Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 5 z 6 PrvníPrvní ... 3456 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 61 až 75 z 78

Téma: Intel NUC 2015 - mini HW pro MMC a HTPC, XBMC, Kodi

  1. #61
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Recenze Intel NUC5PGYH: hotové mini PC s Windows 10

    http://www.svethardware.cz/recenze-i...ows-10/41626-3
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #62
    Nováček
    Registrace
    Jul 2014
    Příspěvků
    5

    Zdarvím,

    rád bych požádal o radu s konfigurací HW pro OpenElec. Cena max 12-13k.
    1) Jaký NUC je nejvodnější (stačí core i3 ? )
    2) je možné spustit celý systém dálkovým ovládáním, bez nějakého složitého nastavování ?
    3) Nějaký tip na kompatibilní jednoduché dálkové ovládání (něco jako měl BoxeeBox)

    Případně nějaké další rady, jestli bude třeba něco ladit, ohledně systému a tak.

    Díky moc. Pročítal jsem to tady , ale je toho tu hrozně moc na foru.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #63
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,057

    1) i3 je dostatečná. Šáhni po Skylake kvůli podpoře 4k v HW dekodéru GPU i když jen pro 8bit hloubku. Za předpokladu HDMI 2.0 na TV, v celém řetězci při využití AV receiveru. Pokud nechceš 4k, tak cokoliv generačně staršího.
    2) ano lze
    3) jakékoliv MCE kompatibilní
    Naposledy upraveno uživatelem RoPo: 17-02-2016 v 22:07
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #64
    Nováček
    Registrace
    Jul 2014
    Příspěvků
    5

    Díky !
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #65
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    8

    Dobrý den chtěl bych se zeptat, zda Intel NUC NUC6i3SYH umí bitstream i DTS-HD a Dolby TrueHD. Dočetl jsem se, že starší NUC s Celerony to neuměly a že NUC s Intel Skylake procesory s Intel HD 520 grafikou by to měly umožňovat. Máte někdo zkušenost? Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #66
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    1,569

    Na modelech s i3/i5 to fungovalo vždy a nemám informace o tom, že by podpora u Skylake nebo kdekoliv jinde zmizela. Situace kolem Celeronů tě v tomto případě moc nezajímá, ne?
    Naposledy upraveno uživatelem tdlmarek: 06-05-2016 v 11:54
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #67
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    8

    Ještě se chci zeptat k tomu NUC6i3SYH. Má sloty pro disky M.2 a 2,5" Sata. Jaký SSD disk vybrat? Pro M.2 nebo Sata slot? Je nějaký zásadní rozdíl v rychlostech? resp. má smysl NUC osadit SSD diskem, když ho budu používat vesměs jen jako HTPC na přehrávání filmů? Uvažuji, že bych na něho nainstaloval Windows. Bude stačit 4 GB RAM?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #68
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    1,569

    Citace Původně odesláno od hobgoblin Zobrazit příspěvek
    Uvažuji, že bych na něho nainstaloval Windows.
    Prvně si udělej jasno v tomhle. Zjednodušeně se dá říct, že pro Windows musí mít člověk nějaký konkrétní důvod - plnohodnotný prohlížeč kvůli surfování po webu, hraní her, spouštění nějakých speciálních aplikací, atd. V opačném případě jsou to vyhozené peníze (za hardware a licenci), protože samotné přehrávání filmů/seriálů/streamů/... většinou lépe zastane OpenELEC.

    Na samotný OpenELEC (tj. když filmy/seriály nejsou uloženy přímo na HTPC, ale někde jinde v síti) je SSD zbytečnost, bohatě stačí USB flash disk, nebo SD karta (pokud ten slot nehodláš využívat) a 2 GB RAM.


    Pokud ale platí volba Windows, potom je potřeba SSD a 4 GB RAM. Jaký formát disku zvolit závisí na více věcech, mj. opět na tom, jak chceš mít řešené úložiště dat. Jsou tu totiž tři možné scénáře - buď jedno malé SSD pouze pro Windows, nebo středně velké pro Windows i nějaká data, případně SSD v M.2 slotu pro Windows a velkokapacitní 2.5" HDD na data.

    Teprve na základě tohodle jde zodpovědět otázku, jaké SSD zvolit a jestli 2.5" nebo M.2.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #69
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    8

    tdlmarek: Uvažuji tak, že nejdříve bych zkusil Openelec a pokud by mně vyhovoval a fungoval korektně, tak by Windows byly byl jen varianta, že bych na NUC dělal v budoucnu i jiné věci. Proto bych dal rovnou 4 GB RAM. A z podobného důvodu asi raději SSD. Šel bych cestou středně velkého disku, řekněme 120 GB (Win + data). V tomto případě tedy 2.5" nebo M.2?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #70
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,536

    Citace Původně odesláno od hobgoblin Zobrazit příspěvek
    Bude stačit 4 GB RAM?
    4GB bude stacit aj s rezervou pre buducnost. Plnohodnotne mozes KODI prevadzkovat na Windowsoch (32bit) s 2GB RAM a 32GB SSD , bez nejakeho viditelneho obmedzenia. Ale vzhladom k nizkym cenam RAM (a dnes uz aj SSD), by som s ohladom do buducnosti kupil radsej 4GB RAM a vacsi HDD (povedzme 128GB a viac). Tam uz ale musis dat pre plnohodnotne vyuzitie RAM 64bit OS (64bitovy OS zabera dvojnasobok miesta na disku a ukrajuje viac z RAM aj pri spustenych aplikaciach).
    Pri cene NUC6i3SYH sa vsak tieto naklady stratia.

    update: pisal som tento prispevok este pred tvojou odpovedou. Co sa tyka disku tak v pripade SSD radsej M.2.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 16-05-2016 v 13:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #71
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    1,569

    Citace Původně odesláno od hobgoblin Zobrazit příspěvek
    Šel bych cestou středně velkého disku, řekněme 120 GB (Win + data). V tomto případě tedy 2.5" nebo M.2?
    Při velikosti dnešních multimediálních souborů je 120 GB poměrně dost natěsno, navíc 240/256 SSD vychází cenově výrazně lépe. Ale to už je na tvém uvážení.

    Kolem M.2 je situace trochu složitější - disky v tomto formátu mohou používat buď nové NVMe rozhraní, nebo klasické SATA. V tom prvním případě tu skutečně je znatelný nárůst výkonu, v současnosti je to však stále ještě záležitost spíš pro nadšence, kteří chtějí to nejlepší a nevadí jim si připlatit. Pokud bys koupil běžnější (levnější) M.2 disk používající SATA, potom jsou parametry teoreticky srovnatelné, v praxi však u M.2 naopak většinou horší než u podobného 2.5" - buď horší výkon, nebo vyšší cena. Pokud tedy nehraje roli efektivní využití místa ve skříni (tzn. osazení obou disků), tak bych asi volil spíše klasické 2.5" SSD.

    Pokud chceš konkrétní tipy, tak za sebe bych z aktuální nabídky doporučil OCZ ARC 100 (240GB), nebo více mainstreamový Samsung 850 EVO (256GB).


    Takže tímhle způsobem bych asi postupoval. Nejdříve zkusit OpenELEC z SD karty (zanedbatelná investice) a 240/256 GB SSD použít pouze na data, a pokud by ti ten systém nevyhovoval, tak dodatečně na to SSD kromě dat nahrát i Windows.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #72
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    8

    Děkuji za rady. Ještě se chci zeptat ohledně instalace OpenElec. Na netu jsem našel nějaké návody na instalaci z SD karty. Jakým způsobem budu ovládat instalaci při zasunutí karty do NUC? Bude fungovat např. USB myš? Co jsem viděl video, tak na desce NUC je nějaký Visual Bios, kde si navolím bootovaní z SD a po restartu by měla začít instalace OpenElec, pokud jsem to správně pochopil...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #73
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    1,569

    Spíš bych doporučil instalaci z USB flash disku na SD kartu. Tzn. z USB flashky si v PC vytvoříš instalačiku OpenELECu (stačí jen spustit stáhnuté .exe a párkrát kliknout "Další") a na SD kartu to v NUCu nainstaluješ jako OS.

    Nevzpomínám si, jestli ten instalátor podporuje myš, ale pomocí klávesnice je to triviální záležitost, v podstatě stačí jen šipky a enter. V BIOSu myš funguje a je to tak, jak píšeš (tedy až na to moje doporučení instalovat spíše z USB).
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #74
    Je tu občas
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    267

    Mám problém s hardwarem u Intel NUC D34010WYK a nebyl jsem si jistý, zda to řešit v tomto vlákně nebo v obecném, které je určené pro problémy s počítači, tak snad to nebude vadit, když tady dám pouze odkaz na fórum Svět hardware, kde platí stejné přihlášení, jako tady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #75
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    1,242

    Existuje nějaká menší základní deska než mini ITX? Umřel mi Synology server (DS410) a tak jsem si říkal, že bych do té jejich skříně postavil něco vlastního. Na šířku jsem omezen 16cm. Podmínku mám 4xSATA.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 5 z 6 PrvníPrvní ... 3456 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Novinky CES 2015
    Od Plutotype v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 94
    Poslední příspěvek: 10-06-2016, 06:42
  2. Mapa vysílačů DVB-T v ČR (2015)
    Od bastlir v sekci DVB-T
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 05-02-2015, 04:16
  3. Dobrá a lacná 46-50" TV (ideálne s VA panelom)
    Od pepst v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 12-09-2014, 12:47
  4. Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 23-02-2012, 12:21
  5. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 07-10-2010, 17:34