Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 55

Téma: Sapphire Theatrix550 Pro - praktické zkušenosti

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    75

    Zdravím všechny majitele Theatrix 550.. Zabývám se touto kartou již pár dní a ani tato karta není zcela bez problémů.. Opět se jedná o perfektně provedený hardware, ale ten software!!! Zkusím nastínit pár zkušeností, které jsem během pár dní s Theatrixem zažil..

    Nejdřív orignální software od Cyberlinku, tedy Powercinema, jedním slovem debilní software, nicméně zatím jediný soft, v kterém pracuje hardwarový MPEG codec a dálk. ovládání, proto někdy každý uživatel PowerCinemu využije..

    Problém č.1: Cyberlink neví, na jaké frekvenci se u nás vysílá zvuk a že u nás v ČR používáme 2 obrazové normy Pal B i D..

    Pokud tedy přijímáte signál z antény(Air), je software správně nastaven na Pal DK, ale když užíváte UPC nastává problém.. Kabelovka toiž vysílá v Pal BG a to na frekvenci 48250000(video) a 53750000 (zvuk), proto stojí zvuk i obraz při nastavení ČR za hov.. Trvalo mi asi hodinu, než jsem zjistil, že Dánsko vysílá na stejných frekvencích jako ČR.. Nastavte tedy region místo ČR na Dánsko a bude vše OK.. (tedy alespon,co se týká příjmu)..

    Problém č.2: po levé straně pruh.. Tento problém není snadné vyřešit.. Lepší drivery by určitě pomohly.. Pokud použijete nejnovější drivery 5-04_t550_82_wdm z ATI stránek, udělají se pruhy na obou stranách a vypadá to alespon vizuálně líp(jsou tenčí).. Vinu na tom má také Cyberlink, protože dobrý soft pruhy detekuje a ořízne.. Zkusím napsat o tomto problému přímo do ATI, jestli by to nevyřešila v ovladačích..
    Obraz nemá poměr 4:3, protože crossbar nepodporuje plný PAL, ale jen Pal pro DVD 720x576, proto je obraz horizontálně deformovaný,požádám tedy ATI i o plný PAL v driverech(doufám, že čipset plný Pal podporuje).. Ke zvuku výhrady nemám, je čistý a stereo funguje bez problémů.. Pokud se ATI podaří tyto problémy vyřešit, pak už stačí najít jiný soft a bude vše ok

    Problém č.3: PowerCinema je líná, pomalá, no prostě very slowly.. Theatrix má perfektní hardwarový enkodér do Mpegu, proč ho tedy Cyberlink nevyužije líp? (jen pár zákl. nastavení, nelze nastavit bitrate, P ani B snímky, GOP, no prostě hrůza!!) Nastavení kanálů, včetně popisků je také problém nejmín na 30 minut Tenhle software fakt stojí za hovno a má v sobě spousty chyb (Například, když změníte overlay okno jen na rámaček bez modrého pozadí a dáte okno do původní polohy, rozhodí vám to lištu ve Win XP, tohle by si zasloužilo opravu!!) Nebýt dálk. ovládání a hardwarového enkodéru, dávno bych poslal Powercinemu ke všem čertům..

    ALTERNATIVNÍ SOFTWARE:

    PVR v1.1.3 od Mainconceptu: Lepší soft, nicméně jsem ztrávil asi 2 hodiny, než jsem rozchodil zvuk.. Návod: Nastavte zvuk na ATI AVstream analog capture v konfiguraci.. Editujte soubor C:\Program Files\Mainconcept\PVR\config\%%#%pci#ven_1002&dev_ 4d52&subsys_a3451002&rev_00#4&1f7dbc9f&0&10f0#{65e 8773d-8f56-11d0-a3b9-00a0c9223196}%{bc187864-4183-4dc5-9fe0-679a7a039975}.ini, kde přepíšete udaj CountryCode=-1 na CountryCode=45 (Dánsko), samozřejmě obraz nastavit na Pal B,pak je zvuk OK.. Tenhle soft je docela příjemný, ale také není z nejrychlejších..
    Nevýhody: pomálé přepínaní kanálů, nemožnost oříznout pruhy, nepodpora hardwarového enkodéru a dálk. ovládání.. Zátěž procesoru Pentium 3,0 Ghz při dobré kvalitě záznamu je 70 %.. Škoda, že si Saphire nevybrala Mainconcept k Theatrixu..

    WinDVR 3.0: Nevidím důvod to používat, pomalé, nepodporuje PCI sound..

    Beynod TV 3: Funguje, je třeba opět nastavit Dánsko při instalaci.. Nicméně je pomalý..

    KTV!: Nefunguje zvuk, po hodinovém pátrání, kde nastavit PCI sound a regionu DK jsem program zavrhl..

    FlyDS 2.0 Beta2 Nejlepší software, který jsem použil, funkcím podobný jako Fly TV 2000, možnost záznamu do AVI, WMV.. Velmi rychlé přepínání kanálů, oříznutí Aspect ratio nebo zoom pro odstranění pruhů, slušný deinterlace..
    Nevýhody: Nepodpora dálk. ovládání a hardwarového enkodéru, při káždém restartu Windows je třeba spustit program WDMControl.exe(možnost ztažení přímo ze stránek FlyDS) verze 2.0 a nastavit region Dánsko, tedy 45.. Start programu je 30 vteřin!!! (Ale je to beta verze, start se určitě zlepší, protože ve verzi 1.9 to trvalo jen 5 vteřin)

    Závěr: V současné době není kvalitní software pro Theatrix, opravdu nevím, proč se člověk pokaždé musí srát se sehnáním alternativního softu pro TV kartu, (tohle už je moje třetí karta a u žádné z předešlích se nedal použít originální software.. U karty za 2500 Kč je to přinejmenším tristní..
    Někde jsem četl, že nová verze Dscaleru by měla Theatrix podporovat, tak uvidíme.. Nezbývá než doufat, že se najde nějaká firma nebo někdo, kdo naprogramuje optimální software.. Musíme být trpělivý, u karet ATI All-In-Wonder to trvalo 2 roky!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček Avatar uživatele imported_zed
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    23

    Me zkuusenosti jsou podobne, z dostupnych softwaru jsem vyzkousel kde co. Mezi nejlepsi radim PVR, u nej jsem nemel problemy ani se zvukem (jen s tim cernym pruhem), stacilo nastavit zvuk na ATI AV - chodi to dobre,ale s ovladacema 6.14.10.52 od ATI, nikoliv vsak s novyma 6.14.10.82!! Ty sice vycentruji obraz rozdelenim cerneho pruhu na dva, ale maji spatne tu zvukovou normu. Na strankach ATI jsou obe verze.. PVR taky umi opravit aspect z 5:4 na 4:3, takze podpora 768 radku v ovladacich neni potreba. Podporuje tez deinterlace.
    Z dalsich softwaru bezchybne pracujicich s touto kartou je iuVCR, musi to vsak byt posledni verze a ovladace 6.14.10.52

    Jinak dodavane dalkove ovladani neni nic jineho nez bezdratova klavesnice(napriklad numericka tlacitka opravdu vypisuji cislice...), takze se da namapovat i k jinym programu. Funguje samozrejme se vsemy programy od cyberlinku, napr. oblibeny PowerDVD
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele imported_zed
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    23

    Jeste jedna zkusenost: K!TV je vyborny program, s kartou bezproblemu chodi (opet s ovladacem 6.14.10.52), pomoci orezu si poradi i s cernym pruhem. Audio mu bezi spolehlive, staci zvolit "source setup - setup audio - internal" a bezi to jak ma. Bohuzel plugin pro nahravani pouziva jako zdroj zvukovou kartu, takze umi nahravat z monitoru wave outputu... Ale na sledovani TV je to super a pluginy se postupne vyviji...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    75

    K!TV opravdu není špatný program, již od včerejška ho popoužívám a ke sledování TV je to dobrý, nevidím důvod, proč používat starší drivery, s novými mi zvuk jede uplně stejně, nevšiml jsem si rozdílu, tedy pokud je tuner nastavený na Dánsko.. Škoda, že se mi zatím nepovedlo nahrát v pluginu Zoom Out zvuk do avi, prostě to nefunguje.. K!TV používá deinterlace z DScaleru, takže obrazová kvalita je slušná.. Zklamal mě FlyDS 2.0b, protože nefunguje dlouho, když restartuju PC FlyTV při dalším startu už nenaběhne, prostě se to kousne, je tam smyčka a za žádných okolností nelza ukončit program nebo jehi proces.. Pomůže nainstalování FlyDS 1.9, spuštění 1.9, následovné odinstalovaní, restart, znovu nainstalování FlyDS 2.0b , přepsání souborů cnls.ini a settings.ini ze zálohy předešlého nastavení, pak zase program běží optimálně, bohužel po dalším restartu windows zase program nenaběhne a musí se celá operace opakovat...

    Já ted používám na sledování TV K!TV, na nahrávání do Mpegu PVR 1.1.3 nebo originální Powercinemu akdyž chci zachytávat do Avi, musím vždycky zprovoznit FlyDS, doufám, že se brzy situace změní.. .
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele imported_zed
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    23

    Mam stejne zkusenosti, pro nahravani do avi mi ale prijde mnohem vhodnejsi iuvcr, nebot funguje vzdy... FlyDS jsem zatim zrusil
    Sledovani provadim v K!TV nebo PVR (ted spis PVR), zachytavam do avi pomoci PVR pripadne iuvcr.
    Mam ale jeden problem, v zadnem softwaru (vcetne sileny powercinemy) jsem nerozchodil teletext. Jde to vubec nejak??? Dik za radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    fox fox je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    225

    Citace Původně odesláno od zed
    Mam stejne zkusenosti, pro nahravani do avi mi ale prijde mnohem vhodnejsi iuvcr, nebot funguje vzdy... FlyDS jsem zatim zrusil
    Sledovani provadim v K!TV nebo PVR (ted spis PVR), zachytavam do avi pomoci PVR pripadne iuvcr.
    Mam ale jeden problem, v zadnem softwaru (vcetne sileny powercinemy) jsem nerozchodil teletext. Jde to vubec nejak??? Dik za radu.
    V PowerCineme TXT ide - ak sa dobre pamatam (dlho som ju nepouzival) - slo to iba vo fullscreene - tusim tlacitko T, ale je blba diakritika.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele imported_zed
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    23

    Tak software GB-PVR s theatrixem skutecne funguje (nekdo si stezoval ze ne), jen se poprve trochu hure nastavuje. Jenom teletext jsem v nem opet nenasel, jeste budu muset poradne prozkoumat vsechny pluginy...
    Zatim nemam zadnou teletextovou aplikaci, co by fungovala (driv to resil Dscaler, ale ten s theatrixem nefunguje). A originalni software me zlobi opravdu HODNE...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele Mila_tvf
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    3

    Tak jsem náhodou objevil program SageTV, který s Theatrixem 550 funguje! Je ke stažení zde: http://www.sage.tv/sagetv.html?sageSub=tv .
    Ještě se k němu musí stáhnout filtr pro Direct show (přemazat s ním pův.soubor v adresáři programu): http://forums.sagetv.com/forums/show...hlight=ati+550 .
    TV funguje výborně, jde nastavit Fill aspect ratio, takže se jde konečně zbavit černých pruhů po stranách, podporuje i HW encoder ATI550, akorát má dost blbé ovládání - doporučuji si stáhnout manuál. TV jde živě pustit jen přes CTRL+V, nahrávání na disk jsem pustil spíš náhodou, ale obraz je výborný.... Nepodporuje teletext (česky jsem ho stejně zatím nikde nerozhýbal) a je určen primárně pro USA (EPG, Live TV guide apod.). Ale při nastavení země na Dánsko mi na UPC funguje výborně. Vyzkoušejte a napište postřehy...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    fox fox je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    225

    ATi vydala nove drivery - 6.14.10.86, ale zda sa mi, ze sa dost zhorsil obraz. Osobne - neodporucam instalovat.
    Beyond TV je v novej verzii 3.7.2 - obraz je BEZ PRUHOV ! (teda takmer vsade a celkom). Treba skusit!

    Bol by som rad, keby uz konecne bol novy DScaler s podporou tejto karty alebo neaky iny soft, kde by siel aj nas TXT a nemal by take blbe ovladanie, ako vacsina dostupneho SW.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele Farao
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    53

    Cus lidi, s tim danskem je to dobry - me osobne jde naprosto stejne nemecko, francie, rakousko atd.

    Chtel bych se vas zeptat, jestli nekdo z vas co mate kabelovku (UPC) chytite CT1,2 a Novu se zvukem! vsechno ostatni mi jde v pohode, ale tyhle tri ne - proste nemaj zvuk. Pouzivam to blby Powercinema
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele Mila_tvf
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    3

    Já mám Powercinemu nastavenou na Dánsko (pouze u něj mi jde zvuk na UPC u všech programů! u Německa atd. jde jen obraz!) a všechny programy mi jdou se zvukem - čt1 kanál 63, čt-91, Nova 72, Prima 76.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele Farao
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    53

    Zdarec, chtel jsem se zeptat jestli jste nekdo zkousel ten power cinema v.4! Ja to zkusim az zitra - takze chci vedet jestli je neco lepsi
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    fox fox je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    225

    Zdravim vsetkych!

    Teraz sa mi vratila karta z reklamacie - problem bol, ze na nasej kablovke na niektorych staniciach bol zvuk prerusovany (napr. BBC, CNN) a na Nove nesiel vobec (po sachovani s normami som tam dostal v najlepsom pripade sum). Po reklamacii problemy zostali, ale aspon pruhy na boku obrazu boli vyrazne mensie. Tu Novu som konzultoval s technikmi z kablovky a bolo mi povedane, ze problem bude v tom, ze signal Novy chytaju z vysielaca Javorina, kde zvuk (teda aspon podla nich) je vo vychodnej norme a moja karta (Theatrix) ho asi nepodporuje. Co si o tom myslite? Skusil som uz 3 rozne kusy tejto karty a vzdy s rovnakym vysledkom . Mam ju predat, reklamovat alebo existuje este neake ine riesenie (kablovku asi nedonutim prekodovavat tv signal). Pripadne mi, prosim, odporucte neaku inu TV kartu s HW encoderom, ktora by podobny problem nemala - ak o takej viete.
    Svojho casu som skusal MSI TV @nywhere Master - tam sice zvuk na Nove isiel, ale ta nema HW encoder a boli tam ine problemy (asi ten kus nebol tiez celkom v poriadku - mal podozrivo nizku cenu).
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele imported_zed
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    23

    Tak Cyberlink Powercinema 4 mi na rozdil od predchozi verze chodi vyborne. Stale sice pouzivam starsi ovladace, ale chodi korektne. Sice porad neumoznuje nejake pokrocilejsi nastaveni mpegu pri nahravani, ale napriklad uz umoznuje nastaveni vystupni cesty.. Program nepada, nekouse se - proste funguje.
    Po vyzkouseni trial verze jsem pouzi ostrou verzi dodavanou Asusem k jejich kobinovane TV/DVB-T karte a funguje shodne
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    riss
    Guest

    kde je možné tu plnou 4-ku získat ?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 37
    Poslední příspěvek: 08-08-2008, 18:01
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-06-2008, 11:35
  3. Sapphire ATI Radeon HD 2600 XT
    Od Lister88 v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 15-11-2007, 15:42
  4. Sapphire Theatrix 550 Pro
    Od imported_Nalim v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 29-08-2006, 09:43
  5. Genarts Sapphire
    Od Nostradam v sekci Editace videa
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 30-07-2005, 20:45