Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Přehrávače DVD/Blu ray: Jak dostat video z HDD do počítače při poruše kopírování z HDD na DVD

Neregistrovaný (0)|20.6.2015 00:35
Tazatel: Iva

Znění dotazu: DVD s pevným diskem (Sony RDR-HXD870) přestal kopírovat z HDD na DVD. Bez ohledu na to, jaké DVD vložím (+R,-R, RW i různé značky),píše to, že mám vložit nahrávatelné DVD. Již nahraná DVD přehrává a ostatní funkce jsou zachovány. Moc prosím o radu, mám na HDD upravená videa dětí a potřebuji je z HDD dostat do počítače.

Technika, které se dotaz týká: DVD recorder SONY RDR-HXD870
KamilZ (10277)|20.6.2015 04:02
Zkusit vyčistit mechaniku, třeba vypalování ožije. Jinak se bojím, že máš smůlu a na digitální úrovni to ven nedostaneš, jen analogově nebo grabováním z HDMI (pokud ho ten přehrávač má) a ještě by si potřeboval do PC grabovací kartu.
Výměna mechaniky se nevyplatí, tohle je prostě úděl těchto (nesmyslných) DVD/BD rekordérů.
vivid.sk (11472)|20.6.2015 15:08
Mna by skor zaujimalo, ako si data na ten disk dostala, ze nemas ziadne zalohy (s tym, ze ti HDD odide musis pocitat rovnako, ako s tym, ze DVD uz neprecitas).

Co sa tyka rieseni, su dve:

1) vyriesit vymenou mechaniky (nahrada za rovnaky typ), mozno zozenies adekvatnu nahradu, pripadne moze stacit mechaniku precistit.
2) vyriahnut data z disku za pomoci recovery softu. Tu najdes priklad takejto uspesnej obnovy.

V oboch pripadoch vsak plati - prenechaj tuto cinnost tym, ktori sa v problematike orientuju.
RoPo (6061)|20.6.2015 18:07
[QUOTE=vivid.sk;513958]Mna by skor zaujimalo, ako si data na ten disk dostala[/QUOTE]

Pravděpodpobně nahráním z interního tuneru nebo nějakého vstupu pro nahrávání (z kamery přes firewire, kompozit video, s-video, apod.), když je to DVD/HDD rekordér.

Zkusil bych HDD připojit k PC a analyzovat zda je v PC (pod Win nebo pod Linuxem) čitelný ve win přes UFS Explorer a data vykopírovat. Ale to není sranda pro amatéra - míním to bez urážky.
bastlir (3245)|21.6.2015 13:14
[QUOTE=RoPo;513962]....Zkusil bych HDD připojit k PC ......[/QUOTE]
Já bych tímto začal a od toho se odrazil k dalším činnostem.