Bohužel však hodnotíš pouze podle svých kritérií. Je třeba dodat, že i ty nejlepší plazmy blikají, zpravidla jim bzučí zdroje, za pohybujícími se objekty se tvoří duha a občas překvapí dalšími muškami jako např. line-bleeding. Tohle nejsou žádné výkřiky do tmy, ale fakta potvrzená jak recenzemi, tak zkušenostmi uživatelů po celém světě, a sám jsem si to ověřil i na vlastní oči - nejnovější jsem měl GT60, takže argument o starých nebo levných plazmách zde padá. Potom už je jen otázkou, zda danému uživateli některé z těchto vlastností vadí, či nikoliv. Protože pokud se nedokážu přenést přes ten stroboskopický projev panelu, tak mohou být barvy, černá, kontrast a kdoví co ještě sebelepší, ale zobrazovadlo je to ve výsledku nepoužitelné.
Ale tohle nemá dnes už cenu rozebírat, jelikož o tom bylo napsáno dost a dost, a protože plazma už není dostupná, tak je to zcela passé. Ale právě kvůli tomu, že plazma už dostupná není, tak zde vidím tendence ji zpětně idealizovat a vyvolávat u dnešních uživatelů dojem, že v době kdy se ještě dala koupit, tak byla situace mnohem jednodušší než dnes. Nebyla.
Také mi přijde docela vtipné, jak se postupně ukázalo, že za hlavní příčinou nespokojenosti tazatele a tedy i celé téhle diskuze je bug ve firmwaru Samsungu. Jako sorry, ale pokud se obraz opravdu náhodně škube a "řešením" je zapnout Motion Plus a následně jej znovu vypnout, aby se nastavení ustálilo (na jak dlouho?) v nějaké nechybující poloze, tak všechny zdejší hypotézy a názory stojí na dost vratkých základech.
Závěrem bych proto chtěl zopakovat trefný postřeh od uživatele dboxii:
Na základě čehož si dovolím takové přátelské popíchnutí, že je to může být docela zajímavý argument pro Panasonic, kde v poslední době nebyla potvrzena ani rošáda s panely od různých výrobců, ani žádné skryté bugy ve firmwaru ovlivňující obraz (pokud se bavíme o E-modelech) a tovární nastavení Cinema a True Cinema bývá recenzemi opakovaně chváleno jako velmi přesné, bez akutní nutnosti dalších úprav (pro běžného uživatele).![]()
Ostatně tohle byl jeden ze základních argumentů, které jsem zde v někdejších dobách právě u plazem často opakoval - řady ST a GT sice měly po kalibrací obraz velice podobný, ale před kalibrací to byla právě GT, která byla de facto (v rámci možností) zkalibrovaná již od výroby.