Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Netflix Hulu, nejake zkusenosti ?

jerode (3)|30.1.2015 20:33
Dobrý večer,

kvůli pořízení nové televize bych se rád zeptal na zkušenosti s "SMART" technologií přímo v TV.

Používám TV především ke sledování Netflixu a Hulu a vzhledem k nutnosti používat VPN (když jsem v ČR) musím poměrně nešikovně používat notebook + Chromecast + TV.
Velmi by mne zajímalo zda někdo máte nějaké lepší řešení hlavně kvůli nepraktičnosti používaní notebooku místo dálkového ovládání.

děkuji
KamilZ (10277)|30.1.2015 20:38
Tam to bude ještě horší. V TV jsou nativní aplikace a výrobci si nelajznou se rozkmotřit s uvedenými službami, když u nás oficiálně nejsou spuštěny. VPN pomocí TV nevytvoříš, to by jsi musel zajistit externě, ale i tak by to myslím nepomohlo.
Možná nějaký TV dongle s Androidem?
tdlmarek (1566)|30.1.2015 20:46
[QUOTE=jerode;506744]Velmi by mne zajímalo zda někdo máte nějaké lepší řešení hlavně kvůli nepraktičnosti používaní notebooku místo dálkového ovládání.[/QUOTE]
V souvislosti s Netflixem jsem to sice nezkoušel, ale v obecné rovině je řešení jednoduché - zakončit VPN ne v koncovém zařízení, ale už na routeru. Tam potom jednoduše nastavit, aby do VPN byl směrován provoz pouze od TV a nikoliv ostatních zařízení v síti, případně pouze provoz směřující na Netflix (pokud by nechceme, aby další Smart TV fičury, jako např youtube, chodily skrz VPN).

Tohle si ale samozřejmě klade určité nároky na složitost síťové konfigurace a hardware routeru - šifrování provozu je věc výpočetně náročná, takže s běžným bakelitem za 450,- člověk moc nepochodí. Odměnou ale může být pohodlné používání nativních aplikací v TV stejně jak to mají uživatelé v USA, pokud je tohle to o co člověk stojí.
KamilZ (10277)|30.1.2015 20:52
Podle mě to stejně nepomůže, protože bych tipoval, že v TV pro náš trh budou ty nativní appky nefunkční (resp. nebudou dostupná) i přes externí VPN.
tdlmarek (1566)|30.1.2015 20:58
To je možné, ale už by to stálo za další zkoumání. Protože Netflix je dostupný v některých evropských zemích (které mají po hardwarové stránce stejné TV jako my), nemůže to být záležitost firmwaru. A pokud jde o country nastavení TV nebo filtrování nabízených apek dle IP adresy, oboje je řešitelné.
KamilZ (10277)|30.1.2015 21:07
Spíš bych věřil [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (v rámci toho by mohla jít rozpohybovat i ta VPN).

Případně Philips TV na Androidu ( https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/38627-TV-s-podporou-xbmc ), pokud tam jdou tyhle appky libovolně z Google Play instalovat.
jerode (3)|30.1.2015 22:23
[QUOTE=tdlmarek;506748]V souvislosti s Netflixem jsem to sice nezkoušel, ale v obecné rovině je řešení jednoduché - zakončit VPN ne v koncovém zařízení, ale už na routeru.[/QUOTE]
to bohuzel neni vzhledem k topografii site proveditelne

[QUOTE=KamilZ;506756]Případně Philips TV na Androidu ( https://www.tvfreak.cz/forum/showthre...-podporou-xbmc ), pokud tam jdou tyhle appky libovolně z Google Play instalovat.[/QUOTE]
tohle je presne to co by mne zajimalo: jestli nekdo uz zkousel bud: TV s androidem nebo nejnovejsi Panasonic s Firefoxem
KamilZ (10277)|30.1.2015 23:33
Panasonic s FF určitě ne, když není na trhu, viz ten odkaz.