Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 26 z 26

Téma: Střih a práce s videem: Trhané video v Corel videostudio X7

  1. #16
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    První věc, kterou je potřeba zkontrolovat a nastavit jsou parametry projektu ve Vidoestudiu, aby odpovídaly parametrům vstupního videa. Tvůj software neznám, ale někde tam musí být volba nastavení projektu podle videa.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Neregistrovaný
    Guest

    Díky, zkusím to až se večer vrátím domů.... Pokusím se to tam někde najít....
    Ještě mě napadlo, že na kameře lze nastavit záznam 1080/50p, což by mělo být tedy progressive.. pak by to také šlo
    Takže to trhání je tedy způsobené tím, že jsou jiné parametry zdrojového videa a samotného projektu v programu?
    Jen je zvláštní, že když video mám už naimportované v programu VideoStudio a ještě ho nemám na timeline, tak se netrhá. Ale jakmile ho vložím na timeline a tak si ho chci přehrát, tak už ano a to se ještě stále nejedná o hotový export...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    ... na kameře lze nastavit záznam 1080/50p, což by mělo být tedy progressive...
    Já vždycky používám ten nejvyšší režim který kamera umí, tedy v tvém případě bych rozhodně točil 1080/50p. Udělat z lepšího záznamu horší jde vždycky, ale naopak to nejde.

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    ... Takže to trhání je tedy způsobené tím, že jsou jiné parametry zdrojového videa a samotného projektu v programu? ...
    Může to být tím a taky nemusí. V každém případě je to základ že má projekt stejné parametry jako zdrojový materiál.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Neregistrovaný
    Guest

    Díky za tip. Dnes večer to doma vyzkouším a uvidímě, zda se zadaří vyřešit problém. Zatím díky moc!
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Je tu pravidelně Avatar uživatele arkij
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    548

    Citace Původně odesláno od Saxel Zobrazit příspěvek
    Zdroj máš prokládaný (interlaced) a výstup neprokládaný (progressive).
    Saxel pochopil kam jsem mířil

    Citace Původně odesláno od ;515434
    jakmile ho vložím na timeline a tak si ho chci přehrát
    Pokud máš jinak nastavené parametry projektu než zdroje, může to tak být. Pokud si vzpomínám na dobu, kdy jsem pro kamarády ten Corel testoval,
    byla tam někde volba "nastavit projekt podle prvního klipu", pokud to najdeš, vyzkoušej.

    Na kameře vždycky toč jak to jde co nejkvalitněji, zmršíš si to potom sám. Jedinou vyjímkou je, pokud střihovej program co máš k dispozici nezvládá
    kvalitu z kamery, pak můžeš dočasně použít i méně kvalitní formát, to ale tento Tvůj případ nebude.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Neregistrovaný
    Guest

    Tak jsem to vyzkoušel a má se to takhle:
    Mám možnost v menu Project properties (mimo jiné) vybrat z AVCHD a Blu-ray a MP4
    AVCHD nabízí:
    1920x1080, 50i, 18Mbps
    1440x1080, 50i, 18Mbps
    1280x720, 50p, 18Mbps
    Blue-ray nabízí:
    1920x1080, 50i, 20Mbps
    1440x1080, 50i, 18Mbps
    MP4 nabízí:
    1920x1080, 25p, 5Mbps
    1280x720, 25p, 2,5Mbps
    720x480, 25p, 2,5 Mbps

    Což teda chápu tak, že většina (AVCHD a Blue-ray) je až na jeden případ prokládaná...
    Zkusil jsem to nastavit na AVCHD 1920x1080, 50i a zabralo to.... už to není trhané.... Takže super a je to jenom o tom, že jsem u toho nepřemýšlel...
    Bohužel jsem nikde možnost "nastavit projekt podle prvního klipu" nenašel, takže to vždy udělám ručně..
    Moc děkuju!!!
    Ještě mám ale jeden dotaz... Když se rozhodnu (na vaší rozumnou poznámku) používat tu nejvyšší kvalitu kamery, tak se dostanu na těch 1080/50p, pak ale netuším, co si z nabídky vybrat, když zdroj bude progressive a Corel tam tohle nenabízí?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    To budeš muset lépe hledat nebo bude muset poradit někdo, kdo Corel zná. Moc bych se divil, kdyby tam nebyla podpora pro 1080/50p.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Neregistrovaný
    Guest

    Moc všem, kteří mi tady radili, děkuju za pomoc. Problém je tím vyřešen a další věci si snad už postupně najdu přímo v programu. Mějte se!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    Feb 2012
    Příspěvků
    19

    V menu Project properties si mozes jednotlive profily upravovat alebo pridat novy profil, kde si mozes nastavit lubovolne parametre. V tvojom pripade ak chces nastavit progressive, zmen volbu "Frame type" z "Upper field first" na "Frame-based".
    "Nastavit projekt podle prvního klipu" je volba pre export videa (po angl. Same as first video clip). Najdes to v "Share" uplne hore. Okrem nej je tam aj volba "Same as Project settings". Popripade na lavo je aj volba "MPEG optimizer", ktora zachovava kvalitu zdrojoveho videa.
    Niekolko videotutorialov (po anglicky) najdes na adrese https://www.youtube.com/user/gripps2211. Je tam niekde aj navod ako spravne nastavit smart proxy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    545

    Neznám VideoStudio, ale určitě tam musí být k dispozici preset pro střih a export v interlaced modu. Naopak jak jsem se zběžně díval do uživatelského manuálu ke kameře z googlu, tak je tam v možnosti snimacích modů i mod progresiv. Takže jen si vybrat to co k sobě jde od začátku do konce.
    Jak jsem si teď všiml ostatní přede mnou už kvalifikovaně odpověděli
    Naposledy upraveno uživatelem BEPE: 25-08-2015 v 13:25
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Neregistrovaný
    Guest

    Tak díky, podle návodu uživatele warchief se mi podařilo nastavit i to poslední, co jsem nechápal - takže ještě jednou díky moc!
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Střih a práce s videem: prevod video analogu do PC
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 22-09-2014, 21:27
  2. Střih a práce s videem: video z 5D Mark II
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-05-2013, 18:03
  3. Střih a práce s videem: video 1920x1080/50p
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 06-08-2012, 18:17
  4. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-09-2011, 17:16