Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

novy satelitny prijimac - nahrada za Optibox zebra mini

kody33 (16)|15.9.2015 00:57
Zdravim, potreboval by som odbornu radu, s nakupom noveho satelitneho prijimaca, mam Optibox zebra mini , ktory blbne a hlavne ma problem s prijmom a neocakavanym vypadavanim hlavne TP 12207 V.Bude to sluzit na prijem Skylink.
Kedze byvam mimo CZ/SK ocenil by som uz u prijimaca nejake presnejsie zobrazovanie kvality a sily signalu (teplomery), podla ktorej by sa dala kvalitne nastavit parabola, nemam chut kupovat nejaky normalny merac.
1. spolahlivost, overena kvalita,dobry obraz a zvuk samozrejme.
2. nepotrebujem streamovanie,pluginy takze Enigma nie je potrebna
3. fastscan ma v podstate otravuje, nemusi ho prijimac mat.
4. pokial mozno aspon nejaka dobra podpora, terajsi Optibox zebra mini je podpora nula.
5. overenu spolupracu s DVB-S2 8PSK.
6. bezproblemova spolupraca s kartou M7 od Skylinku
Cena do 180 Euro
Dagy2 (3153)|15.9.2015 11:51
bez flejmov by som odporučil dve možnosti, ale nepíšeš kde je to mimo CZ/SK, ak nemecko/rakusko/švajc potom je toto relevantná rada.
1/ spoľahlivosť aj kvalita, 3 roky záruka, veľmi dobrý obraz aj zvuk samozrejme
2/ u doporučených dvoch možností nie je streaming, "pluginy" sú tam všetky ktoré potrebuješ "natvrdo" - EPG, strih nahrávok a pod.
3/ fastscan sa dá odstaviť/preskočiť
4/ hm, podpora. Podpora je hlavne nemeckých prevádzkovateľov, podporu nepotrebujem ak v prijímači funguje všetko s čím som ho kúpil a to tu je
5/ overená
6/ pre M7 potrebuješ alebo certifikovanú čítačku Irdeto alebo modul CI Irdeto - máš tu možnosť voľby. či je bezproblémová by museli povedať kolegovia, ktorí ho tu vlastnia. U jednotunera som ale problémy nepočul.
7/ teplomery fungujú u kvality v dB - takže toto nie je %-ne meranie, ktoré nehovorí nič, meranie kvality funguje dostatočne presne na laické naladenie ale samozrejme to nie je profesionálny merací prístorj.
Navyše prijímač porovnáva svoje tabuľky so zachytenými programami, takže po zachytení signálu pri testovacom TP zvolenom na 23.5E ti napíše ihneď na obrazovke, či si skutočne našiel družicu 23.5E. Nemusíš skúmať podľa naladených programov.

do 180 sa zmestíš
variant 1/ Technisat Technistar SIR
+ cena je ca 100EUR so zabudovanou čítačkou Irdeto takže len zapichneš M7 kartu a nepotrebuješ nič naviac
+ voľný CI+ slot pre ďalšieho lokálneho prevádzkovateľa, napr. ak si v DE
+ nahrávanie na USB HDD
+ strih nahrávok priamo v prijímači
+ diaľkové programovanie timerov cez net a web rozhranie
- nemá AAC zvuk (u skylinku nevadí, u DigiTV nejde týmto zvuk u niektorých HD programov)
- nemá internetové pripojenie a tým pádom ani HbbTV
- odpojenie fastscan "fintou" - poísané tu v tipoch a trikoch
- neprehráva prakticky žiadne externé formáty okrem AVI
- trochu zastaralé nie windows based klasické menu

variant 2/ Technisat Technistar ISIO S3
+ cena je na idealo.de v internetových obchodoch od 127EUR
+ prehrávanie všetkých bežných formátov mkv, avi, mov a pod zo siete alebo USB
+ nahrávanie na USB HDD
+ strih nahrávok priamo v prijímači
+ diaľkové programovanie timerov cez net a web rozhranie
+ má AAC zvuk
+ má internetové pripojenie a tým pádom aj HbbTV
+ nemá fastscan
+ ovádanie aplikáciami android/ios
+ 15digit VFD displej so zobrazením napr. názvov staníc, teplomerom pre ladenie paraboly (nepotrebuješ TV na streche), menu atď
- potrebuješ CI+ irdeto modul, cena navyše
- zostane ti voľná už len čítačka conax

v nemecku sú interentové obchody, ktoré ti to dovezú v cene a môžeš vrátiť do 14dní na ich náklady keď sa ti nebude páčiť. pre naladenie potrebuješ niekokoľko minút, nie je o čom rozmýšľať v nastaveniach. zálohovanie settingu na USB obnovenie v prípade problému (niekto to rozladí) trvá pár sekúnd, stačí ho zastrčiť.
Vybrať si ale musíš sám.
vivid.sk (11472)|15.9.2015 12:28
kody33> s bodmi 1/ a 4/ by som si u tejto znacky tak isty nebol, predtym ako cokolvek od Technisatu kupis, odporucam si precitat kompletne vlakna diskusii na tomto fore pre konkretne pristroje.
kody33 (16)|15.9.2015 18:55
V prvom rade vam dakujem za vase rady:-)
nie som v Nemecku, momentalne sa nachadzam v Irsku.
Zle som to sformuloval ohladom podpory, takze nepotrebujem podporu, ked vsetko funguje ako ma:-) uz som si raz nechal poradit ohladom kupy satelitneho prijimaca, a kupil som Optibox zebra mini a dobre ma o(je)babrali:-) Pretoze tam nefungovalo vsetko ako ma , a ani podpora nie je ziadna
-takze SIR to nebude.
-ISIO S3 by sa mi pacilo. Na ostrovoch je ho tazke kupit za dobru ,,nemecku,,cenu, vsetci ficia na Astra 28,2 a SKY, a zopar pristahovalcov z CZ/SK ktorych zaujima Astra 23,5 a Skylink, nie je pre nich dostatocne velky a zaujimavy trh.Ceny su 170-185 euro+postovne+CI modul a to by som bol daleko cez 200 euro.
Nasiel som este Technisat Technistar S2+CI modul Technicrypt dokopy za 130 euro, co by bolo z hladiska ceny pre mna zaujimavejsie, hlavne jednoduche objednanie a dorucenie do Irska a priaznivu cenu dopravy.
Samozrejme v porovnani z ISIO S3 zamrzi nemoznost HbbTV,lepsi display a viac funkcii, ale nejako by som sa s tym naucil zit:-)Nakoniec som nasiel aj nejakych predajcov v nemecku co to zasielaju do irska, stale uvazujem.
1. je na tom Technisat Technistar S2 nieco zle?
2. funguje korektne CI modul Technicrypt spolu s M7 kartou?