Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: propojení TV s Blue ray a TV

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2015
    Příspěvků
    7

    Zdravím, měl bych malý dotaz.Mám BLUE RAY LG BH 6430 a a televizi SAMSUNG UE46F5300. Potřeboval bych poradit jak to propojit, aby mi šel zvuk z TV přes Repro od přehrávače. TV s BR mám propojenou HDMI kabelem z HDMI 2 konektoru a také optickým kabelme. Když zapnu TV a pak spustim přes ovladač od Blue Ray pouze TV Sound zapne se mi Anynet a vypadne zvuk. Hlasit lze přidavat a ubírat ale pořád zvuk nikde... Díky za rady...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    Moc nerozumím tomu "zapne se mi Anynet", ale neznám Samsung.

    Máš v LG povolen Simplink a v Samsung Anynet (manuál k TV: To use ARC, enable it from the Anynet+ (HDMI-CEC) device menu Receiver) ? Máš v TV HDMI kabel ve správném HDMI, většinou ne všechny HDMI vstupy TV mají ARC, je to ten HDMI2, do kterého to máš připojeno?

    Optiku zatím odpoj, ta by měla být zbytečná.

    PS: To není BLUE RAY ale Blu-ray
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 15-07-2015 v 16:37
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2015
    Příspěvků
    7

    Anynet je něco jako že je přpojen příjmač k televizy...pomocí ovladače od TV můžu upravovat hlasitost na blue ray. Mám 3 HDMI jeden HDMI STB,HDMI DVI, a HDMI čisté nevím do kterého to zapojit...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Pozri, pri ktorom HDMI vstupe mas napisane ARC, ak nemas, tak je to fuk, nepojde ti to.

    Nasledne zapoj optiku a prirad si na DK dany vstup. Pripadne otestuj, ktory vstup ti TV zvoli po prepnuti na interny tuner a skus to navolit tam.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 15-07-2015 v 17:40 Důvod: doplnenie info
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2015
    Příspěvků
    7

    optiku sem zapojil ale nevim kde to mam priradit jak to myslis?? a hdmi mam odpojit??? nebo jak?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    Citace Původně odesláno od gargisek Zobrazit příspěvek
    Mám 3 HDMI jeden HDMI STB,HDMI DVI, a HDMI čisté nevím do kterého to zapojit...
    Nepíšou něco v návodu? Hledej ARC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jul 2015
    Příspěvků
    7

    V návodu je napsáno jen připojit hdmi ale které už se nezmiňují,dále je tam zmínka pro připojení optického kabelu to jsem taky udělal (na tom snad není co splést ) povolil jsem v blu Ray výstup zvuku z TV a jedině co mi naskočí je to ze mužů ovladačem od TV regulovat hlasitost na blu Ray. ...bohužel jen na displeji protoze zvuk není žádný. ..nemůže byt vadný např. Opt. Kabel? ?Jde to nějak vyzkoušet?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Kabel moze byt vadny, ale pokial je novy a nie je zlomeny, je mala pravdepodobnost, ze bude problem v nom.

    V serioznejsich DK sa v setupe nastavuje, na ktorom vstupe (to je tlacitko na DO), bude priradeny opticky vstup. Skontroluj, ci to mas priradene korektne. Pripadne si precitaj navod na pouzitie DK. V TV problem nebude, ta posiela na opticky vystup audio signal aj v pripade, ze su zvolene interne repro, takze to takto mozes zatial nechat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jul 2015
    Příspěvků
    7

    Hoj, tak sem se dival a v DK mám všechno nastavené podle návodu a dokonce na ovladači je přímo tlačítko optical/TV sound to když stisknu zapne se mi DK v režimu s optickým vstupem a nastaveno to bude asi správně protože na obrazovce se mi zobrazi ovladání hlasitosti DK ovladačem od TV. Dokonce i pak v menu v položce zvuk je automaticky přepnutá volba reproduktoru na příjmač. takže už fakt nevím dnes ještě zkusím koupit nový optický kabel a jestli to nepude tak už fakt nevím co... ještě takový jeden blbší dotaz kdybych nechal připojení jen přes Optický kabel a vytahl bych HDMI zvuk by mi měl hrát pořád ne???
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Zvuk ti z TV spatne pojde. Ale ak budes chciet prehravat A/V obsah z "DK", tak neuvidis na TV nic .
    Este skus vypnut HDMI-CEC na oboch pristrojoch, ci v tom nebude pes zakopany.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jul 2015
    Příspěvků
    7

    Zkusil jsem to vypnout a dokonce jsem zkusil i odpojit HDMI a na DK jsem dal vstup Optický kabel pořád nic. Jedu do elektra pro nový kabel večer pisnu info jak jsem dopadl. zatím se měj te a díky za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jul 2015
    Příspěvků
    7

    Hoj tak ještě jedno všem děkuji za rady a trpělivost. Nakonec to byl opravdu vadný optický kabel...
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Blue Ray SW přehravač
    Od BEPE v sekci SW přehrávače
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 28-10-2011, 21:56
  2. video na Blue ray
    Od peade v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-01-2008, 07:09
  3. BH 100 HD DVD BLUE RAY LG
    Od CyberTec v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-12-2007, 01:04
  4. LG GGW-H20L (Blue Ray + HD DVD)
    Od CyberTec v sekci Vypalovačky a média
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-12-2007, 12:01