Windows Media Player jako DLNA server - autorefresh
Ahoj prosim vas jak vam funguje sdileni videji mezi pc a tv? Vse co vlozim do knihovny jako napr.video se mi v tv ted zobrazi az po restartu pc nevite zda to tak ma byt? Me se zda ze na zacatku to tak urcite nebylo mam tv tak mesic.Poradi nekdo co stim?
Pouzivam ten co je v Tv samsungu.Pridal jsem tv do pc do domaciho zarizeni a nic vic nenastavil jen povolil co v pc povoluji k zobrazeni v tv.
[QUOTE=zavadil.lukas;507140]Pouzivam ten co je v Tv samsungu[/QUOTE]V TV DLNA server není (tam je jeho klient), server ten je nainstalovaný v PC. Tak jaký?
Rucni vynucenou aktualizaci udelas takto:
- spust Windows Media Player
- v horni liste klikni na nabidku Usporadat
- vyber polozku Pouzit zmeny v informacich o mediich
- spust Windows Media Player
- v horni liste klikni na nabidku Usporadat
- vyber polozku Pouzit zmeny v informacich o mediich
A copak dal kdyz toto udelam.Pomuze to aby bylo hned po pridani videa vidento i v tv? Mam vse na disku D a kdyz syn chce nejakou pohadku pusti na tv jen pretahnu a tady zjistil ze me to nechtelo pohadku zobrazit v tv.
WMP dělá update knihovny pro DLNA při startu OS. Tímto toto uděláš ručně, po tvé aktualizaci knihovny. Nemusíš dělat restart OS. Vyzkoušej a uvidíš. Přepokládám, že disk D nebo složku na disku D máš zahrnutou v multimediální knihovně WMP.
Vyzkoušeno a funguje dekuji.Jen ta slozka z disku D je pridana,ale v Tv ji nevidim tak se nato musim podivat sel jsem uz pak na nocni.Kdyz je pridana slozka do knihovny tak filmy nemusi byt na disku C a TV by vse z te slozky mela videt?
Jestli Ti vše funguje, tak OK, nicméně bych zvážil instalaci nějakého lepšího DLNA serveru, než je WMP, např. Serviio: http://serviio.org/
[QUOTE=zavadil.lukas;507184]Kdyz je pridana slozka do knihovny tak filmy nemusi byt na disku C a TV by vse z te slozky mela videt? [/QUOTE]
Toto funguje správně. Zkontroluj si nastavení celé knihovny.
Toto funguje správně. Zkontroluj si nastavení celé knihovny.
Ahoj.
Přehrávám filmy z PC pomocí WMP na TV . Po instalaci K-Lite Codec Packu přehraje v PC i mkv formát . Pokud chci přehrát mkv v TV objeví se hláška "Vybraný formát není momentálně podporován" .Dá se to jěště pořešit ,nebo bude třeba instalovat All share, Serviio apod . ?
Díky David
P.S. Mám nový PC a na předešlém jsem jel přes Allshare a ten přehrál i tyto soubory v TV .
Přehrávám filmy z PC pomocí WMP na TV . Po instalaci K-Lite Codec Packu přehraje v PC i mkv formát . Pokud chci přehrát mkv v TV objeví se hláška "Vybraný formát není momentálně podporován" .Dá se to jěště pořešit ,nebo bude třeba instalovat All share, Serviio apod . ?
Díky David
P.S. Mám nový PC a na předešlém jsem jel přes Allshare a ten přehrál i tyto soubory v TV .
Jedine, co treba s WMP spravit, je vypnut ho a nikdy nepouzivat. Tento vytvor Microsoftu si nic lepsie nezasluzi.
Pouzi vyssie spomenuty Serviio ako DLNA server. S TV Samsung spolupracuje bez problemov (existuju aj presety pre tvoju TV, nezabudni si vypnut transcoding).
Ako player v PC pouzivaj MPC-HC, VLC, .... a Codec Pack odinstaluj, nieje potrebny pre tento ucel.
Pouzi vyssie spomenuty Serviio ako DLNA server. S TV Samsung spolupracuje bez problemov (existuju aj presety pre tvoju TV, nezabudni si vypnut transcoding).
Ako player v PC pouzivaj MPC-HC, VLC, .... a Codec Pack odinstaluj, nieje potrebny pre tento ucel.
OK , díky. Vycházím z toho ,že WMP je součástí Widows a nechtěl jsem instalovat další program do PC.
Jsem na to lama můžeš mi převést do češtiny (slovenštiny) toto "existuju aj presety pre tvoju TV, nezabudni si vypnut transcoding" :-) . Vypnout kde TV , serviio ??
Díky
Jsem na to lama můžeš mi převést do češtiny (slovenštiny) toto "existuju aj presety pre tvoju TV, nezabudni si vypnut transcoding" :-) . Vypnout kde TV , serviio ??
Díky