Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Synchronizacia videa a audia

lorenco (16)|20.6.2005 14:16
Nazdar, Mam nahraty film zo satelitu a chcem k nemu vlozit zvukovu stopu, ktoru som si grabol vo wave studii do wav formatu. Vlozil som si video aj s povodnou stopou do Vegas 6 a pridal grabnutu audio-stopu. Po nastaveni staru video+nova audio stopa sa po 5s uz zvuk nezhoduje s videom. Mam najprv demux. povodne video od audia, alebo to mam nechat tak? Preco nastal tak rychly nesulad videa s audiom? Moze mi niekto poradit?

dik
videoman (178)|20.6.2005 17:56
Z čeho máš ten zvuk?? napasuj to na původní zvuk podle zvukové křivky
Možná že je počáteční bod nesprávný.
Alf (888)|20.6.2005 21:21
[quote=videoman]Z čeho máš ten zvuk?? napasuj to na původní zvuk podle zvukové křivky
Možná že je počáteční bod nesprávný.[/quote]Pokud je počáteční bod správný, najdi místo, kde se oba zvuky začnou rozcházet. Pokud je rozcházení plynulé, existuje ve Vegasu krásná kombinaca - CTRL+L-mouse.
Fantas! (3016)|20.6.2005 22:07
lorenco
V pripade, ze neni rozchazeni plynule, tak ve Vegasu klavesou "s" rozstrihni zvuk v tech mistech kde to ujede a potahni pres sebe a tak opakuj az do konce...jedina moznost! :-((
Jo ted me napadla dalsi moznost, pocky si , az to na satelitu budou opakova a zachyt to poradne! :-)
lorenco (16)|21.6.2005 11:20
Ja som to dobre nahral zo satelitu cez DVB kartu, ale je to v nemcine. Zvuk som z ceskou mutaciou stiahol z videokazety. Ja vsetko beriem, ale nechapem, preco zvuk uz po 5s nesedi. Je pravda, ze audio stopa(ta nova) je o cca10s kratsia, ale to by malo vadit az na konci nie? moze tam byt nejake inne pbs?
Mike (617)|21.6.2005 15:10
pkud nesedi po 5s, tak nesedí zřejmě ani na začátku, po pěti vteřinách to nemůže ujet, napasuj to na těch 5s a pak na konci pomocí Ctrl+tažení myší konce WAVu a musí to jít
Brko (201)|21.6.2005 16:34
Nemůžou být u českého dabingu dodatečné střihové úpravy?
rades (107)|21.6.2005 22:57
Brko:
No to mas pravdu, muzou, setkal jsem se s tim, kdyz jsem pridaval ceskou stopu na DVD Predator, stopa byla z VHS a nektery sceny co byly na VHS uplne chybely na DVD :-? . Dale se rozchazel zvuk casto kdyz byl strih, tak na VHS bylo treba 1-5 frames vice nez na DVD.
No, jestli ma lorenco podobnej pripad jako jsem mel ja, tak se u toho nejspis pekne zapoti. 9-)
lorenco (16)|22.6.2005 08:46
rades

Ano asi mam ten problem co mas ty. Ako si sa z toho nakoniec dostal?
Co mam spravit, nastavit, ze audio nie je 25fps ale 29,97 alebo to vsetko cez "ctrl+s" sekat a napasovavat?
vlada (3470)|22.6.2005 09:52
lorenco> Tohle je taky celkem důležitá informace - kolik fps má ten Tvůj film ze satelitu. Jinak já sem tohle kdysi zkoušel a po hodině sem se na to vykašlal. Pokud to je jinak sestříhaný, tak je to strašná piplačka.
Fantas! (3016)|22.6.2005 16:06
lorenco
Bacha! Strih je "s" a ne "ctrl+s" \/
Nenapadlo me, ze by nekdo zachytaval jinak nez 25fps... Tak to pak je jasne... :-I . Mel by bez problemu jit zvuk natahnout pri stisknuti klavesy CTRL na delku videa... B-)
lorenco (16)|23.6.2005 10:51
ano, dakujem vsetkym za pomoc. Dal som sa do toho, ze vymenim iba zvukove stopy kde je cz dabing a zistil som, ze ta cz verzia je zostrihana jak svina. Takze, bud to cele po dialogoch spravim alebo fakujem na to. Dakujem este raz vsetkym