NAS a Video station/Plex
Zdravím, mám Synology DS211j a pouštím z něj multimédia přes DLNA server. Všechno funguje korektně. Chtěl jsem to ale trochu vylepšit a nainstaloval jsem na NAS i do TV (Smart TV Samsung) DS Video Station a Plex. Celkem to chodí (Plex bez transkódování), ale listování v TV i ve webovém rozhraní těchto služeb je dost pomalé. Nemáte někdo zkušenost, jestli je to vlastnost těchhle služeb, nebo jestli je chyba v malém výkonu NAS a pomohla by výměna NAS za novější model (např. DS214Play)?
Díky
Díky
[QUOTE=RoPo;511728]Za pomalost listování může TV.[/QUOTE]
Safra a to se to chlubí čtyřjádrovým rychlým procesorem (Samsung UE55H7000). Je nějaká cesta, jak to urychlit?
Safra a to se to chlubí čtyřjádrovým rychlým procesorem (Samsung UE55H7000). Je nějaká cesta, jak to urychlit?
v tvojom pripade si myslim, ze tu pomalost naozaj moze sposobovat aj NAS. Videl som totiz nazivo rozdiel medzi DS211j a DS214play. Na DS211j uz aj samotne webove rozhranie bolo hoooodne pomalsie...
Otestovat si to vies jednoducho. Nainstaluj si Plex server napr na PC, alebo notebook a odskusaj, ci to bude lepsie...
Edit:
Vo vseobecnosti z osobnych skusenosti, pokial niekto chce kupit NAS a planuje ho pouzivat aj pre multimedia, pripadne pozaduje aj sporadicke transkodovanie, odporucam mu NAS ktory ma intel CPU.
Zo Synology NAS-ov je podla mna optimalna volba cena/vykon 2-diskoveho NAS-u prave DS214play. Maju ho uz dvaja kolegovia a vsetko slape tak ako ma :-)
Otestovat si to vies jednoducho. Nainstaluj si Plex server napr na PC, alebo notebook a odskusaj, ci to bude lepsie...
Edit:
Vo vseobecnosti z osobnych skusenosti, pokial niekto chce kupit NAS a planuje ho pouzivat aj pre multimedia, pripadne pozaduje aj sporadicke transkodovanie, odporucam mu NAS ktory ma intel CPU.
Zo Synology NAS-ov je podla mna optimalna volba cena/vykon 2-diskoveho NAS-u prave DS214play. Maju ho uz dvaja kolegovia a vsetko slape tak ako ma :-)
Aha, a proč mě tak jednoduchá věc nenapadla? Asi přestanu pít. Jde to se mnou z kopce :-)
Přes PC na TV běží Plex jako blesk. Takže buď koupit nový NAS, nebo k stávajícímu NASu pořídit mini PC, třeba nějaký Intel NUC.
Přes PC na TV běží Plex jako blesk. Takže buď koupit nový NAS, nebo k stávajícímu NASu pořídit mini PC, třeba nějaký Intel NUC.
To je uplne normalne. Ked clovek dlhsie riesi nejaky problem, casto uz nevidi niektore riesenia, ktore by mu napadli hned na zaciatku. Vtedy je dobre, ked sa na to pozrie niekto nezainteresovany :-)
Daj potom vediet ako si dopadol, mohlo by to zaujimat aj dalsich uzivatelov.
Edit:
Aha, ako vidim, uz si aj postol vysledok 8-)
Daj potom vediet ako si dopadol, mohlo by to zaujimat aj dalsich uzivatelov.
Edit:
Aha, ako vidim, uz si aj postol vysledok 8-)
Takže jsem k NAS DS211j dokoupil NAS DS214Play a rozdíl je znatelný. Například aktualizace stejných knihoven na DS211j trvá cca 6 hodin a na DS214Play necelou 1 minutu. NA smart TV je použití Plexu přes DS214Play naprosto plynulé a srovnatelně rychlé, jako když běžel Plex na Desktopu PC. Na DS211j je to pro pomalost odezvy prakticky nepoužitelné.
:-)
:-)