Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: DVB-S: Rozdíl obrazu Freesat přes SCART vs karta v TV (DVB-S2)

  1. #1
    Neregistrovaný
    Guest

    Tazatel: Lukáš

    Znění dotazu: Dobrý den, zakoupil jsem novou TV a i přes několik hodin ladění se na obraz nedá koukat - i z několika metrů je vidět jak je rozkostičkován. Zdroj obrazu je starší satelitní externí přijímač od Freesatu podporující připojení pouze přes SCART. Má někdo zkušenost s tím, jaký by byl rozdíl v kvalitě obrazu, pokud bych signál nehnal přes SCART, ale kartu měl přímo v TV ? (jedná se o programy v SD, HD balíček nemám aktivován). TV podporuje DVB-S. Děkuji za zkušenosti/názory .. pokud by se obraz neměl diametrálně zlepšit, tak TV půjdu vrátit .. Děkuji

    Technika, které se dotaz týká: Samsung UE40H6270
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Určitě to bude lepší, SCART to značně degraduje a TV pak navíc musí dělat upscaling z analogu. Otázka je, co je pro Tebe "diametrálně". Doporučení - kup přes internet CI modul a zkus to, vrátit ho můžeš do 14 dnů vždy. Ta TV je kvalitní.

    PS: Pokud jsi zvyklý na externí přijímač, možná by byl pro Tebe vhodnější nový přijímač s HDMI
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    220

    Je rovněž otázka v jakém režimu propojení SCART kabelem funguje, jestli RGB nebo CVBS. Pokud to SAT přijímač umožňuje, zkusil bych změnit CVBS (pokud je v tomto režimu) na RGB. Pak by se obraz měl zlepšit. Samozřejmě nebude dosahovat kvality propojení HDMI kabelem nebo komponentním propojením, ale k určitému (mnohdy dost výraznému) zlepšení by dojít mělo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,536

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    možná by byl pro Tebe vhodnější nový přijímač s HDMI
    A doplnim, ze okrem neho aj dokupenie balicka s HD kanalmi (nieje to uz v zaklade?). SD bude pocitovo lepsie na mensej CRT TV, pre HD TV je urceny HD signal. Ak das tie peniaze za TV a nie si ochotny dat za HD ponuku, dojem zo sledovania bude "ošizený" (nenasiel som vhodny slusny slovensky ekvivalent).

    Citace Původně odesláno od ;508278
    i z několika metrů je vidět jak je rozkostičkován.
    to moze sposobovat nekvalitny zdrojovy signal s nizkym bitratom.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Jestli jsem se správně díval, tak freeSat nemá ani ČT HD ( http://cz.freesattv.tv/prehled-programu ) , a to ani v placeném. Ze "základu" je tam je Nova a pak už jen zahraniční (http://cz.freesattv.tv/prehled-programu/freesat_hd ). Pokud je to tak, , tak mi obsah jejich HD balíčku celkem uniká. Zlatý Skylink...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2015
    Příspěvků
    3

    Díky všem za reakce.
    RGB zkusím co nejdřív to půjde - TV nemám doma, byla koupena rodičům. Co se týče nabídky Freesatu tak souhlas s tím, že je v HD celkem tristní, ale primární důvod byl koupit TV co umí přehrát všechny možné formáty z USB (umí i H265) - nosím rodičům filmy a serály. Bohužel po výměně za staré 80 cm LCD se kvalita obrazu výrazně zhoršila...
    Nechci zatím zakládat nové téma, ale pokud by někdo poradil zde, budu moc rád. K uvedené TV jsem koupil bezdrátovou myš TRUST ISOTTO (podpora W8 a níže až po XP). Tuto myš jsem na TV nerozchodil ani náhodou (v NTB funguje). Poté co jsem do TV zapojil mojí cca 5 let starou bezdrátovou myš, tak ta fungovala bezchybně hned napoprvé... Nevíte kde by mohl být problém ? Případně netušíte, zda by na TV fungoval tento set ? http://www.czc.cz/genius-kb-8000x-ce...KB_8000X_cerna Dát 2000,- za originál klávesnici se mi přece jen zdá dost... Ještě jednou díky. Lukáš
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Co se týká myší a klávesnic, tak většinou fungují ty, co podporují standardní HID, ale není to pravidlo. Nejméně problémů bývá s Logitech, oblíbená je K400. Nebo se podívej zde: https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...-rozumnou-cenu
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    Jestli jsem původní dotaz četl správně, tak to "rozkostičkování" nebude scart kabelem, ale spíš parabolou. Hádám, že nemáš větší jak 60cm. Jak píše KamilZ, připojení USB periferií bez doporučení výrobce je spíše dílem náhody. Je však třeba mít vždy na paměti, že TV není PC. Tzn., že TV nemá v systému žádný balíček univerzálních ovladačů, které by pasovali na připojená zařízení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    220

    Ne, jde o problém s nízkým bitrate a následným přepočtem v TV. O slabém signálu původní tazatel nic nepíše.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    Předpokládal jsem, že kvalita obrazu přes HDMI a SCART je všem na první pohled zřejmá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2015
    Příspěvků
    3

    Ano, to jste předpokládal správně. Pokud byste si přečetl dotaz, tak zněl SCART vs karta v TV a zobrazení SD programů. Tímto ještě jednou děkuji všem, kdo chtěli konstruktivně poradit a ne jen machrovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,536

    Ako bude vyzerat digitalny zdroj signalu vies odskusat bez toho, aby si nieco kupoval.
    Nahraj si niekde SD program na DVB-T/DVB-S tuneri a daj to prehrat samotnej TV cez USB.
    Toto iste sprav aj s HD kanalmi, a uvidis, ze coskoro pretocis parabolu na Astru 3
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Vivid měl dobrý nápad. Nahrál jsem Ti dva příklady o délce 2 minut. Jednou z ČT1 SD + HD, podruhé z ČT2 SD + HD, ze Skylinku. freeSat může mít o něco málo rozdílnou kvalitu, neporovnával jsem datové toky Skylink a freeSat. Ale nějak drastické rozdíly to nebudou. Předpokládám, že TV formát TS přehraje, pokud ne, tak si to muxni do MKV apod.

    Všechny 4 soubory jsou v tomto archivu: http://ulozto.cz/xPLyiPkU/test-sd-a-hd-zip, smaže se 22.2.2015.

    Edit: tady máš ještě ukázku ČT2 SD a HD z dnešního Bonda (natočen 1969), ať vidíš co dnešní upscalery dokáží i tak starým filmem udělat: http://ulozto.cz/x8ksYJkh/test-sd-a-hd-2-zip, smaže se 22.2.2015.
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 15-02-2015 v 19:42
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele sanchez13
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    1,075

    A FreeSat nema ziadnu stanicu FTA ? Pokial ano, tak na nej to jednoducho otestuje ... Skusil by som napr TA3.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Zřejmě ČT24: http://www.parabola.cz/cz-sk/upc-direct/ , ale ten bohužel není k malému datovému toku asi ten nejlepší kanál na test:
    ČT 24 zprávy Č Thor 6 12073/V 28000 7/8 DVB-S QPSK 30614 751 761 1536 706 UPC Direct -
    Pozn.: v tom seznamu na parabole je pro freeSat i ČT1 HD , na rozdíl od webu freeSat, tak nevím, asi jen neaktualizovali web. Je otázka, jestli ji mají v základu nebo ne (a překvapuje mě kódování Cryptoworks, myslel jsem, že už také jedou pod Irdetem na ICE kartách):
    ČT 1 HD všeobecný Č Thor 6 11843/V 30000 3/4 DVB-S2 8PSK 31002 151 161 1536 710 UPC Direct CRW
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 15-02-2015 v 18:28
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. LG 26LD320 zvuk u mkv přes scart?
    Od pipikok v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-09-2011, 13:06
  2. Nahrávání z LCD TV přes SCART
    Od slatored v sekci DVB-C
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 27-11-2009, 09:40
  3. Scart a nastaveni obrazu
    Od feech3ck v sekci Bastlení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-04-2008, 15:20
  4. ze ST boxu přes SCART na VGA
    Od dejv v sekci DVB-T
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-02-2008, 08:16
  5. Vstup i výstup přes scart současně?
    Od Tomáš X. v sekci Bastlení
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 11-06-2004, 15:11