Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 5 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 63

Téma: Plácání o nastavení TV

  1. #16
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    dlhodobo zvyknuti na sledovanie niecoho ineho
    Sice je to zde k tématu OT, ale podle mě to platí i na boje LCD/plazma. Jakmile si člověk zvykne na jedno, připadá mu druhé už horší, i kdyby to bylo sebelepší.

    PS: neříkám, co je lepší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    připadá mu druhé už horší, i kdyby to bylo sebelepší
    Do tej miery by sme mali byt profesionalni, ze subjektivne hodnotenia (len to, co mam doma, to sa pocita) by sme mali minimalizovat. Isteze sa kazdy vzdy rozhoduje podla subjektivnych osobnych preferencii a podla dalsich kriterii, ktore povazuje za prioritne. Ale kedze dnes neexistuje idealna TV, vzdy pojde o technologicky kompromis.

    K vyssie uvedenem teme treba rovnako doplnit, ze aj ked korektne nastavime zobrazovac (ci uz PDP/LCD, cokolvek ...), aby farebne podanie zodpovedalo standardu, su tu stale dalsie veci, ktore maju zasadny vplyv na vnimanie obrazu. A to je processing TV (scaling, deinterlacing, MCFI, ...), rychlost panela a nakoniec subjektivny vnem pohybu (na ktoreho vplyv ma vsetko predtym menovane, aj samotna zobrazovacia technologia a LCD tu hra posledne husle).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    0

    Zeptám se tedy z druhé strany první otázkou. Jak mám nastavit h6200, aby se mi při sportu nesekal obraz. Všechny fičůrky mám dle doporučení vypnuté, sekání je i na sekundy. A druhá, jde nějak omezit jev, kdy kamera nebo titulky přejíždí a u obrysů to na nějaké milisekundy kostičkuje jak při starých nahrávkách s nízkým datovým tokem? Někdy je to více patrné, někdy méně. Signál HD Skylink.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Citace Původně odesláno od QVVE Zobrazit příspěvek
    nesekal obraz
    Co to znamena "sekal" obraz? Nezda sa ti dostatocne plynuly, alebo ti seka raz za nejaky cas? Popis to presnejsie.

    Aky mas zdroj signalu (v tomto pripade STB a aky vystup mas nastaveny)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    0

    po nějaké půlsekundě, někdy i na vteřinku. Když to přepnu a vrátím, jede to normálně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    Koukám, že se tu dostaneme k jiné problematice, jako např. nastavení antény (DVB-S/DVB-T) tak, aby signál byl vyhovující i pro HD kanály. A také ... dekódování kanálů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    0

    Třeba jo, co víš . Leda že by byla ta anténa alergická na sportovní přenosy. TV jede normálně a najednou se obraz začne sekat po delších i kratších intervalech. Dělá to jen u sportu na čt4, signál 90 kvalita 93, STB Vantage. Na Philipsu to nikdy nedělalo a to mazání taky ne. Nevím co myslíš tím výstupem, sorry. Propojené je to HDMI kabelem do vstupu HDMI1, jestli je to ono .
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    582

    Citace Původně odesláno od QVVE Zobrazit příspěvek
    Zeptám se tedy z druhé strany první otázkou. Jak mám nastavit h6200, aby se mi při sportu nesekal obraz. Všechny fičůrky mám dle doporučení vypnuté, sekání je i na sekundy. A druhá, jde nějak omezit jev, kdy kamera nebo titulky přejíždí a u obrysů to na nějaké milisekundy kostičkuje jak při starých nahrávkách s nízkým datovým tokem? Někdy je to více patrné, někdy méně. Signál HD Skylink.
    Jediná rada.Kup si Plazmu.(tam nemusíš řešit tyto banality)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    0

    Tím to nebude, předtím jsem měl taky LCD a obraz super. Začínám mít pochyby o tom Samovi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček
    Registrace
    Dec 2014
    Příspěvků
    16

    Citace Původně odesláno od QVVE Zobrazit příspěvek
    Já tomu právě moc nehovím, proto jsem rád alespoň za to málo na netu. Mě nejde o kalibraci barev, ale chci vědět jak mají být položky v menu zhruba nastaveny, aby mi hrály v pohodě rychlé scény, aby se obraz nemazal, aby byl obraz ostrý atp. Já když to budu zkoušet metodou pokus omyl, tak mě možná manželka dřív vystěhuje, než to naladím. Ten cnet je pěkný, ale vadí mi trošku ta neostrost, ten druhý je fakt pěkný na hokej, ale není dobrý na sd. Já se k tomu zdárnému konci snad nějak doberu no,ale nedivím se že někteří u toho nastavování propadli depresi.
    Dle mého je úplně jedno kdo si to podle čeho nastaví, a kalibrace je podle mě úplná blbost a krok zoufalců - ale pokud má někdo 3 000 na víc tak proč je nevyhodit. Po kalibraci sahne snad jen ten kdo si špatně vybral TV. Kdyby vybral lépe kalibraci nepotřebuje.
    A kdyby někdo chtěl kalibraci tak nebude psát sem a nebude se radit s ostatníma, jde o to že se chce podělit s názorem ostatních, tím se chci zastat QVVE
    QVVE se tu snaží jen dopátrat pokud možno co nejlepšího nastavení a právě od toho by takové to fora měli přeci být aby si sem lidi mohli přijít pro radu, nebo něco prodebatovat, když na to někdo reaguje s posměchem nevidí si sám na špičku nosu , ačkoliv může mít pravdu, těžko bude jedno nastavení at už jaké koliv pasovat všem, to zkrátka není možné, ale co se tím dá dosáhnout je to že si aspoň ti kteří o svém nastavení pochybují alespoň porovnají zda by se nenašlo ještě něco lepšího co by s obrazem mohli svépomocí udělat, ale když už někdo o obrazu pochybuje, možná je dobré se ohlédnout po jiné TV , jak jsem psal já, bohužel u této TV jsem s kvalitou obrazu nepochodil, ale to nemusí bát případ všech, někomu ta olejomalba jak píše QVVE může vyhovovat, já se snažil nastavit to či ono, ale plus mínus to nevedlo ke spokojenosti, ano něco s něčím se změnilo, ale nikdy né na tolik abych byl s obrazem spokojen a ten považuji u TV za to nejdůležitější. Koukám na TV philips a s obrazem maximální spokojenost, tak živé a ostré podání obrazu si u samsungu nedokážu ani s fantazii představit. Měl jsem Samsung i Philips současně puštěné , stejný film, pokud možno nastaveno tak aby mi obraz vyhovoval, ale Samsung hodně daleko pokulhával, až se na to nedalo dívat.

    Ti co snad považují PLAZMU za něco na co by se dalo bez slepeckých brýlí koukat , tak myslím že ani neví co to je kvalitní obraz, nikdy jsem neviděl plazmu co by měla dobrý obraz ...... vždy patlanice , ale věc názoru, někomu to tak může vyhovovat.
    Naposledy upraveno uživatelem dboxii: 31-01-2015 v 21:19
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Nováček
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    0

    No mě se zase ten obraz tak špatný za ty peníze nezdá, ale vadí mi to trhání obrazu. Teď se dívám, že je to i na jiných programech. Ženská kývla prudce hlavou a hlava jí místo toho sekavě poskočila. To mazání bych chtěl taky potlačit, zase je to jen u rychlého přejíždění kamerou a nebo když jedou z vrchu dolů po skončení pořadu titulky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Nováček
    Registrace
    Dec 2014
    Příspěvků
    16

    Citace Původně odesláno od QVVE Zobrazit příspěvek
    No mě se zase ten obraz tak špatný za ty peníze nezdá, ale vadí mi to trhání obrazu. Teď se dívám, že je to i na jiných programech. Ženská kývla prudce hlavou a hlava jí místo toho sekavě poskočila. To mazání bych chtěl taky potlačit, zase je to jen u rychlého přejíždění kamerou a nebo když jedou z vrchu dolů po skončení pořadu titulky.
    ŠKUBALO MI TO na Sam.... TAKY , ale to se dá potlačit, v nastavení v MENU , už nevím kde přesně ale bylo to tu několikrát popsané, někdo to má asi umyslně nastaveno na škubání a říká tomu přirozený obraz, nic méně já na škubání zvyklí nejsem, a ani si zvykat nechci . Všiml jsem si toho hlavně u scény kde někde převažovala bílá, například v místnosti kde bylo okno tak při pohybu kamery škubání okna, nebo vrcholky hor pokryté sněhem při pohybu kamery velké škubání, to se pak +- dalo potlačit v menu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Nováček
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    0

    Myslím, že máš pravdu. Kdyby si si náhodou vzpomněl, tak mě nasměruj. Já to zkusím pohledat. Dík.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    To roman2277: To jsou přesně ty "chytré" výkřiky, které nikomu nepomohou. Navíc mě to připadá, jako když majiteli Superba s píchlou gumou někdo radí, aby si raději koupil Favorita.

    To QVVE: Z praxe vím, že za sekající se obraz jakákoliv TV sama o sobě nemůže. Pominu-li chybné nastavení, čemuž moc tedy nevěřím, většinou se to projeví po uchopení kabelu a pohybu s ním - neboli konektor/y. U příjmu pozemního vysílání to bývá častější jev, neboť se zde zpravidla a bohužel nepoužívají F-kové konektory. Když nebudu brát v úvahu individuální nároky na obraz, ale takový kvalitativní průměr, dost záleží na nastavení obrazu na připojeném zařízení, prostřednictvím kterého se na TV zobrazuje přijímaný kanál. Pokud však tato zařízení někdo (obecně) propojí např. scartem, nemůže očekávat od této sestavy žádné zázraky.
    Mně se např. tehdy na novém Samovi sekal obraz za satelitu díky nevhodnému CI modulu. Někde jsem tu na fóru zveřejňoval svůj test modulů vč. aktualizace SMITa.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Nováček
    Registrace
    Dec 2014
    Příspěvků
    16

    Citace Původně odesláno od QVVE Zobrazit příspěvek
    Myslím, že máš pravdu. Kdyby si si náhodou vzpomněl, tak mě nasměruj. Já to zkusím pohledat. Dík.
    Nevim zda je to přesně to co potřebuješ ale píše se o tom na strane 18 https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...xxH6500/page18
    DEJ VĚDĚT ZDA TI NĚJAKÁ VOLBA , MOŽNOST POMOHLA ...


    KOPIE ZDE :
    Zdravím,
    mám technický dotaz na TV UE48H6200 o zobrazování 23,976/24p obsahu na této TV. Obraz není plynulý tak jak by měl být (je to takový ten efekt, když zobrazujete 24p obsah na 60hz refreshi - drobné cukání), pokud je volba Motion Plus v TV nastavena na hodnotu "Vypnuto".
    Aby se obraz začal správné zobrazovat, tak se musí Motion Plus nastavit na některou z dostupných položek(tím ho aktivovat) a pak vrátit hodnotu zpět na Vypnuto. Pak je ihned vidět změna plynulosti a je to v pořádku.
    Vypadá to, že se TV po změně vstupní frekvence správně neadaptuje na vstupní signál, pokud je Motion Plus vypnut. Stejný problém je při přehrávání souboru přímo na TV z připojené USB flashky.

    Řešením je mít Motion Plus zapnut alespoň na hodnotu "Vlastní" a všechny položky stáhnout na 0 a vypnout. Jenže aktivní Motion Plus způsobuje občasné cuknutí v obraze(při rychlejší scéně apod.), což není zrovna moc příjemné, takže se takovým "vylepšením" zásadně vyhýbám.

    Zdrojem signálu je Intel NUC/HD5000 s Win7 propojený přes HDMI. Stejné zařízení provozuji s monitorem HP ZR2440w, který podporuje frekvence od 24hz a tam žádný takový problém není a vždy zobrazuje vše tak jak má (24/25/50/60hz).

    Má někdo podobný problém?


    PS: jinak musím říct, že podsvícení u této TV není zrovna nejlepší. Kromě již dřívě zmíněných svítících ledek na okraji jsou vidět i svislé pruhy při horizntálním pohybu kamery.
    Naposledy upraveno uživatelem dboxii: 01-02-2015 v 11:39
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 5 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. DVB-S: Nastaveni DVB-S
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 05-02-2013, 16:04
  2. Nastavení VLC
    Od jeninicicek v sekci SW přehrávače
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 15-02-2011, 13:55
  3. nastavení
    Od bedane v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 14-10-2010, 18:11
  4. nastavení XH-A1
    Od Pave1 v sekci Videokamery
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 30-09-2010, 09:07
  5. Nastavení PC
    Od jajaj v sekci Editace videa
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 04-07-2006, 14:43