Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Jakou TV do 5000Kč?

Machr (17)|24.6.2015 00:04
Ahoj rád bych pořídil novou TV do našeho pokeje... Bydlíme v menším pokoji a TV máme cca 2 metry od postele, takže stačí úhlopříčka do 60cm.. máme snad 15 let starou TV a rádi bychom si pořídili nějakou hubenou a ušetřili tak prostor a taky abychom nepotřebovali set-top box..

Na alze me zaujali tkz. SMART TV: ¨¨

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Vyplati se do toho investovat? Nebo je lepsi poridit klasickou TV?

klasika napr: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Díky moc za rady.. :)
KamilZ (10277)|24.6.2015 01:20
Pojmy "Gogen" a "investice" jsou dobrý vtip, máš 10 bodů z 10 :-E

Pokud chceš noname, podívej se po značce [FONT=arial]Changhong, na 2m raději 32".[/FONT]
Machr (17)|24.6.2015 01:42
Vsechny ty znacky vidim poprve :) Jedine co znam jsou ty znacky, na ktere jsou reklamy... LG, Samsung, Sencor, Thompson, Phillips, Panasonic, Sony...

Mas na mysli nejakou specifickou TV? Koukal jsem ze jich je dost od tech cinanu..
KamilZ (10277)|24.6.2015 03:49
Číňanů sice ano (tedy pokud myslíš [FONT=arial]Changhong)[/FONT], ale přečti si tohle: http://channelworld.cz/zpravy/changhong-v-cr-vyrabi-az-milion-lcd-televizoru-rocne-8620

Konkrétní typ Ti neřeknu, když neznám Tvé základní požadavky, viz https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/33686-nez-se-zeptate-hdmi-3d-zvuk-lan-dlna-hbbtv-dalkove-ovladace#post488008
RoPo (6061)|24.6.2015 08:08
[QUOTE=Machr;514129]TV máme cca 2 metry od postele, takže stačí úhlopříčka do 60cm..[/QUOTE]

Jestli máš 2 m od kraje postele k místu kde bude TV, tak přičti ještě 2m délku postele. Předpokládám, že chceš na TV koukat v ležmo tak, že hlavu budeš mít v té nejvzdálenější pozici od TV, tedy 4m. Pak 60cm uhlopříčka je hodně, hodně malá. Opravdu minimum vzhledem, že to je TV do ložnice je 42" (cca. 106cm) spíše >=50".
romana51 (355)|24.6.2015 19:35
Asi se mi budete smát, ale byl bych rád za názor odborníků. Objevil jsem TV UHD za dobrý peníz, ale otázka je, jak to s touto značkou je, i když se vyrábí v ČR.
Mám skoro novou kameru Panasonic FZ1000, která umí 4K (sice jen ve 25p) a uvedenou TV bych používal hlavně jako náhledový monitor při střihu videa.
Má někdo s tímto výrobcem zkušenost, není to jen Made in China v českém provedení?
Díky za názory.

4K 3D televize CHANGHONG UHD42C5500ISX s úchvatným 4K Ultra HD rozlišením a Smart TV funkcemi. Technologie 400 Hz EMR za 9.999,- Kč
Machr (17)|25.6.2015 14:20
Díky moc za nazory a rady :) Rád bych odkaz na nejake primo typy tech televizi.. jsem naprosty lajk.. staci mi fakt neco "normalniho"... pro predstavu jsem vyfotil pokoj v jakem zijem (je to fakt male a dost na hovno :D) Ale treba si tu TV pak vemem i do noveho v budoucnu.. takze se nebranim ani vetsi TV, ale idealne do tech 5k..

http://i.imgur.com/37kgPoB.jpg
http://i.imgur.com/6fcDqsz.jpg
Machr (17)|26.6.2015 00:07
Nikdo nic? :/ Rád bych to koupil do příštího týdne.. ideálně ještě do víkendu..
RoPo (6061)|26.6.2015 00:19
Za 5k a na tuto vzdálenost si pořiď opravdu cokoliv, co ti bude sympatické cenou, vzhledem, značkou a ovladačem. V této relaci jsou TV téměř stejné.
Nicméně koukl jsem a v ceně do 5k s DPH (podle ceny) snad jediný rozumný model je Samsung UE22H5000.

ps : mylem jsem to napsal do jineho vlakna
Machr (17)|26.6.2015 01:00

Co rikate na tuto? ZA 5k a je to 80cm.. me to prijde jako nejlepsi moznost :) a jeste je to z CZC..

PS: Ten Samsung vypada krasne, ale prijde mi dost mala..
Machr (17)|26.6.2015 01:34
Nechal jsem se zlakat CZC a pozitivnima reakcema na tu čínu a dodáním ještě dnes (po noční bude dom) a koupil jsem ji :) snad jsem neprohloupil.. :)
zivan (11)|9.11.2016 13:25
Vyuziji tohle vlakno...vybiram taky TV do tech cca 5000Kc, idealne jeste mene. Jde o nahradu stare analogove TV (cca 30cm?) a settopboxu. Moje predstava je cca 22-24" LCD. Samozrejme umim do Heureky zadat cenovy limit, omezeni na uhlopricku a pripadne vyhazet noname znacky. Ale co dal? Nikde jsem u zbyvajicich televizi nenasel treba to, jestli to ma TN nebo IPS obrazovku.

Zbyla mi hromada Philipsu, dve LG a dve Toshiby:

Majitelka bude z dalkoveho ovladani vyuzivat jen zmenu hlasitosti, programu a samozrejme vypnuti/zapnuti, takze premyslim o nahrade originalniho ovladace za SEKI GRANDE. Ten ma vse potrebne a nepujde tam jednim tlacitkem zmenit vstup, zapnout teletext apod.

Jako dalsi moznost je monitor s integrovanym tunerem, vim ze to neni uplne to same jako TV, ale mam v rodine jeden podobny starsi monitor s tunerem a aktualne docasne (rok) jako TV funguje bez problemu. Navic u seniora by tim jednoduchym ovladacem odpadl mozny problem s prepnutim na "PC".

Z filtru mi vypadlo 5 takovych monitoru LG:

Vsechno to jsou IPS a jsou prekvapive levnejsi (za stejnou cenu ma podobne velkou TV vetsinou jen polsky nebo slovensky eshop) nez podobne male TV.

Nejake rady? :) Zvuk bude predpokladam vsude bida, ale to je i u te soucasne stare TV, ktera navic nesnesitelne piska, ale senior to neslysi.

Edit:
libil by se mi jeste starsi univerzalni ovladac Philips SRP1101, ale ten se uz hur shani.
vivid.sk (11472)|9.11.2016 13:36
Je to fuk, co vyberies, kludne aj podla tvaru DO, ktore sa bude pouzivat :)
Ryan Giggs (688)|10.11.2016 07:33
Nepovedal by som ze je to az tak fuk.
Radsej by som sa drzal monitora s tunerom. Tam mas aspon istotu panela kedze sa to ucadza. U TV sa dost casto vyskytuje TN a dohladat aky panel kde je, je v tychto malych uhloprieckach problem.

Takze nejaky IPS monitor s tunerom, ktory splna cenovy limit a vyhovuje aj inym poziadavkam.
zivan (11)|10.11.2016 09:11
No ja to odhaduji tak, ze pokud vyrobce nepisu nic o typu panelu, tak to znamena, ze se stydi napsat, ze je to TN. Podle toho to vypada, ze vsechny levne male TV jsou TN.
Ryan Giggs (688)|10.11.2016 12:59
Odhadujes to zle. Vyrobcovia nepisu o tom aky panel je v tom-ktorom TV. Ani u velkych uhlopriecok. Snad s vynimkou LG, ktore sa svojim IPS rado chvali.

To ze sa u malych uhlopriecok nepise aky panel tam je, neznamena vobec ze je tam TN.
zivan (11)|10.11.2016 14:48
Takze kdyz vyrobce udela u nejake TV druhou revizi a tam misto IPS nacpe TN, tak to ani nevyreklamujes, protoze on nikde nepsal, ze je tam IPS? Bordel jako vsude jinde :)

Psal jsem nekolik dotazu do eshopu a ptal se, jaky ma ta mala TV typ panelu (IPS, TN...). Dorazily odpovedi, ze to zjisti, ale zatim nic konkretniho. Takze ani prodejci netusi, co vlastne prodavaji.
Ryan Giggs (688)|10.11.2016 14:57
No a? Nie je nic vynimocne ked v jednom modeli, v tej istej uhlopriecke su 2 rozne druhy panelov. Napr. celkom cerstvy priklad z minuleho roku, taky LG 50LF652V existuje v dvoch verziach s IPS aj VA panelom.

Prave preto je v tychto uhloprieckach lepsie kupit monitor, kde ten panel uvedeny mas.
leko (78)|16.11.2016 10:27
cha no tieto lacne tv, clovek nikdy nevie, znami ma sencor uz pra rokov a nic zle na nom nie je.
Ja potrebujem do jednej prevadzky tv, nebudem na to cumiet ja, tak ide hlavne o prachy ale predsa len ma znervoznuje znacka Hyundai ;)
ale JVC je o 100 euro drahsie, Hmm
je to vyslovene vyber cez peniaze pretoze parametre maju zhodne
a
vivid.sk (11472)|16.11.2016 13:46
[QUOTE=leko;525554]Ja potrebujem do jednej prevadzky[/QUOTE]
Kup si z druhej ruky nejaku 1-2 rocnu FHD TV. Spravi lepsi uzitok a este usetris.