Výber TV do 2 000,-€
Zdravim,
chcel by som si kúpiť nový televízor a rád by som Vás požiadal o radu pri výbere.
Moje požiadavky sú takéto:
Uhlopriečka: 55 a viac
3D pasívne
WIFI nutné
nahrávanie na externí disk
Prehrávanie multimediálneho obsahu z USB/Disku (aj FULLHD obsah, myslím že sa tomu formátu hovorí matroska)
Do ostatných vecí ako tuner atď.. sa bohužiaľ nerozumiem.
Doma mám káblovku, kvôli HD vysielaniu si už vybavujem televíziu od Orange.
Televízia by mala mať dobrú frekvenciu obrazu kvôli hraniu hier cez konzolu (PS4).
Predpokladám že do 2 000,-€ kvalitné 4K nekúpim takže v tomto prípade asi bude stačiť FULLHD.
Kúpil som si televíziu PHILIPS 55PFS7509, nebola zlá avšak kvôli výrobnej vade som ju musel vrátiť.
Na danej televízii mi vadilo: strašne pomalé menu a farba pokožky mi prišla neprirodzená. Avšak, bol by som ochotný kúpiť si ju znova.
chcel by som si kúpiť nový televízor a rád by som Vás požiadal o radu pri výbere.
Moje požiadavky sú takéto:
Uhlopriečka: 55 a viac
3D pasívne
WIFI nutné
nahrávanie na externí disk
Prehrávanie multimediálneho obsahu z USB/Disku (aj FULLHD obsah, myslím že sa tomu formátu hovorí matroska)
Do ostatných vecí ako tuner atď.. sa bohužiaľ nerozumiem.
Doma mám káblovku, kvôli HD vysielaniu si už vybavujem televíziu od Orange.
Televízia by mala mať dobrú frekvenciu obrazu kvôli hraniu hier cez konzolu (PS4).
Predpokladám že do 2 000,-€ kvalitné 4K nekúpim takže v tomto prípade asi bude stačiť FULLHD.
Kúpil som si televíziu PHILIPS 55PFS7509, nebola zlá avšak kvôli výrobnej vade som ju musel vrátiť.
Na danej televízii mi vadilo: strašne pomalé menu a farba pokožky mi prišla neprirodzená. Avšak, bol by som ochotný kúpiť si ju znova.
55" TV s pasivním 3D moc není, tak si z nabídky vyber a případně se zeptej konkrétně na nějaký model. Jinak obecně k nahrávání, přehrávání a podobným ptákovinám doporučuji si přečíst tohle: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/33686-Nez-se-zeptate-HDMI-3D-zvuk-LAN-DLNA
[QUOTE=drkovcim;508431]Televízia by mala mať dobrú frekvenciu obrazu kvôli hraniu hier cez konzolu[/QUOTE]To s tím celkem nemá nic společného, důležitý je input lag. NAvíc frekvence obrazu je nesmyslný pojem, viz odkaz výše.
[QUOTE=drkovcim;508431]Predpokladám že do 2 000,-€ kvalitné 4K nekúpim[/QUOTE]55" opravdu ne, viz odkaz výše.
[QUOTE=drkovcim;508431]aj FULLHD obsah, myslím že sa tomu formátu hovorí matroska)[/QUOTE]přehrávané rozlišení (720p, 1080p, ...) nemá s MKV (Matroshka) nic společného, viz odkaz výše.
[QUOTE=drkovcim;508431]Televízia by mala mať dobrú frekvenciu obrazu kvôli hraniu hier cez konzolu[/QUOTE]To s tím celkem nemá nic společného, důležitý je input lag. NAvíc frekvence obrazu je nesmyslný pojem, viz odkaz výše.
[QUOTE=drkovcim;508431]Predpokladám že do 2 000,-€ kvalitné 4K nekúpim[/QUOTE]55" opravdu ne, viz odkaz výše.
[QUOTE=drkovcim;508431]aj FULLHD obsah, myslím že sa tomu formátu hovorí matroska)[/QUOTE]přehrávané rozlišení (720p, 1080p, ...) nemá s MKV (Matroshka) nic společného, viz odkaz výše.
Tak teda ako ste písal, pasívne 3D majú asi len tieto značky televízorov ktoré som vybral:
LG 55EC930V (neviem či má zakrivenie význam, podľa mňa asi ani nie)
LG 60LB870V
Sony 65W955B
Philips 55PFS8209 (čítal som že ten android je tam strašný)
Philips 55PFS7509
Ako som už písal, televízor sa bude využívať aj na konzolové hranie. Ako ma KamilZ upravil, TV by teda mala mať dobrý input lag (tento údaj som bohužiaľ nenašiel).
LG 55EC930V (neviem či má zakrivenie význam, podľa mňa asi ani nie)
LG 60LB870V
Sony 65W955B
Philips 55PFS8209 (čítal som že ten android je tam strašný)
Philips 55PFS7509
Ako som už písal, televízor sa bude využívať aj na konzolové hranie. Ako ma KamilZ upravil, TV by teda mala mať dobrý input lag (tento údaj som bohužiaľ nenašiel).
LG osobně nemusím, kvalita jde od roku 2012 jen dolů. Philips nepreferuji, obecné problémy s firmware, ale neznám poslední modely. Pasivní 3D = většinou IPS panel, přečti si jeho vlastnosti (viz odkaz výše).
Tip: TX-55AS650E (nevím input lag)
PS: K input lagu - googluj testy a měření, dobré bývají Sony, Panasonic, Samsung.
Tip: TX-55AS650E (nevím input lag)
PS: K input lagu - googluj testy a měření, dobré bývají Sony, Panasonic, Samsung.