Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Nastavení HTPC

  1. #1
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    133

    Zdravim Vas,
    jelikoz jsem si na zdejsi doporuceni misto koupe MMC postavil HTPC, ted resim jak to poradne nastavit a zatim jsem prisel na par much - u kterych bych byl rad abyste mi poradili....

    HTPC je pripojeno HDMI kabelem z Intel HD4600 do Onkya HT3505 do zdirky GAME - v Onkyu je nastaveno napevno HDMI4 ( jelikoz GAME je HDMI4 ) a nasledne je pripojen HDMI kabel do TV P50GT50E do HDMI2 v TV ( ktere podporuje ARC ).

    Klasicky se to prepina tlacitkem AV na TV ( cimz se prepne na HDMI2 a je videt obraz a automaticky se prepne Onkyo na Game a tedy jde i zvuk ). Za chodu to funguje normalne, PC se da restartovat, vypnout, zapnout, obraz stale funguje.
    Problem vsak nastane, kdyz je TV a Onkyo vypnute, zapnu TV, automaticky se zapne Onkyo a kdyz prepnu ovladacem tlacitkem AV do HDMI2 tedy abych videl plochu PC- zustane tam pouze modra obrazovka a dal se nic nedeje - musim tedy rucne na ovladaci Onkya prepnout treba na CAB/SAT nebo PORT a zase zpatky na GAME, pak obraz normalne naskoci. Dokud TV s Onkyem nevypnu, prepinani funguje normalne a pak se to zase opakuje.

    Nevite, co delam spatne, nebo co mam spatne nastavene? Nebo je toto vlastnost?

    Diky v pripade potreby fotek nastaveni, rad vyfotim a upnu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,111

    Pokial TV nechas zapnutu a vypnes AVR - nasledne ho zapnes, je vsetko OK ?
    (cize sa AVR zapne na vstupe, kde bol naposledy a netreba nic prepinat).

    - Nemas nastavene v OS vypinanie displaya po urcitom case?
    - Mas aktualne GPU drivre?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    133

    Jo, to jde. Kdyz je to posledni vstup, ktery byl pouzivany, funguje to spravne. Coz ale ve finale nikdy skoro neni. Takze jestli to spravne chapu, tak to jinak nastavit nejde? RIHD AUTO, ARC ON, HDMI TRUGH AUTO.
    Kdyz vypnu ARC, nebo HDMI trough, tak to funguje vzdycky, ale zase se neprepina AVR pri prepnuti TV a BD a nepousti se/nevypina s TV.
    Ovladace jsou od Intelu aktualni, vypinani displeje uplnete vypnute, i rezimy spanku.
    Ja prave myslel, kdyz je to vse do AVR, tak se bude AVR automaticky prepinat, podle zarizeni, ktery posila signal. Takze automaticky je to pouze na posledni aktivni vstup?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,111

    Podla toho, co pises, vyzera, ze bude problem v Onkyu (skontroloval si, ci neexistuje novsi fw?). Pises, ze ked vypnes ARC, myslis tym HDMI-CEC? Ak nepouzivas ARC (Audio Return Channel), kludne ho vypni, ak ti to vyriesi problem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,719

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    AVR automaticky prepinat, podle zarizeni, ktery posila signal
    Toto funguje pokud připojené zařízení umí HDMI - CEC, což tvoje HTPC neumí. Mohlo by to jít vyřešit zaříezním od Pulse-Eight.
    AVR reaguje na protokol HDMI - CEC, kdy připojené zařízení tímto protokolem pošle info, že je zapnuté.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    133

    To vivid.sk. ARC pouzivam. budu muset pak prepinat ostatni zarizeni rucne. Coz se mi nechce. FW u Onkya sem nezkoumal, nema UEB, takze nevim ani jak by se aktualizovalo, a jak jsem jeste hledal, tak je to jak rikate - proste pouze posledni pouzivany vstup nebo HDMI-CEC, coz HTPC neumi.

    Jinak ten USB-CEC adapter vypada zajimave, s tim to bude slapat jak tusim uplne normalne. Mate to nekdo? Neni to zbytecny?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    1,562

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Jinak ten USB-CEC adapter vypada zajimave, s tim to bude slapat jak tusim uplne normalne. Mate to nekdo? Neni to zbytecny?
    Nějaké postřehy jsou v tomhle vlákně: https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...l=1#post503554

    Jak dobře to bude fungovat záleží i na specifikaci HTPC, což tu myslím ještě nepadlo - je tím určen typ adaptéru, který lze popužít (interní, externí) a samozřejmě i podpůrný software, který se nechová všude úplně stejně (Windows, Linux).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,111

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    ARC pouzivam. budu muset pak prepinat ostatni zarizeni rucne
    Ale o to sa stara HDMI-CEC nie ARC. To som sa ti snazil naznacit, ci si to nemylis. (ARC sa da vypnut aj ked ponechas zapnute HDMI-CEC). Ale predpokladam, ze ARC (ON/OFF) nebude mat vplyv na tuto funkcionalitu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    133

    Mam v tom trochu guláš, to je pravda.
    Je tam polozka:
    HDMI Ctrl ( RIHD ) On
    HDMI Trugh Auto
    Audio TV Out Auto
    Audio Return Ch on
    LipSync On

    takhle to mam ted nastaveny. Kdyz vypnu ARC, nejde zvuk z TV do Onkya To bych musel natahnout dalsi kabel.....

    Jinak skutecne didim reseni v koupeni https://www.pulse-eight.com/p/104/usb-hdmi-cec-adapter a nasledne ovladani HTCP ovladacem od TV se mi celkem zamlouva, i kdyz mam Logitech K400 tak to pro me neni nejaky extra prinos.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,719

    U tebe pri zakoupeni HDMI CEC adapteru neni priorita ovladani Kodi (HTPC) ovladacem od TV (to bude bonus navic), ale to, ze AVR prepne HDMI vstup na HTPC, kdyz jej zapnes. Nevim jestli v drivejsim mem postu tato pointu pro tebe vyznela.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    133

    Ano dekuji, procital sem nejaky recenze a umi toho docela dost, asi to koupim, dekuji panove.
    Mel bych jeste otazecku. Jak resite zvuk u HTPC? Mam ho tedy pripojen na HDMI, a zvukovku Realtek na desce deaktivovanou. Zajimave je, ze kdyz zapnu jakykoliv zvuk treba z prohlizece video, nebo na yotube, na zacatku videa vzdycky cca 1 sekunda chybi, a kdyz to zacne hrat na Onkyu se rozsviti nejaka kontrolka a kdyz se video dokonci, zase zhasne. Nevim co tam je, nejsem ted doma. Stejne tak kdyz nabiha Windows, tak je zacatecni melodie useknuta o tu 1 sekundu a pak nasledne zadne zvuky nehrajou. To znamena navigace, vysypani kose, vypinani Windows, atd. Ale v pripade, kdyz mam treba pustene video prez MPHC, nebo video v prohlizeci a vysypu kos , tak je melodie slyset. Nutno podoknout, ze ta kontrolka zase sviti. Ne, ze bych mi to nejak vadilo, toto je vlastnost, nebo je neco spatne nastavene? MPHC budu nastavovat pozdeji dle navodu od Plutotyp. To by na systemove zvuky nemelo mit vliv.
    Diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,111

    To chovanie, ktore popisujes je normalne. Standardne windows neposiela na vystup ziaden zvuk. Ked zacne, Onkyu chvilku trva, kym spravi "handshaking" (spominana 1 sekunda) a az nasledne pocujes zvuk. XBMC ma pre tento ucel barlicku, ktora spociva v tom, ze posiela na audio vystup "ticho". Ta "nejaka kontrolka" je indikacia PCM.

    Aby ta to nerozptylovalo, systemove zvuky si radsej vypni.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    133

    Myslel sem si ze je to vlastnost. Dekuji za rychlou reakci, zase jsem chytrejsi. Nyni bych se jeste zeptal jestli je lepsi pouzivat XBMC nebo prehravat prez MPHC. Nejake pro a proti?
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. HTPC a OS
    Od panasonic650 v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 13-05-2010, 09:14
  2. Nastaveni Satelitu v HTPC, MCE Win7
    Od VeRsAgE v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 26-12-2009, 23:08
  3. HTPC a DVB-S
    Od comtel v sekci DVB-S
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-07-2009, 21:21
  4. HTPC - co vy na to?
    Od Cesťák_VB v sekci DVB-S
    Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 11-12-2008, 08:46
  5. HTPC + DVB-S :)
    Od Miarmi v sekci DVB-S
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-03-2007, 21:02