problem s rendrovanim vo vegas
mam taky mali problem ked chcem zrendrovat nejake video vo vegase.
nikde som presne moj problem tu na fore nenasiel a ani na webe. ak nahodou existuje tak ma prosim neodstrelte. zacinam sa ucit s vegasom a kodekmi
moj problem spociva v tom ze ked si video zrendrujem vo vegase tak pri pohyboch je vidno vlnenie alebo ako keby kazdy druhy obrazok zaostaval o nejaku tu stotinku. v podstate to vyzera ako keby mal byt obraz trosku rozmazany pri rychlom pohybe ale v skutocnosti je prilis ostry.
neviem to presne vysvetlit je to tazko.
napriklad pri pohybujucom sa texte z lava do prava vidno ako keby kazdy druhy riadok (mozno kazdy treti neviem neratal som :-( ) zaostaval o nejaku stotinku sekundy.
viete poradit kde mozem robit chybu, v nastaveni vegasu alebo kodeku. robi to aj pri mpeg4 aj pri mpeg2
nikde som presne moj problem tu na fore nenasiel a ani na webe. ak nahodou existuje tak ma prosim neodstrelte. zacinam sa ucit s vegasom a kodekmi
moj problem spociva v tom ze ked si video zrendrujem vo vegase tak pri pohyboch je vidno vlnenie alebo ako keby kazdy druhy obrazok zaostaval o nejaku tu stotinku. v podstate to vyzera ako keby mal byt obraz trosku rozmazany pri rychlom pohybe ale v skutocnosti je prilis ostry.
neviem to presne vysvetlit je to tazko.
napriklad pri pohybujucom sa texte z lava do prava vidno ako keby kazdy druhy riadok (mozno kazdy treti neviem neratal som :-( ) zaostaval o nejaku stotinku sekundy.
viete poradit kde mozem robit chybu, v nastaveni vegasu alebo kodeku. robi to aj pri mpeg4 aj pri mpeg2
beztak prokladani.
Kdyz zacinas zkus to treba zde
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=
Kdyz zacinas zkus to treba zde
precital som si tie clanky ale nieco mi nejde do hlavy.
moje video trpi problemom zleho nastavenia prekladania obrazu.
autor vysvetluje na pc sa zobrazuje neprekladane a televizia prekladane. teda ak si ja video optimalizujem pre pc tak mi to bude robit na tv bordel? a naopak - diky
podarilo sa mi moje video spravit tak ze tie zuby nevidno (deinterlace method = none a pri kodovani do mpeg2 nastavujem len prograsive only) ale stale vidno obraz mierne rozmazany ale pekny zahladeny da sa to este nejako vylepsit?
mne sa velmi paci vysledok ako autor popisuje https://www.tvfreak.cz/interlace-a-deinterlace/1423
blended clipping - vysledok je dobry ale nejako to vo vegase nastavit neviem
moje video trpi problemom zleho nastavenia prekladania obrazu.
autor vysvetluje na pc sa zobrazuje neprekladane a televizia prekladane. teda ak si ja video optimalizujem pre pc tak mi to bude robit na tv bordel? a naopak - diky
podarilo sa mi moje video spravit tak ze tie zuby nevidno (deinterlace method = none a pri kodovani do mpeg2 nastavujem len prograsive only) ale stale vidno obraz mierne rozmazany ale pekny zahladeny da sa to este nejako vylepsit?
mne sa velmi paci vysledok ako autor popisuje https://www.tvfreak.cz/interlace-a-deinterlace/1423
blended clipping - vysledok je dobry ale nejako to vo vegase nastavit neviem
Je to jasné (po několika letech): Veškeré video se dělá pto TV a na PC se přehrává pomocí přehravače, který to !umí bez zubů" přehrát: Powe DVD 6 (cumbajšpíl)
ok takze vravis ze ked si to taktor spravim a na compe to bude robit zuby napr v mpeg2 pre dvd (v programoch bsplayer to robi a ako si vravel v power dvd to nerobi) tak to bez zubov uvidim na telke (po masteringu a vypaleni na dvd)
a ked si to spravim neprekladane aby to slapalo na compe tak to pojde bez problemov na tv?
ak ano ktoru z tychto medot uprednostnujes ty?
a pripadne ktoru doporucujes
a ked si to spravim neprekladane aby to slapalo na compe tak to pojde bez problemov na tv?
ak ano ktoru z tychto medot uprednostnujes ty?
a pripadne ktoru doporucujes
Já to dělám všechno jako kdyby to mělo jezdit na TV. Včetně menu. To dělám v DVD Architekt. Ten společně tvoří tatínka a maminku. Bez hádek. A dostaneš k tomu MPEG2 bez registrace. A ten DVD architekt "požere" DV-kod a při funkci optimate ti to "roztáhne" na celé DVD a zobrazí jaký to bude mít bitrate.... Jak říkají naši spoluobčané-prodejci: kusit...kusit...kusit.
TAK TO DĚLÁM JÁ.
P.S. Jakej "šunt" ,z pohledu PC-monitoru jede krásně na TV je až neskutečné....
TAK TO DĚLÁM JÁ.
P.S. Jakej "šunt" ,z pohledu PC-monitoru jede krásně na TV je až neskutečné....
pepo
Prokladany zaznam delej vzdy PROKLADANE! O nicem jinem ani neuvazuj, jinak ti to bude trhat pri pohybu do stran! B-)
Prokladany zaznam delej vzdy PROKLADANE! O nicem jinem ani neuvazuj, jinak ti to bude trhat pri pohybu do stran! B-)
Taky by me zajimalo jak nejlip odstranit prokladani, jakou metodou, kterym pluginem a jaky nastaveni ve vegasu aby to vypadalo co nejlip. Pochopte ze nekdy to clovek potrebuje odstranit a dat do nakyho toho jinyho kodeku
Tvuj problem je prokladani, to ale neodstranuj, prijdes o dost informaci, prokladane video je na TV plynulejsi nez neprokladany, zkus to jeste tady, jestli to neni tvuj problem:
no asi som to pochopil ako to nastavit vstup a vystup ale este jedna zaujimava otazka , ked si vo vegase hodim do vitvaraneho filmu nejaky text sample co ma vegas v sebe ako mu mam nastavit vstup (v properties) - tak ako vstup videa ktore spracovavam?
nevim presne co myslis tim vstupem ale treba velikost okna textu je dana tim co je v celkovym properities. Kdyz behem prace zmenis v propertis template (treba na 320x240) tak nasledne vlozeny text se vlozi taky takovy, po renderu by pak mohl byt spatne citelny nebo neco. Texty vlozene predtim zachovaji predchozi nastaveni
Na text daj "Reduce interlaced flicker" (pravym tl.mysi -> Switches ...) ak tam uz nebude automaticky...
Caute aj ja som mal taky problem....ale setko sme spolocne vyriesili s kamosmi ...teda...prisiel som na to nahodou.ked renderujes do mpegu tak by to nemal byt problem ak nastavis pal dvd architect separate stream...samozrejme ale ze authorig budes musiet robit v architecte.a nezabudnut audio...a co sa pisme niek tyka veru....reduce interlace flicker trebalo by dat. a co sa tyka toho ci progressive abo lower abo upper ja to mam nastavene na progressive.a da sa na to čučat aj na monitore a na tv je to tiez v pohode.ale ak by niekto vedel o lepsich nastaveniach...tak nech napise budem rad.....lebo ja v tom taky zase maniak jak tuto podaktori niesom a dobre rady by som fakt ocenil.
redburger
Pokud strihas DV format z digitalni kamery, tak bys mel nechat nastaveni Lower field first a nikdy jinak. Pouze na urcitych mistech, kde provadis prehozeni snimku, tak v danem miste provedes nastaveni na danem medii! Tzn Reduce interlaced flicker jak radi StayMan. Vetsinou to ale neni potreba, protoze to Vegas vyrenderuje v poradku. B-)
Pokud strihas DV format z digitalni kamery, tak bys mel nechat nastaveni Lower field first a nikdy jinak. Pouze na urcitych mistech, kde provadis prehozeni snimku, tak v danem miste provedes nastaveni na danem medii! Tzn Reduce interlaced flicker jak radi StayMan. Vetsinou to ale neni potreba, protoze to Vegas vyrenderuje v poradku. B-)
Fantas! diki ak najblizsie neco vyrenderujem dam vsetko lower field first.
cize aj project aj nastavenie mpegu ak som ta dobre pochopil....v nastaveniach projektu mam lower a v nastaveniach mpegu som mal progresive....cize z tvojho vyplyva ze vsade lower?oki diki za radu,najblizsie to skusim.....este raz diki
cize aj project aj nastavenie mpegu ak som ta dobre pochopil....v nastaveniach projektu mam lower a v nastaveniach mpegu som mal progresive....cize z tvojho vyplyva ze vsade lower?oki diki za radu,najblizsie to skusim.....este raz diki
redburger
jj pochopils to spravne! Jde o to ze je nutne zachovat poradi pulsnimku. Na monitoru se muze vse zdat v poradku, pokud prehravas v prehravaci, ktery z toho udela 25 celych snimku/s. Pokud nepouzivas hrdware akceleraci, tak na spatne poradi pulsnimku na PC nemusis dojit. Proto doporucuji mit ji zapnutou a nebo zkouset na stolnim prehravaci. B-)
jj pochopils to spravne! Jde o to ze je nutne zachovat poradi pulsnimku. Na monitoru se muze vse zdat v poradku, pokud prehravas v prehravaci, ktery z toho udela 25 celych snimku/s. Pokud nepouzivas hrdware akceleraci, tak na spatne poradi pulsnimku na PC nemusis dojit. Proto doporucuji mit ji zapnutou a nebo zkouset na stolnim prehravaci. B-)
no s tym stolny m prehravacom takto...pekne poporiadku:
vyrebnderujem si videjko s tymi nastaveniami tak ako si mi povedal a potom si urobim v architecte autoring....a tam tiez lower abo jak?asi hej ne?a toto dvd šupnem do stolného?tak?
a hardverova akcelerace preco musi byt zapnuta?ako to meni obrazove vlastnosti?vdaka :-)
vyrebnderujem si videjko s tymi nastaveniami tak ako si mi povedal a potom si urobim v architecte autoring....a tam tiez lower abo jak?asi hej ne?a toto dvd šupnem do stolného?tak?
a hardverova akcelerace preco musi byt zapnuta?ako to meni obrazove vlastnosti?vdaka :-)
redburger
1) Pokud vyrenderujes mpeg, tak uz v architectu neprovadis encoding, ale jen defakto tento MPEG architect kopiruje 1:1!
2) hardverova akcelerace zpusobi to, ze se ti zobrazi(napr v power DVD) 50 pulsnimku, zatimco kdyz ji nebudes mit zaplou, tak se ti zobrazi jen 25 snimku. A uz ti to neukaze to, co na TV. B-)
1) Pokud vyrenderujes mpeg, tak uz v architectu neprovadis encoding, ale jen defakto tento MPEG architect kopiruje 1:1!
2) hardverova akcelerace zpusobi to, ze se ti zobrazi(napr v power DVD) 50 pulsnimku, zatimco kdyz ji nebudes mit zaplou, tak se ti zobrazi jen 25 snimku. A uz ti to neukaze to, co na TV. B-)
nooo urobil som tak ze v power dvd som zapol hardware akceleraciu ale nejke enormne zmeny nebadam.....ale to moze byt teoreticky sposobene tym ze to video bolo robene s tymi nastaveniami:
project lower field first
a mpeg progresive
zrejme ak by to bolo tak jak ty vravis lower lower tak by som nieco badal ne?ale tu hardvare akceleraciu necham zapnutu....
a aky je rozdiel medzi 50 polsnimkami a 25 snimkami za sekundu?
asi taky ze ak mam zapnutu hardvarovu akc. tak ked je 25 snimkov tak nevidim tie take čiarocky ne?to su asi práve polsnimky ze?ak tomu teda celemu spravne rozumiem.cize ak kcem mat vsetko optimalne tak :
1 vegas project --- lower field first
2 mpeg pri renderingu ---- lower field first
3 hotové dvd prehravat cez power dvd so zapnutou hardverovou akceleraciou
a este sa kcem spytat ci ak bude vsade to lower field first tak to bude lepsie vyzerat aj na tv. a ak velmi neotravujem : aky blur mam dat v project properties vo vegase?aby som mal srce na mieste no.diki. :-D
project lower field first
a mpeg progresive
zrejme ak by to bolo tak jak ty vravis lower lower tak by som nieco badal ne?ale tu hardvare akceleraciu necham zapnutu....
a aky je rozdiel medzi 50 polsnimkami a 25 snimkami za sekundu?
asi taky ze ak mam zapnutu hardvarovu akc. tak ked je 25 snimkov tak nevidim tie take čiarocky ne?to su asi práve polsnimky ze?ak tomu teda celemu spravne rozumiem.cize ak kcem mat vsetko optimalne tak :
1 vegas project --- lower field first
2 mpeg pri renderingu ---- lower field first
3 hotové dvd prehravat cez power dvd so zapnutou hardverovou akceleraciou
a este sa kcem spytat ci ak bude vsade to lower field first tak to bude lepsie vyzerat aj na tv. a ak velmi neotravujem : aky blur mam dat v project properties vo vegase?aby som mal srce na mieste no.diki. :-D
50 polsnimkov je 25 snimkov a tie ciarocky (zuby) vydno len na monitore pretoze medzi tv a monitorom je rozdiel v zobrazovani a to tv zobrazuje polsnimky teda prekladany obraz kdez to monitor neprekladany, hardwarova akceleracia sa zapina preto aby sa ten obraz vylepsil a bol plynulejsi a je to preto pretoze sa o to stara gpu a nie cpu
co sa tyka toho nastavenia videa vo vegas - zalezi na tom kde to chces pozerat, ak na tv nastavuj prekladane video bud lower field alebo upper field ak na pc tak progressive only
co sa tyka toho nastavenia videa vo vegas - zalezi na tom kde to chces pozerat, ak na tv nastavuj prekladane video bud lower field alebo upper field ak na pc tak progressive only
nooo caf pepo .taze tak som to mal.ale project je lower stale nastaveny ne?a potom az co sa tyka mpegu tak to mam dat podla toho kde to kcem pozerat ne?
ja neviem ale ja si myslim ze ked nastavim lower first tak na monitore to bude lepsie ako keby som dal progresive vsak?
ale potom kedze by to bolo lepsie na monitore tak aj na telke by to malo byt lepsie ne?hmmm ale to jedno...a vy tuto profici to ako robite?
lebo idu casy lcd teliek taze by bolo asi tie dvd robit tak ze na monitore nech to lepsie vyzera vsakze?ak sa mam teda na to tak divat ze este si to kuknem raz aj na lcd telke.nevienm no...ako to robi tuto vacsina?dik :-)
ja neviem ale ja si myslim ze ked nastavim lower first tak na monitore to bude lepsie ako keby som dal progresive vsak?
ale potom kedze by to bolo lepsie na monitore tak aj na telke by to malo byt lepsie ne?hmmm ale to jedno...a vy tuto profici to ako robite?
lebo idu casy lcd teliek taze by bolo asi tie dvd robit tak ze na monitore nech to lepsie vyzera vsakze?ak sa mam teda na to tak divat ze este si to kuknem raz aj na lcd telke.nevienm no...ako to robi tuto vacsina?dik :-)
no neviem ale videl som bezat obicajne dvdcka na plazmach aj lcd monitoroch a ziadne zuby nebolo vidno, je to tym ze lcd alebo plazma ma v sebe automaticky deinterlace filter
oki pepo taze z toho vyplyva ze mam dat ake nastavenie?moze byt lower?s tym ze nech to na lcd dobre vyzera....hm?
[quote=pepo]no neviem ale videl som bezat obicajne dvdcka na plazmach aj lcd monitoroch a ziadne zuby nebolo vidno, je to tym ze lcd alebo plazma ma v sebe automaticky deinterlace filter[/quote]
Haha, spíše to měli propojený analogovým Compositem a tak podobně jako u kamer z analogových výstupů pro telku, to převádí na patřičný elektrický signál převodník-modulátor... No ale co dělá anologová cesta v digitálu že???!!!... Pak jde jen o velký obraz ne úměně i kvalitnější, s větším rozlišením!
Když už tak DVI nebo alespon VGA rozhraní! A tam by zuby jistě byly! Né nedokonalostí přenosu, ale spíše odhalením nekvality a prokládání! Ten Composit to spíše zamaskuje momo jiné rozmazáním :-k než že to řeší řeší...
Haha, spíše to měli propojený analogovým Compositem a tak podobně jako u kamer z analogových výstupů pro telku, to převádí na patřičný elektrický signál převodník-modulátor... No ale co dělá anologová cesta v digitálu že???!!!... Pak jde jen o velký obraz ne úměně i kvalitnější, s větším rozlišením!
Když už tak DVI nebo alespon VGA rozhraní! A tam by zuby jistě byly! Né nedokonalostí přenosu, ale spíše odhalením nekvality a prokládání! Ten Composit to spíše zamaskuje momo jiné rozmazáním :-k než že to řeší řeší...
daj to na lower to jest aby bol obraz interlaced - prekladany, vypal to a ked mas moznost kukni na lcd alebo plazme, moj nazor je ze to musi ist, myslis si ze to co premietaju na plazmach v obchodoch to su specialne dvd robene na progresive only? a dalsia vec ved keby to tak bolo tak by zubate boli aj tv programy ktore prijimas cez tv tuner :-) :-) :-) :-)
no jasne diki peo ...taze uz len na lower ododneska sa u mna renderuje na dvd heheee.tak veru a nijak inak....a neviem ci mas vegas ale aky blur by som mal nastavit v projecte?diki..niekde som sa pytal ale sa mi nedostalo odpovede.... :-)
soft.prehravac dvd (napr.powerDVD) ti ten prokladany zaznam pusti neprokladane i na PC, nevim co resite :-I
Me by spis fakt zajimalo jak a cim co nejlip udelat neprokladany filmecek ve vegasu (napr.kdyz ho chci dat na web nebo pro uplny lamy). O tech metodach se zde psalo, znam deinterlace filter atd. ale furt se me to moc nelibi.
Me by spis fakt zajimalo jak a cim co nejlip udelat neprokladany filmecek ve vegasu (napr.kdyz ho chci dat na web nebo pro uplny lamy). O tech metodach se zde psalo, znam deinterlace filter atd. ale furt se me to moc nelibi.
[quote=krist]soft.prehravac dvd (napr.powerDVD) ti ten prokladany zaznam pusti neprokladane i na PC, nevim co resite :-I
Me by spis fakt zajimalo jak a cim co nejlip udelat neprokladany filmecek ve vegasu (napr.kdyz ho chci dat na web nebo pro uplny lamy). O tech metodach se zde psalo, znam deinterlace filter atd. ale furt se me to moc nelibi.[/quote]
Urob na nejake staticke zabery ten Blend a na dynamicke Interpolate a sejvni to ako progressive only do hocjakeho formatu...
Me by spis fakt zajimalo jak a cim co nejlip udelat neprokladany filmecek ve vegasu (napr.kdyz ho chci dat na web nebo pro uplny lamy). O tech metodach se zde psalo, znam deinterlace filter atd. ale furt se me to moc nelibi.[/quote]
Urob na nejake staticke zabery ten Blend a na dynamicke Interpolate a sejvni to ako progressive only do hocjakeho formatu...