Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Potřebuju nutně poradit DV CAM

Supra66 (9)|21.6.2005 10:22
Potřebuju profi DV CAM s těmito parametry:
možnost volby záznamu ve formátu DV, výměnné objektivy pro 2/3" čipy, snímací čipy 3x2/3" Power HADEX, DSP procesor, vysoká citlivost +36dB, černobílý hledáček 1,5" s vysokým rozlišením, nastavení lze uložit na paměťovou kartu, Fire wire, samostatný výstup BNC, konektor pro doplňkový reflektor, konstrukce na rameno

A to nejdůležitější : Kamera musí být vyrobena nebo alespoň složena v některém ze státu EU

Děkuji za rady jsem dlužníkem
Krtek (1279)|21.6.2005 10:54
To je docela síla. Hlavně ty ceny příslušenství. Zaplatíš dalších 50 tis. navíc aby jsi mohl začít vůbec něco dělat. Ta kamera je úplně holá. \/
Ale to je asi v profi sféře nermální.
Supra66 (9)|21.6.2005 10:54
Jo tak tuhle sem měl taky vybranou :-D ale dle vyjádření Sony je tato kamera vyráběna výhradně v japonsku :-( Takže smůla musí to být prostě alespoň složeno ve státě EU. Ale díky za radu
Krtek (1279)|21.6.2005 10:59
Tyhle kamery se všechny dělají v Japonsku. Pokud máš strach o dostupnost případných náhradních dílů, tak to bych se nebál. Sony má nejlepší distribuci náh. dílů na světě a navíc garantuje jejich dostupnost po dobu 50 ti let. Jen ty ceny budou trošku mimo.
videoman (178)|21.6.2005 11:18
spíš mu jde o clo něbo něco podobného..
Supra66 (9)|21.6.2005 11:31
Ne jde mi o to,že je to pro vybavení kuturáku a bude to hradit EU Phare a ty ¨mají podmínku,že produkty musí být ze státu EU :-(
Pitomec (10211)|21.6.2005 11:32
Tak to nemá logiku, protože v tom mým odkazu to koupíš za 300t. s DPH a tady v Praze, takže co řešit jestli je to poskládaný v Tramtárii nebo EU :-? Navíc si nějak neumím představit jak budeš shánět kamery z EU, když všichni výrobci jsou z Japonska... :-I
Supra66 (9)|21.6.2005 12:20
[quote=Pitomec]Tak to nemá logiku, protože v tom mým odkazu to koupíš za 300t. s DPH a tady v Praze, takže co řešit jestli je to poskládaný v Tramtárii nebo EU :-? Navíc si nějak neumím představit jak budeš shánět kamery z EU, když všichni výrobci jsou z Japonska... :-I[/quote]
Mně to neříkej taky to vůbec nechápu,ale dle vyjádření Phare "nebudeme cpát peníze mimo unii" a prostě pokud tam není ani sebemenší zmínka o vyrobení nebo seřízení či co já vím není to možné takto uhradit :-(

Existuje nějaká evropská značka? Vím,že dělal Grundig,ale ten už není co něco jiného? Třeba Arri,ale ta nedělá Dv cam :-( tak já nevím
Pitomec (10211)|21.6.2005 16:09
Evropská značka samozřejmě žádná neexistuje, ale spíš jde o to, že pokud to koupíš v Praze, tak ta snad v EU je :-) Jinak by to tak vypadalo, že dotace je záměrně postavená tak, aby ji nikdo nemohl dostat :-I
MarsSnickers (139)|21.6.2005 17:07
Dohodni se s dovozcem ať ti napíše potvrzení, že to je vyrobeno v eu. Při splnění této podmínky by se nedala koupit žádná tiskárna HP nebo server IBM.....a kupuje se.
Sony cz to posílalo přes sony europe a nechalo tam nalepit štítek.
MarsSnickers (139)|21.6.2005 17:22
Pitomec
Tam nejde o zemi nákupu, ale zemi původu a ta musí dle Phare, Transition Facility a dalších fondů ležet v EU.Je to formalita, která se běžně obchází.
majkelx (64)|22.6.2005 01:04
Krajina povodu DV kamier z Europy??Prepac,zabudni na Phare dotaciu. :-I :-I To ma byt ako o com??Opytaj sa Phare a T.Facility ako mas kupit kameru z Europy,ked ziadna firma neexistuje..To co je za bordel,preboha.Inak vsetky kamery sa robia vylucne v japonsku.Este nikdy som nevidel japonsku kameru vyrobenu v europe.Zatial som nevidel.
videoman (178)|22.6.2005 09:48
Tak to máš hochu smůlu, asi ti na to nedaj ani ň. Ale obejít se to urcitě dá neb znám státní úřad kam nakoupili hafl japonskejch věcí a Phrare to zaplatilo?§! :-E
MarsSnickers (139)|22.6.2005 17:09
majkelx
Ale vždyť to tu troubím:Stačí potvrzení od zastoupení a věř tomu, že ho rádi napíšou.
Pave (158)|22.6.2005 19:21
No, to asi bude pěknej kulturák 9-) .

Proč tam radši nekoupíš plazmu?
redburger (499)|27.6.2005 11:30
ja mám zese na to taký naázor že zase uradnici .. v tomto pripade z eu....su najpremudretejsi a prakticki ludia co produkuju nejake zdroje mozu ist sa pásť.mozno aj preto taketo kamery sa este v eu vobec nevyrabaju.... :-)
keto (136)|27.6.2005 13:33
není mi nějak jasné, proč by ta kamera měla být z EU. Jednak všechny kamery tohoto typu jsou vyrobeny výhradně v Japonsku a za druhé, já kupoval u Globalu v lednu 2005 DSR-250 ( taky byla dovezena letecky z Japonska ) a naprosto žádný problém, co se týká Cla nebo vracení DPH.
Všechno zajišťuje firma, ty potřebuješ jen škváru :-)-
TAkže opravdu nechápu, proč by to mělo být z EU 8-)
keto (136)|27.6.2005 13:36
[quote=Supra66]Potřebuju profi DV CAM s těmito parametry:
možnost volby záznamu ve formátu DV, výměnné objektivy pro 2/3" čipy, snímací čipy 3x2/3" Power HADEX, DSP procesor, vysoká citlivost +36dB, černobílý hledáček 1,5" s vysokým rozlišením, nastavení lze uložit na paměťovou kartu, Fire wire, samostatný výstup BNC, konektor pro doplňkový reflektor, konstrukce na rameno

A to nejdůležitější : Kamera musí být vyrobena nebo alespoň složena v některém ze státu EU

Děkuji za rady jsem dlužníkem[/quote]

Nechci vypadat chytře, ale v EU se tyto kamery nikdy nekompletovali a kompletovat nebudou.
Vzhledem k cenám těhle profi mašin, je to všechno jen a pouze made in Japan. Náhradní díly jsou v pohodě, ceny sestavovali v blázinci ( nebo v něm skončíš Ty, až ti předloží fakturu ), pokud Tě netrefí šlak, protože by to bylo Tvé vysvobození.
keto (136)|27.6.2005 13:53
[quote=Supra66][quote=Pitomec]Tak to nemá logiku, protože v tom mým odkazu to koupíš za 300t. s DPH a tady v Praze, takže co řešit jestli je to poskládaný v Tramtárii nebo EU :-? Navíc si nějak neumím představit jak budeš shánět kamery z EU, když všichni výrobci jsou z Japonska... :-I[/quote]
Mně to neříkej taky to vůbec nechápu,ale dle vyjádření Phare "nebudeme cpát peníze mimo unii" a prostě pokud tam není ani sebemenší zmínka o vyrobení nebo seřízení či co já vím není to možné takto uhradit :-(

Existuje nějaká evropská značka? Vím,že dělal Grundig,ale ten už není co něco jiného? Třeba Arri,ale ta nedělá Dv cam :-( tak já nevím[/quote]

[color=blue]Proč nejdeš do HDCAMU ? Ten stojí pár melounů, když už chceš, aby Ti to cálovala EU, tak bych je pumpnul o co nejvíc.
Jo ale bohužel, v EU nikdy žádná kamera světlo světa nespatřila....mrzuté, budeš to muset zacvaknout ze svého 8-)

Ale jedna rada by tu byla. Připrav si obálky a do nich správné papírky ve správném počtu, pro správné lidi na správných místech. V našem bordelstánu je možné všechno, takže je to jen otázka, kolik si ochotnej do toho investovat, ale počítej, že tohle Ti phare asi neproplatí. :-!!!