Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Výpadok staníc

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    29

    Dobrý deň,

    Ak môžem, rád by som Vás poprosil o radu.
    Už pár dní sa u nás nedajú sledovať niektoré stanice (History, Discovery World, Discovery Science...). Zobrazí sa oznam "signál není k dispozici". Ked dám info, úroveň signálu skáče medzi 5-55 percent, kvalita medzi 5-9. Ostatné stanice idú v poriadku. V UPC mi tvrdia, že máme pravdepodobne nejaký problém s káblom. Obraz vypadol behom sledovania, s káblom sa nič nerobilo. Rovnaká situácia ako na STB u prvej TV je aj na CA module na druhej TV, pričom tá má do bytu vedený vlastný kábel, takže nepoužívajú spoločný.

    Je podľa Vás možné, aby dva rôzne káble bez fyzického poškodenia zrazu prestali prenášať signál asi 7 staníc, ked všetky ostatné nielenže idú, ale dosahujú úroveň a kvalitu, akú by mali?

    Máte s niečím podobným skúsenosti?

    Ďakujem Vám
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,369

    Skontroluj, ci nahodou nejde o stanice z jednej frekvencie (514 MHz).
    Ak ano, moze to byt sposobene nejakym rusenim, ak si si isty, ze nieje sposobene nejakym tvojim (novym) pristrojom, kontaktuj opat UPC.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    úroveň signálu skáče medzi 5-55 percent,
    To je málo. Nesmí to klesnout pod 60 procent. Pokud to klesne níž a kanál běží, tak se ne jenom rozkostičkuje, ale rovnou stopne. Pokud je to kolem 10 procent, nejde ho ani naladit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    29

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    Skontroluj, ci nahodou nejde o stanice z jednej frekvencie (514 MHz).
    Ak ano, moze to byt sposobene nejakym rusenim, ak si si isty, ze nieje sposobene nejakym tvojim (novym) pristrojom, kontaktuj opat UPC.
    Ano, ide o stanice z jednej frekvencie, len neviem, čo za rušenie sa môže dotýkať dvoch zariadení s dvoma odlišnými káblami v rôznych izbách.

    ---------- Doplněno v 15:07 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 15:05 ----------

    Citace Původně odesláno od Ivo Mašek Zobrazit příspěvek
    To je málo. Nesmí to klesnout pod 60 procent. Pokud to klesne níž a kanál běží, tak se ne jenom rozkostičkuje, ale rovnou stopne. Pokud je to kolem 10 procent, nejde ho ani naladit.
    A neviete, čo môže takýto pokles spôsobiť? Zvlášt ak má povedzme stanica krátkodobý výpadok a je vtedy na takýchto hodnotách, ale normálne dosahuje hodnoty veľmi dobré?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    Nemám tušení, co to může způsobovat. Všimněte si, zda v ty momenty, kdy signál takto enormě padá, někdo něco ve vašem blízkém okolí nezapíná. Jakýkoli spotřebič, prostě co se děje v tu dobu u vás. Ty poklesy jsou drastické. Každopádně tohle bude potřeba řešit s technikem od kabelovky.Mají na to techniku.
    Chápu, že s UPC je to těžká dohoda a je třeba se obrnit moc hodně velkou trpělivostí (osobní zkušenosti a ne jedny). Ale bez nich to pravděpodobně nevyřešíte.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,253

    Lišiak: a jak jsou na tom sousedi?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    Já jsem tenhle podobný případ měl kdysi v muxu filmových kanálů. Ovšem ne ani zdaleka tak drastický, jako máš. Pouze to dost často kostičkovalo, až nepříjemně a v jakoukoli dobu. Jsem zvyklý si věci okolo kabelovky si dělat sám, protože domluva s organizací, kde levá ruka neví, co dělá pravá - to není pro mojí nervovou soustavu. A tak jsem to potřeboval zesílit. No a hledal jsem hledal, a našel kabelový zesilovač (musí to být zesilovač pro DVB-C !! kvůli frekvenci ): https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...l=1#post368301
    Dá se zesílení štelovat a není na všech výstupech (jsou 3) stejné. Takže je tam výběr. Je spolehlivý.
    Ovšem jak říkám - tak drastický úbytek hodnot jsem neměl
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Archívy TV stanic a nahrávání na MMC
    Od kdojekdo v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 17-09-2011, 09:54
  2. CRT: Televízor SANYO a výpadok červenej farby
    Od Zendman v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 21-08-2010, 19:05
  3. vypadok TV pred burkou-potrebujem schemu
    Od suzana83 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-06-2007, 16:16
  4. Naladění stanic
    Od nikos v sekci DVB-T
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 10-06-2006, 20:46
  5. SW od AverMedia - naladeni stanic
    Od otoruzicka v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-04-2004, 16:20