Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Led tv do 14tisic 46-50 palců k PS4

Hit (15)|17.5.2015 22:08
Ahoj moc se omlouvám za to co už se zde podobné řešilo, bohužel si nevím rady ač jsem prošel mraky článků for i názory lidí na heureka.
Chci velkou uhlopříčku min 46 palců ideálně i 48-50 -čím větší tím lépe,Full hd cenu kolem cca14tisic včetně dph a ideálně rychlejší panel reálně 100Hz. Tv bude sloužit v 30% na sledování programů a převážně filmy a v 70% na hraní exkluzivit pro PS4.
Byl jsem rozhodnut pro Sony Bravii ale bohužel mé finannce nejsou a nebudou jaké jsem pedpokládal a tak si Sonku kterou jsem chtěl dovolit nemohu
a levnou náhradu v podobně 48W605 nechci z důvodu 50Hz panelu v reálu i když cenu má 14tisíc. 50W705 od Sony za dobrou cenu se vyprodala
a zmizela z trhu a už asi nebude, pak jedině jít do 42 palcových Sony W7 nebo W8 což je pro mě malá uhlopříčka.
Plazmy skončily doprodává je Samsung a hlavně LG a tam mě vadí odlesky a LG moc v kvalitě nevěřím.I když LG 660 a 690 v 50palcých mají
od lidí skvělá hodnocení co se týče skvělého obrazu.
Také jsem četl od LG že moc žehlí obraz detaily mizí protože si je plete s šumem apod.
Dle recenzí jsem z levných tv našel pak už jen pouze tyto tv:
Panasonic TX-48AS640E a Panasonic TX-47AS650E TA vs IPS
a Samsung UE48H6200 a Samsung UE48H6270 rozdíl snad pouze v sat.tuneru.
U Samsungu jsem někde četl o problému s tgím že byly vadné panely a v nějaké serii u 6200 serie častěji odcházeli, tak nevím.
Priorita obstojný zvuk,ostrý deatilní a plynulý obraz,věrné barvy, solidní input lag pro PS4.
Mít peníze jdu do 50 palcové W8 od Sony, ale bohužel je to nad mé síly.
Ocením jakékoli rady i případně tipy kdo tyto tv zkoušel na konzolích.
Děkuju moc všem a předem se omlouvám za podobné téma.
veesa (45)|17.5.2015 22:30
čest ....pokud chceš herní, tak sony je opravdu top, ale zase často neumí u nižních (W6, W7) kompenzaci pohybu na plynulost, pokud ti o to jde.
http://www.hdtvtest.co.uk/news/tx42as650b-201410173927.htm
http://www.hdtvtest.co.uk/news/tx40as640b-201406183815.htm

Panďuláci mají imput lag vyšší. Pokud si to chceš vyzkoušet a nechceš testovat přímo PSkem, že si ho budeš brát s sebou do obchodu, vem si noťas, pokud máš, tak si na něj nahraj nějakou hru, třeba nějakou FPS (střílečku) a vem si ho s sebou s hdmi kabelem do prodejny. Stačí nějaká stará, třeba half-life, aby to utáhnul i starší komp. Dej duplikaci obrazu = měj na monitoru noťasu v reálný čas to stejné jako na displeji telky a pak už jen skákej nebo pohybuj kursorem pro pohyb, pokud se bude telka chovat stejně jako notebook, máš vyhráno, pokud se bude obraz na telce zpožďovat oproti obrazu na noťasu, tak tu TV si nekupuj :) Ale souvisí s žánrem her - šachy si zapaříš i s vyšším lagem :) Nezapomeň na herní režimy televizí ... třeba u samsungu označit HDMI jako PC, Sony má taky režim herní, u pancla nevím, ale taky bude.

Vadné panely můžeš najít u každé značky.
Věrné barvy jsou subjektivní - sebevěrnější barvy nemusí odpovídat vkusu :) , tam bych to nehrotil.
Zvukově nevím, možná sony bude opět topík. H6200 zvukově rozhodně nic světobornýho. Ale to se dneska od TV stejně neočekává :)

Bral bych H6200 (H6270 se sat tunerem) v té cenové relaci, dokud ještě je. FHD nové řady jsem ještě neviděl, ale UHD z nové řady mají obecně výrazně vyšší blur (šmouhujou) než loňské 6ky. Interpolovat do vyšších fps sice umí, ale asi jsou to pajcky. (btw nevíte náhodou, jak to s nima je?) I když na rtings.com psali, že jsou to 100hz (resp. 120hz)
Hit (15)|17.5.2015 22:39
Děkuju za odpověď už jsem někde viděl radu spíš že Samsung je na hry vhodnější díky menšímu input lagu. Sonku bych chtěl měl jsem ji plánovanou ale W605 by asi nebyla vhodná díky pomalému panelu a holt jak jsem původně myslel tak těch 22 nenašetřím na velkou W8 a přijde mě i trochu zbytečné na občasný film a tv a jen hraní her na PS4 tak kvůli konzoli kupovat tv za 22tisíc.PS: mpje původné hlopupá domněka byla že pokud se dá střílečka hrát plynule defakto na jamkékoli maličko lepším mult.notasu s obyčejnýým LCD krterý má taky pomalý panel jak to může být problém na tv. Ale potom co jsem četl od lidi nějaké reakce k hraní a na koukání filmů a sportu jsem to musel přehodnotit :(

Ještě se optám na rozdíly u Samsung UE48H6400 a Samsung UE50H6200? 6400 stojí těsně přes 15 vzhledem k tomu že mám hranici kolem CCA 14ti byhc na ni ještě relativně měl a nebo 50pka 6200 je stejná jako 48ka má jen větší uhlopříčku? Ta je za 14900což je akorát.Díky
Hit (15)|19.5.2015 13:04
Jak to myslíš s tou kompenzací u W6 a W7 nejsem si jist zda jsem to pochopil správně.
veesa (45)|20.5.2015 09:33
když si pustít scénu z jakéhokoli filmu/seriálu, kde švenkuje kamera, tak bude pohyb sekaný. Není to žádný neštěstí, ale ty píšeš v prvním příspěvku, že chceš plynulý obraz, tak jsem to pochopil, že by se ti právě ta plynulost mohla líbit. Někomu se líbí, někomu se hnusí, někdo to má rád tak nějak naregulované mezi na nějakém kompromisu. Vyzkoušej na nich z flashky v obchodě třeba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a vyzkoušej si, jestli ti absence plynulosti vadí nebo nevadí. Nebo použij jakýkoli jiný film. Tady si to podle mě člověk dobře dokáže uvědomit, jak to pracuje. (nelekni se, s hrama to vůbec nesouvisí)
Komfort při hraní her nesouvisí s frekvencí, ale právě s imput lagem, jak píšeš. Další věcí je pak blur při pohybech, ale ten imput lag je, řekl bych nejdůležitějším parametrem pro úspěšné hraní (představ si třeba míření, to je takový nejchoulostivější ...s vyšší odezvou se ti úspěšnost zásahu výrazně snižuje). Jak Sony, tak Samsung jsou dobrou volbou :) Každý má své pro a proti. Píšeš 70% podíl hraní, tak tam si myslím, že krapítek lepší bude sáhnout po Sony, ta je na hry lepší, oproti konkurenci má imput lag nejnižší .Ten imput lag kolem 40ms u Samsungu je ale taky v naprostym pořádku. Samsung je zase víc univerzální, víc kodeků na filmy, pestřejší smart možnosti, bohatší konektivita apod. S žádnou z nich chybu neuděláš.

H6400 má akorát navíc smart ovladač a přibalené 3D brýle. Na papíře je 400hz místo 200hz, ale je to stejné, řekl bych. H6200 je jednoznačně lepší poměr cena/výkon
Hit (15)|26.5.2015 02:09
AHoj optam se. Obdrzel jsem informaci ze pokud ma tv realne je 50hz muze to byt i lepsi pro hrani her. Udajne nevznikaji nejake problemy v obraze pri uprave snimku ci co. Dal jsem dostal informaci ze televize se udajne pri spusteni konzole a tv do herniho modu stejne vype vsechny sw blbosti a panel bez pouze na 50hz. Je to pravda? 100hz jsem bral jako vyhodu na filmysport io kdyz oboje v male miry hlavne hraji hry a i tam jsme ocekaval trosku plynulejsio braz a hlavne mensi unavu oci, protoze na hry to bude provozovano zcela nejvic. Muze me nekdo to info potvrdit vi vyvratit. Kvuli tem informacim co jsem dostal jsem prochazel i zahr.fora a nekteri lide uvadi to co jsem psal vyse. Tak uz nevim.
KamilZ (10277)|26.5.2015 03:32
Myslím, že to není to pravda. A informace, že TV se 100/120Hz panelem běží v game mode pouze na 50/60Hz také pravdivá není, panel běží vždy na své nativní frekvenci.

Abych byl úplně korektní - mezi "čistými" hráči jsou oblíbené SONY řady 6xx se 50/60Hz panelem a příznivou cenou. Mají totiž nízký input lag, kolem 15ms (špička). Jsou to ale dvě nesouvisející věci a je to výjimka. Většina 50/60Hz TV jsou levné a na hry nevhodné, mazající shity.

Input lag 15ms ocení opravdu jen hardcore pařani FPS a arkád, běžný uživatel nepozná 25-30ms.
Hit (15)|26.5.2015 13:15
Děkuju, tos mě rovnou i odpověl na to jaké jsou Sonky 6řady, jestli to nejsou šunky když jsou to levnější modely většinou s pomalejším panelem s vyjímkou 60uhlopříčky. Dá se tedy říci že čím vyšší reálná frekvence tím je vyšší input lag? U Sony bude asi dobrý ať má 50 nebo 100hz panel,ne?Dík
_
vivid.sk (11472)|26.5.2015 13:19
[QUOTE=Hit;513288] Dá se tedy říci že čím vyšší reálná frekvence tím je vyšší input lag?[/QUOTE]
Input lag priamo suvisi s MCFI processingom (Sony to nazyva MotionFlow). A zaroven plati, ze kazdy panel, ktory ma nativny 100/120Hz panel (ci viac) je vybaveny MCFI dopoctom. Takze to ide ruka v ruke a to je aj dovod, preco ma Sony 8xx (a vyssie), dlhsie input lagy. Ak teda uvazujes o dobrom TV s nizkym input lagom a "len" 50/60Hz panelom, odporucime ti snad len uvedene SONY 6xx-7xx modely.
Hit (15)|26.5.2015 16:52
Díky, koukal jsem W7 ve větší uhlopříčce má ale už 100hz. O sonce uvažuju nejvíc a pak o Samsungu když Sonka za dobré peníze nebude.
Ještě se optám v červnu mají být konečně nové modely Sonek W7 a W8 a jiné o dost vyšší ceny než aktuálně nabízená řada z roku 2014. Jakmile půjdou do prodeje noěvjší modely, taka ktuální W6,W8 půjdou do výprodeje a znatelně zlevní a nebo se za stejnou cenu co nyní nebo o chlup nižší prodá pár kusů které jsou v prodejnách skladem a jen se nahradí znatelně dražší řadou novou pro tento rok 2015? Mátě někdo přehled jak to u tv v obchodech chodí?Díky
KamilZ (10277)|26.5.2015 17:46
hit: nesmrtelný dotaz :-( Co se takto podívat třeba na heureka.cz, jak to vypadalo v předchozích letech?
Hit (15)|26.5.2015 21:18
KamilZ - Děkuju podívám se
vivid.sk (11472)|26.5.2015 23:12
[QUOTE=Hit;513294]Díky, koukal jsem W7 ve větší uhlopříčce má ale už 100hz[/QUOTE]
Nie je obvykle zvykom v jednej rade pouzivat rychlejsie typy panelov od urcitej uhlopriecky (vynimka je Samsung, ktory daval horsi panel pri malych uhloprieckach konkretnej rady), preto upresni informacie, z ktorych cerpas.

Podla tejto recenzie, W7xx nepouziva MCFI algoritmus (nepocitam BFI), v marketingovych prospektoch sa sice ohanaju Motionflow XR 200Hz, ale to je len cislo, ktore nic nevravi o skutocnom refresh rate panela. Input lag je excelentne nizky.
Hit (15)|2.6.2015 14:03
AHoj. Tak W7 jsem měl mít za dobrou cenu jenže nakonec volali že ji už nedokážou sehnat. Mám možnost vzít levnějí W8 ale má to pár ale. TV vrátil nějaký zákazník přede mnou důvod nevím. Má plnou záruku a do 14 dní ji mohu vrátit. Má smysl brát tv a otestovat ji nebo je riziko že bude mít skrytou vadu či ji zákazník vrátil z nějakého důvodu-nevyhovuje,mrtvé body nebo že ji nějak možná poškodil. Slyšel jsem o případě kdy prý někdo věc polil nebo mu třeba upadl a chtěl mít jistotu tak když to fungovalo normálně to vrátil jako by se nechumelilo a šlo to opět do prodeje protože prodavači prý zkoušejí jen rychle zákl.funkčnost. Pak mám možnost vzít ještě jědnu W8 ještě levněji ale má jít o použitý kus s roční zárukou a do toho se mě už vůbec nechce. ALe tv zánovní nebo rozbalená a vrácenená zákazníkem? Děkuju za info.

PS: veesa zatím to vypadá při mé smůle že W7 padla bral jsem ji jako tutovku za dobrý peníze, W8 jepro mě předražená a nebo je to o riziku viz výše a nebo holt z levných budu volit mezi Sony 48W605 nebo Samsungem E48-50H6200/70.
Přemýšlím že bych ozkoušel v reálu nebo koupil 605 a pokud nebude vyhovovat půjdu do Samsungu.
Hit (15)|2.6.2015 23:22
Tak mě známý nabízí a já o ní trochu přemýšlím-
že možná prodá Samsung UE55H6200 asi za +/- cca 15000-16000, stáří cca 3-4 měsíce, zachovalá.
Říkal že mu na ní nevyhovuje clouding nebo tak nějak jmenoval podsvícení, které je prý horší než u 6400 6500? Tak to budu muset zkouknout....
Input lag dle podobných modelů tipuju kolem 30ms, protože přesný údaj k této jsem neviděl. Podle mého stejná jako 50ka bez sat.tuneru.
Ještě mu prý vadí že je celoplastováa stojan taky prý nic extra stabilmího, tak ji zkouknu v reálu. Bohužel PS4 si sebou nemůžu vzít a testovat teprve jej budu objednávat asi hned nebo těsně po tv i s nějakým přísluškem a hrou navíc. Tak uvidíme jaká je, když ji chce střelit a jít do lepší.

PS: veesa tys mě tak namlsal do Sony a nejen ty ale i jiní lidi a pak i nějaké zahraniční fora a amazon.de zákazníci a jejich reference k PS4 že se prostě silou překonávám zda do Samsungu vůbec jít a nebo se snad umučit a měsíc počkat a plácnou se přes kapsu a jít do lepší Sonky. I když se přiznám že bych Sony, rád popravdě se mě nechce řeknu to blbě a přehnaně-vyhazovat prachy navíc kvůli hraní, tolik prachů nemám. Ale když už tak už si říkám.......
Sony pro PS4 jsem četl tolik dobrých referencí že mě sere-pardon, že jsou tak drahé vůči konkurenci.
Cetl jsem test a sams má input lag 40ms a víc.
veesa (45)|5.6.2015 21:36
tak zase 55" za 15k H6200 je totální libovec, co víc chtít :)
Clouding je o štěstí nebo o smůle :) clouding může být i na H7000 i na jiných...

sam je na hraní naprosto v cajku - sám jsem ho výše popsanou metodou testoval a mám i od známého "report", že je v cajku . testováno na x1 a ps4 . nebál bych se toho. ani s jednou neuděláš chybu, pokud ti nevadí teda, že sony neumí ten plynulejší obraz zejména ve filmech. někdo to vnímá jako velkou tragedii, někdo jako přirozenost. v prvním příspěvku píšeš, že chceš plynulý obraz, což najdeš naopak u H62x0
Hit (15)|6.6.2015 12:59
Dík uvidíme :)
Hit (15)|3.7.2015 17:18
Jeste se mam optat pro kamose mel v merku 60tku pamatujete psal jsem ale on si pockal a ma nejakou kacku navic a mam se za nej optat aby kvuli dotazu nedelal registraci- rozhoduje se na filmy PS4 a Xbox one pro tyto:
Sony Bravia KDL-60W605 , Sony Bravia KDL-60W855,
Sony Bravia KDL-55W955
zda ma smysl si priplacet nebo staci ta levnejsi 6kova, jde mu o kvalitu obrazu,zvuk primerenou cenu a co nejvetsi obrazovku.
Prvni priorita obraz a uhlopriska, druha zvuk,treti design a pripadne vychytavky jako 3D.- 3D je plus ale vayuzije ho pry jen mozna zcela minamalne mit ho nemusi. Ma smysl priplacet napr. z 60 855 ?
Rozdil oproti 60 605 jen v disignu a 3 d navic jinak totozne?
Cenove tgo vychazi od nejlevnejsi po nejdrazsi
Sony Bravia KDL-60W605
Sony Bravia KDL-55W955
Sony Bravia KDL-60W855

PS jine alternativy jawem na netu nenasli v rozmezi lepsich tv 55 az idealen kolem 60 palců od Sony. On tomu moc nerozumi je spis vasnivy konzument vsej dobreho jako dvd filmy,bluray,exkluzivni hry na PS4 a Xbox apod.
Myslim si ze model 955 obsahuje Truliminos, na notebooku jsme jej viděli a tam je s nim spokojen e zobrazenim, i kdyz jemu se libi i klasicky displej, truliminos mu prijde takovy hezci v barvach, ma dva notebooky jeden s klawsickym a jeden s Truliminos displejem primo Vaio, jen je sklaman nizsim kontrasetm oproti klasice jak ej u tv je ten rozdil mensi nez u notebooku? ALe ve vysledku je mu to jedno to je jedine o cem jsme se bavili a koukali na tenr ozdil u notebooku kde se domnivame z pdoobne to muze byt u tv. Chce radu, protoze on tomu nerozumi vubec a ja malo. On jen zapne a bude uzivat.
Hit (15)|14.7.2015 07:47
Tak nakonec vyber padl na 60 palců 605. Takže všem děkuji za jejich pomoc,čas a trpělivost.Optám se tady protože pokud kupujete televize určitě máte vyzkoušenou přepravu.
Máte někdo zkušenost u velké tv s přepravou? Přiznám se že my jsme si to vezli sami ale kamarád si to chce nechat zaslat přepravní firmou od prodejce má to zdarma a hlavně je to dost aleko tak se mu to vyplatí. Ale zas ho nějací známí z práce strašili že v těch přepravních firmách se k tomu chovají jak prasata a ať už je to sklo,dřevo,televize nebo porcelán prostě to nešetří. Navíc o nějaké vhodné skladování se prý také moc nestarají a prý v dešti nebo sněhu to klidně jsou schopný někde stát nebo to při nakládání a vykládání zákazníkovi nechat ležet na ulici v dešti,sněhu a ještě mu to hodit do louže nebo do závěje sněhu. Jinak my auto teď nemáme on také ne. Pak další možnosti jsou někde sehnat auto,půjčit auto taxi-vše nesmyslné a drahé možnosti protože je to daleko. Radím mu zkusit přepravku když to má zdarma a jakmile něco uvidí nebrat ale těžko se to vysvětluje když mu natloukli do palice věci jako-rozbitý to může být uvnitř a bez rozbalení to nepoznáš,voda může být uvnitř a zaschlá na krabici a jiné kraviny atd.Je to jak bavit se s někým koho něco nakazilo, prostě má strach když už dá takových peněz jak pak bude uhánět prodejce nebo dopravce když to bude vevnitř špatný a zjistí to doma.Zkušenost s rozmlácenou,poškozenou,vytopenou nebo politou televizí? Nezlobte se za tak dlouhý text,omlouvám se děkuju moc za pomoc.
RoPo (6061)|14.7.2015 07:55
[QUOTE=Hit;514648]Radím mu zkusit přepravku když to má zdarma a jakmile něco uvidí nebrat[/QUOTE]

Přesně tak. Přepravní společnosti jsou proti poškození pojištěny. Při dodání zkontrolovat neporušenost krabice. Případně nechat dopravce ať počká na vybalení a i přesto dopravci mají, že pokud od 3 dnů od dodání zjistíš závadu způsobenou přepravou, tak to padá na ně. Nahlásíš to na jejich lince. O jakého přepravce se jedná?
Jak si myslíš, že firmy, které TV prodávají ze skladu/prodejny se k nim TV dostaly? Stejným způsobem jako k tobě.
KamilZ (10277)|14.7.2015 09:07
Hit: názory se různí, probíralo se to zde: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/38257-Jaky-zpusob-nakupovani-z-e-shopu-preferujete

RoPo: Ano, věřím, že i dopravci se mývají a nesmrdí, ale spíš bych řekl, že mívají ... :-D
Hit (15)|15.7.2015 21:50
Tak si ji nechal dovést přepravkou. A dodává-televize došla krabice vypadala zachovale,trochu špinavá,zespodu na straně k zemi vlhký papír, žádné skvrny od vody,na místech kde se tahá za uši byly už jen větší díry, přepravce po něm chtěl podpis,občanku a ještě rodné číslo-prý ho to zarazilo, mě teda taky rodné číslo? Kde to jsme.

Už ji má doma byl jsem se na ni u něj podívat a je spokojený, jen mě říkal že škoda že místo plastu není hliníková jako vyšší řady.Pak říkal že si tak rychle zvykl a že teď by snad i byl rád za 65 nebo 70palců že m upřijde docela malá a to kouká z hádám od oka 2.5-3metru max.
Říkal že sám vybalovat takovou televizi byl docela horo že věděl jak na to ale že se ji snažil otočit celou aby tam nandal držák zespodu a nešlo mu to, tak že teelvizi položil na zem a nevšiml si že na zemi má něco odloženého o co se opřela část strany televize a obrazovky a že si myslel že ji zničil. Pak že ji prý přenášel a jelikož byl sám nemohl ji nést za rohy ale zespodu a seshora
a seshora se dotýkal i lcd. Když to zjistil vynadal si že nepočkal ten 1den na mě, zapnul a čekal že bude blbý obraz nebo nějakoé vady v obraze viz jak ji pomalu pokládal obrazovkou na zem a měl tam nějaký krám a pak při přenášení držení seshora za ten rám a držení za lcd. A pak mě říká netušil jsem že to vydrží je to docela odolné, myslel jsem že mám po televizi :-)
Ani sám jsem netušil že ten panel tolik snese, já s tím mám zkušenost s notebooku a tam je to malá obrazovka a na nic netlačím na lcd nešahaám ani to za rám a lcd nepřenáším. Ale říkal že ho to tak poučilo že sám už nikdy velkou televizi sám montovat a přenášet nebude. Ještě že neměl plazmu ta by už možná měla pavouka.

Co to je za monitor tohle vydrzi i tv???? :D
RoPo (6061)|16.7.2015 00:09
65" plazmu jsem doma vybaloval a do stojanu (po odzkouseni sla na zed) montoval sam, taky jsem nevydrzel, ale chce to um a misto. Kazdemu tento postup nedoporucuji. Naproti tomu drivejsi 50" plazma co stale mam je tezsi.

Nicmene k tve poznamce o hliniku. Hlinik se nepouziva. Je to jen obarveny plast.
Hit (15)|16.7.2015 13:30
Mylsle jsem ze ty Sonky jako 900 a 800 serie s designem wedge jsou hliník rám je hliník en co jsem koukal an recenze i na fotkách to nemůže snad být plast mimnimálne boční hrany vypadyl hliníkově ty zbylé dvě nevím. Nevíte jak zjistit jak se dostat do servisního menu a zjistit kolik má najeto? Jen se chci mrknout zda mu nedali jetou tv vystavenou,zánovní jak se občas stává,když už platil plnou cenu. Protože na tv na obrazovce byly nějaké chamtance a co mě on říkal při přenášení ji přidržoval jen na určitých jiných místech tak mě to vrtalo kebulí. Jen se juknout děkuju.
RoPo (6061)|16.7.2015 13:56
Já jsem vyrozumněl, že máš na mysli masivní hliník. Ten se nepoužívá. Obšas se používá tenký "plíšek" (kartáčovaný hliník) na okraj nebo rám, pod kterým je plast.
Hit (15)|19.7.2015 21:48
Aha to mě nenapadlo žil jsem v domění že ten rám as prostě konstrukce je hliník nikoliv jen ,,plíšek,, nejen kvli edisgnu,luxus ale kvůli pevnosti a odolnosti. Tak moc jsem to nekoumal,díky za info