Zdravim,
planuji koupi nove TV a byt jsem z IT branze, tak televizim rozumim jak koza petrzeli, takze si rad necham poradit. Nize je nekolik bodu, ktere by (snad) mely pomoct s vyberem.
Pozadavky:
- Uhlopricka 50-55''
- LCD TV s LED podsvicenim, idealne s full array grid (neni takovy clouding (?) a libi se mi funkce lokalniho dimmingu, ale prezil bych i bez)
- Full HD / 1080p (UltraHD netreba, nemam pro to stejne source, cili neresim)
- Podpora HDMI-CEC
- Podpora HDMI-ARC
- Kompatibilita s wireless ovladaci/klavesnici - neco jako tohle, tohle ci tohle
- Cena max 30.000
Pouziti:
- Primarni pouziti jako "zobrazovadlo" pro prehravani 720p a 1080p filmu (cca pul na pul) a HDTV RIPu serialu.
- Dale pak pro prehravani audia v 240++ MP3 a FLACu (viz nize info o repro)
- Zdrojem vyse zmineneho bude server-grade NAS s bezicim PLEX serverem.
- Jako vedlejsak prehravani Youtube videi, online streamu a podobny serepeticky.
- Primarni misto na sledovani bude gauc (1-2 osoby), kdy vzdalenost oci od TV bude cca 240-275cm - Coz by snad melo odpovidat zminenym 50-55" pro 720/1080p source.
- Mistnost je obdelnik 4*6m kdy pri pohledu na TV je cca 2 metry od gauce na prave strane veeelike okno se zaluziemi, nicmene je to situovane na zapadni stranu, takze ostre slunce v odpolednich/vecernich hodinach se nekona.
- Lenosit se bude vesmes odpoledne a vecer. Pres den pouze max jako kulisa, takze pripadne dopoledni slunce neni nic fatalniho.
Ostatni:
- Vybavenost a pouzitelnost "SmartTV" funkce jsou "optional" protoze kdyz to neco nebude umet, tak proste poridim Raspberry PI2 a hodim na to DLNA/XBMC klienta a nebudu resit.
- 3D funkce pro me nejsou podstatne, kdyz to bude mit, tak jedine pasivni, ale zebych po tom vylozene touzil se rict neda.
- DVB<whatever> tuner je me defakto jedno, prozatim TV source nemam a kdyzbych nahodou nekdy mel, tak to bude stejne IPTV
- Co se zmineneho audia tyce, tak casem k tomu prijde presunout zesilovac a repro. Jeste nevim, zda poridim A/V receiver a nebo RPI s DACem.
Co sem tak zbezne prosel proflaknuty eshopy (czc, alfa, zelenej urvanec, mall), tak vesmes me zaujalo leda tak totok ... ale nerikam ze chci vybirat jen z nich, pokud je neco rozumnejsiho tak sem s tim :]
LG 55LB731V - IPS, podpora externich periferii, akorat udajne LG 2014 uz nedostanou update WebOS ci co? ... Cena ~27k
Panasonic VIERA TX-55AS650E - IPS panel, direct LED, trosku obavy z dotykovyho dalkovyho ovladani ... cena ~23k
LG 50LB670V - direct LED, local dimming, 50" ... cena ~20k
LG 55LB670V - to same jak vyse akorat 50" ... cena 24k ... akorat se me asi nevleze na 120cm stolecek kuli tem nozickam
U Samsungu jsem si nebyl schopnej vybrat. Budto to ma edge led (verze bez 3d) a nebo aktivni 3D (kdyzuz tak pasiv)
Ufff, tak snad vse podstatne je zminene, uz mi z toho jde hlava kolem. Kdybych na neco zapomel tak houknete.
V planu je vyselektovat takovy tri modely a nasledne se je jet prohlednout nekam na prodejnu/showroomu a udelat finalni vyber.
Predem moc dik za pripadny komentar !
EDIT: Opraven popis i Panasonicu, diky za upozorneni.