Synchronizacia videa a audia
Nazdar, Mam nahraty film zo satelitu a chcem k nemu vlozit zvukovu stopu, ktoru som si grabol vo wave studii do wav formatu. Vlozil som si video aj s povodnou stopou do Vegas 6 a pridal grabnutu audio-stopu. Po nastaveni staru video+nova audio stopa sa po 5s uz zvuk nezhoduje s videom. Mam najprv demux. povodne video od audia, alebo to mam nechat tak? Preco nastal tak rychly nesulad videa s audiom? Moze mi niekto poradit?
dik
dik
Z čeho máš ten zvuk?? napasuj to na původní zvuk podle zvukové křivky
Možná že je počáteční bod nesprávný.
Možná že je počáteční bod nesprávný.
[quote=videoman]Z čeho máš ten zvuk?? napasuj to na původní zvuk podle zvukové křivky
Možná že je počáteční bod nesprávný.[/quote]Pokud je počáteční bod správný, najdi místo, kde se oba zvuky začnou rozcházet. Pokud je rozcházení plynulé, existuje ve Vegasu krásná kombinaca - CTRL+L-mouse.
Možná že je počáteční bod nesprávný.[/quote]Pokud je počáteční bod správný, najdi místo, kde se oba zvuky začnou rozcházet. Pokud je rozcházení plynulé, existuje ve Vegasu krásná kombinaca - CTRL+L-mouse.
lorenco
V pripade, ze neni rozchazeni plynule, tak ve Vegasu klavesou "s" rozstrihni zvuk v tech mistech kde to ujede a potahni pres sebe a tak opakuj az do konce...jedina moznost! :-((
Jo ted me napadla dalsi moznost, pocky si , az to na satelitu budou opakova a zachyt to poradne! :-)
V pripade, ze neni rozchazeni plynule, tak ve Vegasu klavesou "s" rozstrihni zvuk v tech mistech kde to ujede a potahni pres sebe a tak opakuj az do konce...jedina moznost! :-((
Jo ted me napadla dalsi moznost, pocky si , az to na satelitu budou opakova a zachyt to poradne! :-)
Ja som to dobre nahral zo satelitu cez DVB kartu, ale je to v nemcine. Zvuk som z ceskou mutaciou stiahol z videokazety. Ja vsetko beriem, ale nechapem, preco zvuk uz po 5s nesedi. Je pravda, ze audio stopa(ta nova) je o cca10s kratsia, ale to by malo vadit az na konci nie? moze tam byt nejake inne pbs?
pkud nesedi po 5s, tak nesedí zřejmě ani na začátku, po pěti vteřinách to nemůže ujet, napasuj to na těch 5s a pak na konci pomocí Ctrl+tažení myší konce WAVu a musí to jít
Brko:
No to mas pravdu, muzou, setkal jsem se s tim, kdyz jsem pridaval ceskou stopu na DVD Predator, stopa byla z VHS a nektery sceny co byly na VHS uplne chybely na DVD :-? . Dale se rozchazel zvuk casto kdyz byl strih, tak na VHS bylo treba 1-5 frames vice nez na DVD.
No, jestli ma lorenco podobnej pripad jako jsem mel ja, tak se u toho nejspis pekne zapoti. 9-)
No to mas pravdu, muzou, setkal jsem se s tim, kdyz jsem pridaval ceskou stopu na DVD Predator, stopa byla z VHS a nektery sceny co byly na VHS uplne chybely na DVD :-? . Dale se rozchazel zvuk casto kdyz byl strih, tak na VHS bylo treba 1-5 frames vice nez na DVD.
No, jestli ma lorenco podobnej pripad jako jsem mel ja, tak se u toho nejspis pekne zapoti. 9-)
rades
Ano asi mam ten problem co mas ty. Ako si sa z toho nakoniec dostal?
Co mam spravit, nastavit, ze audio nie je 25fps ale 29,97 alebo to vsetko cez "ctrl+s" sekat a napasovavat?
Ano asi mam ten problem co mas ty. Ako si sa z toho nakoniec dostal?
Co mam spravit, nastavit, ze audio nie je 25fps ale 29,97 alebo to vsetko cez "ctrl+s" sekat a napasovavat?
lorenco> Tohle je taky celkem důležitá informace - kolik fps má ten Tvůj film ze satelitu. Jinak já sem tohle kdysi zkoušel a po hodině sem se na to vykašlal. Pokud to je jinak sestříhaný, tak je to strašná piplačka.