Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 26

Téma: Střih a práce s videem: Trhané video v Corel videostudio X7

  1. #1
    Neregistrovaný
    Guest

    Tazatel: Kába

    Znění dotazu: Dobrý den, používám Corel Videostudio X7 Ultimate a řeším jeden problém. V případě, že se jedná o nějaký záběr, který přejíždí horizontálně nebo vertikálně (například delší záběr na horizont krajiny s plynulým pohybem na nějakou stranu). Dojde při přidání záběru na časovou osu programu k tomu, že je rázem záběr trhaný, což se projeví i při exportu na výsledném videu. Tady je ukázka:
    http://ulozto.cz/xZ4TMFV5/video-trhane-mp4
    heslo kaba

    Moje PC: procesor i5 4670, grafika GeForce GTX660, 8GB RAM, Windows 8.1

    Prosím někoho o radu, kde by mohl být problém.

    Technika, které se dotaz týká: Software COREL VIDEOSTUDIO X7 Ultimate
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele arkij
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    548

    Dělá Ti to i originál, nebo jenom export ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Neregistrovaný
    Guest

    Dobrý den, originální video je v pořádku a bez trhání... Až v momentě, kdy se dá na časovou osu a tam se pustí, žačne se sekat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně Avatar uživatele arkij
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    548

    Prosím popiš formáty videa na vstupu (jaký je originál) a na výstupu, aby se to dalo porovnat.

    1) mohlo by to být vlivem stabilizace při nahrávání - pokud je intenzivní a pohyb pomalý, má záběr snahu se udržet na místě a to způsobí trhání - po převodu se to někdy ještě zvýrazní (vyloučeno pokud je zdroj bez trhání)
    2) pokud je video prokládané, může to být prohozeným pořadím půlsnímků na výstupu
    3) může také nestíhat PC ale to by se projevilo při přímém přehrávání z timeline a ne na výstupu

    Napiš víc o těch formátech, třeba to něco napoví
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Neregistrovaný
    Guest

    1) mohlo by to být vlivem stabilizace při nahrávání - pokud je intenzivní a pohyb pomalý, má záběr snahu se udržet na místě a to způsobí trhání - po převodu se to někdy ještě zvýrazní (vyloučeno pokud je zdroj bez trhání)
    2) pokud je video prokládané, může to být prohozeným pořadím půlsnímků na výstupu
    3) může také nestíhat PC ale to by se projevilo při přímém přehrávání z timeline a ne na výstupu

    Zdravím:
    1) zdroj je při samotném přehrávání bez trhání...
    2) To už je na mě vyšší dívčí.....
    3) Corel VideoStudio má funkci "proxy souborů", což je na samotnou editaci degraduje na nižší kvalitu a střih je díky tomu plynulý... Při exportu již pracuje s plným formátem

    Formát videa před editací:
    přípona m2ts, H.264, 64 bits, 1920 x 1080, 16/9, frame rate 25.000/sec
    Export:
    MPEG 4, H.264, 64 bits, 1920 x 1080, 16/9, frame rate 25.000/sec
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Neregistrovaný
    Guest

    Ještě upřesním.... trhání se objeví i na timlene.
    Jediné, kde není trhání patrné, je při přehrávání souboru mimo timelline.... Což můžu i v tom corelu, kdy si prohlížím v okně samotný zdrojový klip...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele arkij
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    548

    Citace Původně odesláno od ;515375
    2) To už je na mě vyšší dívčí.....
    A máš to prokládaně nebo neprokládaně? čím je to nahrávané?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Neregistrovaný
    Guest

    Používám kameru Panasonic HDC-SD800, nahrávací režim je HA1920, iframe 960x540p
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Neregistrovaný
    Guest

    Ještě jsou další možnosti: HG1920, HX1920, HE1920 a pak je tam 1080/50p. Já stále ale využívám HA1920..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,276

    Ještě jsi neodpověděl (nebo jsem přehlédl), zda to dělá i finální export.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Neregistrovaný
    Guest

    netrhá se to do té doby, co se na to dívám mimo videostudio nebo v něm, ale mimo timeline v náhledovém okně... Na timeline se to už začne sekat a pak i na finálním exportu - je to vidět na tom videu, co jsem dal sem: http://ulozto.cz/xZ4TMFV5/video-trhane-mp4
    heslo kaba
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    545

    Doporučil bych porovnat vstup a výstup pomocí MediaInfo. Tam by se dalo určit kde se to "hádá".
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Neregistrovaný
    Guest

    Tak jsem to zkusil přes MediaInfo:
    ZDROJOVÉ VIDEO:
    Formát : BDAV
    Formát/ : Blu-ray Video
    Velikost souboru : 15,6 MiB
    Duration/String : 10s 517ms
    Celkový BitRate : 12,4 Mbps
    OverallBitRate_Maximum/String : 18,0 Mbps

    Video
    ID : 4113 (0x1011)
    MenuID/String : 1 (0x1)
    Formát : AVC
    Formát/ : Advanced Video Codec
    Format_Profile : High@L4
    Format_Settings_CABAC/String : Ano
    Format_Settings_RefFrames/String : 4 frame
    Format_Settings_GOP : M=3, N=12
    CodecID : 27
    Duration/String : 10s 480ms
    Bit rate : 11,7 Mbps
    BitRate_Maximum/String : 16,8 Mbps
    Šířka : 1 920pixely
    Výška : 1 080pixely
    Poměr stran : 16:9
    Frame rate : 25,000 fps
    ColorSpace : YUV
    ChromaSubsampling : 4:2:0
    BitDepth/String : 8 bits
    ScanType/String : Interlaced
    ScanOrder/String : Top Field First
    Bits/(Pixel*Frame) : 0.225
    StreamSize/String : 14,6 MiB (94%)

    VYEXPORTOVANÉ VIDEO:
    Formát : MPEG-4
    Format_Profile : Base Media
    CodecID : isom
    Velikost souboru : 16,8 MiB
    Duration/String : 10s 560ms
    Celkový BitRate : 13,3 Mbps
    Encoded date : UTC 2015-08-23 16:02:18
    Tagged date : UTC 2015-08-23 16:02:18

    Video
    ID : 1
    Formát : AVC
    Formát/ : Advanced Video Codec
    Format_Profile : High@L4
    Format_Settings_CABAC/String : Ano
    Format_Settings_RefFrames/String : 2 frame
    Format_Settings_GOP : M=3, N=12
    CodecID : avc1
    / : Advanced Video Coding
    Duration/String : 10s 560ms
    Bit rate : 13,1 Mbps
    BitRate_Maximum/String : 15,0 Mbps
    Šířka : 1 920pixely
    Výška : 1 080pixely
    Poměr stran : 16:9
    Frame rate : 25,000 fps
    Standard : PAL
    ColorSpace : YUV
    ChromaSubsampling : 4:2:0
    BitDepth/String : 8 bits
    ScanType/String : Progressive
    Bits/(Pixel*Frame) : 0.252
    StreamSize/String : 16,5 MiB (98%)
    Jazyk : English
    Encoded date : UTC 2015-08-23 16:02:18
    Tagged date : UTC 2015-08-23 16:02:18
    colour_range : Limited
    colour_primaries : BT.709
    transfer_characteristics : BT.709
    matrix_coefficients : BT.709
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    Zdroj máš prokládaný (interlaced) a výstup neprokládaný (progressive).
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Neregistrovaný
    Guest

    A co to v praxi pro mě znamená? Je někde ve VideoStudiu potřeba najít nastavení exportu a tam dát, že chci export prokládaný? Nebo to lze nějak nastavit v kameře?
    Můžete mi prosím poradit možnosti, jak to mám řešit?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Střih a práce s videem: prevod video analogu do PC
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 22-09-2014, 21:27
  2. Střih a práce s videem: video z 5D Mark II
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-05-2013, 18:03
  3. Střih a práce s videem: video 1920x1080/50p
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 06-08-2012, 18:17
  4. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-09-2011, 17:16