArDa
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    280

    Mohlo by na to mit vliv to, ze ProCoder to avi. dekoduje pres ffdshow a ne pres origos kodek
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. DivX na DVD v Canopus Procoder
    Od Petr_70 v sekci Editace videa
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 31-03-2005, 13:06
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-09-2004, 17:28
  3. Canopus MPEG SoftEncoder
    Od drsong1 v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 31-08-2004, 00:29