Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Střih a práce s videem: Střih videa

Neregistrovaný (0)|20.10.2015 16:43
Tazatel: fenek

Znění dotazu: Dobrý den, mám dotaz ohledně střihu videa na PC. Budu velmi rád, když mi někdo odpoví. Používám kameru CANON XF100
/MXF mpeg2 long gop 4:2:2/. Ke střihu využívám SONY VEGAS 13. PC: Win 7 professional, procesor Intel I7 4790 K,32 GB RAM,grafika GeForce GTX780,2 x SSD disk /128 GB a 240 GB/ HDD 1 TB 7200 rpm jako odkladiště dat z kamery. Když otevřu přímo nativní MXF soubor z kamery v editoru, v náhledovém okně na druhém monitoru je obraz trhaný. Bylo mi doporučeno převést soubory z kamery do střihatelného formátu. Ale nikdo už mi není schopen říct co a jak dál. Tudíž mám pár otázek:

a) V jakém softwaru převést soubory z kamery, aby byli bez problémů střihatelné. /produkční kodek/
b) Jak správně onen software nastavit (do čeho převést-výstupní formát….atd.)-příklad konkrétního funkčního odzkoušeného nastavení

Totéž bych potřeboval vědět i pro kodek AVCHD. Prosím pokud možno konkrétní a jasné odpovědi,ne obecně. Velmi děkuji.
josefíka (651)|20.10.2015 17:19
MXF je již dlouho na trhu, takže máš spíše špatně nastaven Vegas pro plynulé přehrávání. Verze 13 by to měla již zvládat.

Když čtu Tvůj dotaz, mám pocit, že neznáš ani základy a chceš to po nás naservírovat. :-(
ai (2993)|21.10.2015 04:40
Ten MXF z toho Canonu by mel byt cekem bez problemu specialne je to jeste mpeg2, tedy je to v nastaveni bud u Vegasu nebo u graficke karty, mozna i jinde, ja dva monitory nepouzivam.

Muzes provest videa do nejakeho lossless kodeku (utvideo) nebo "vizualne" lossless kodeku (cineform, ProRes), a to tak, ze to prevedes hromadne pred strihem. Ale podle tveho PC je to zbytecne. Ty soubory co dostanes jsou i dost objemne.

S mxf jsou problemy, ma to audio ve dvou (nebo vice) stopach, tedy se to musi vlozit do jedne stero pokud s tim chces neco delat, ten Vegas si s tim ale poradi, to jen plati pro prevod.

Ty bys zrejme potreboval nejaky prehledny program z GUI, zrejme asi GoPro studio by bylo vhodne, je to free, a prevede ti videa najednou na Cineform videa, nevim jak si poradi s MXF.

Ale znova, zda se, ze ten prevod bys delal i zbytecne mozna.