Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

problém s korektní extrakcí VBR audia z .avi

Tergos (7)|20.6.2005 16:00
Zdravím,
(pokud je tohle někde vyřešeno, tak prosím hoďte link; zkoušel jsem hledat, ale nenašel jsem...)
mám následující problém: dělám z 2CD filmu 1CD film a VirtualDub mi při otevírání háže takovou tu obyklou hlášku, že zvuk je ve VBR, že přepíše hlavičku standardními CBR hodnotami a že to posune zvuk.
To by mi nevadilo, kdyby ovšem uměl tu audiostopu správně uložit do wavu. Jenže je to tak, že zvuk je posunutý asi o 10s pozadu a když ho chci samostatně uložit, tak těch posledních 10s je zmršených :(.
Takže se chci zeptat - jednak není možné, aby VirtualDub načetl správně i VBR zvuk?....tím by se to značně zjednodušilo...
a jestli ne, tak čím to demuxovat a dostat z toho samostatně to audio, abych zas nemusel zkoušet kvanta prográmků, určitě tohle máte už zmáklé...
Dííííky :)
mirekv (7169)|20.6.2005 16:09
Dej uložit zvuk jako WAV, (full processing mode). VDub sice na začátku dá tuto hlášku, ale zvuk načte.
Tergos (7)|20.6.2005 18:01
Díky za radu!
Full processing mode byl klíč k úspěchu. A já si naivně myslel, že Direct stream copy je záruka identické zvukové stopy.
Fantas! (3016)|20.6.2005 18:30
Tergos
Direct stream copy je pouze kopirovani 1:1! B-) Jinak KASLAT na VBR Audio! :-k
vlada (3470)|20.6.2005 23:13
Tergos> No ale tim Full processingem ztratíš výrazně na kvalitě. Budeš totiž zvuk překomprimovávat, což je dost špatný. Kdyby si ten zvuk uložil jako MP3 a spojil dohormady, tak to musí sedět. Potom ho tam zase dodáš a na tu hlášku odpovíš, že ne. Možná k tomu budeš potřebovat VitualDubMod, protože klasickej VD tušim neumí MP3 VBR.
Můžeš udělat jednoduchej pokus. Uložíš tu MP3 a podíváš se, jak je dlouhá. Potom se podíváš, jak je dlouhý video. Když ty čísla sedí, tak to je O.K. Pokud se ale liší, tak je zprasenej už ten "originál" a musel by si nastavovat a šoupat. AVI je zprasenej kontejner a VBR do něj nepatří. Do MP4 nebo MKV neni problém ale AVI s VBR zvukem přináší problémy.