Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Capture problem

imported_stefan (13)|16.6.2005 14:36
Mam pripojenu kameru Panasonic NV DS-11 cez firewire Adaptec 1430 k pc IBM TP40 s operacnym systemom WinXP SP1. Skusal som stiahnut video a nasledne editovat vo viacerych sw (Premiere Pro 1.5, Win MovieMaker). Capture prebieha bez problemov, nie su hlasene ziadne chybajuce framy. Takisto pebieha bez problemov aj capture s WinDV. Vytvorene avi subory vsak pri prehravani alebo editovani vykazuju nepravidelne chyby. Pri prehravani dochadza k zastavovaniu, preskakovaniu, spomalenemu pohybu a podobnym porucham. Ked vsak takyto chybny subor prezeram po jednotlivych snimkoch tak vsetky "preskocene" snimky vidim!
Pri prehravani na LCD kamery alebo cez AV vystup na TV je vsetko v poriadku.
Vie mi niekto poradit, zacinam byt bezradny.
Pitomec (10211)|16.6.2005 16:35
A v jakým softu to ty chyby vykazuje při přehrávání? Jestli WMP, tak to je normální - hlavně, že ty chyby nejsou v samotným klipu.
clee (6592)|16.6.2005 16:49
mno muzes zkusit nainstalit jinej nez widlo dv dekoder, treba mainconcept nebo canopus....
imported_stefan (13)|16.6.2005 16:49
Chyby su v BSplayeri, ale aj v Premiere aj vo VirtualDub. Ked dam clip na timeline tak je preview trhave.
mirekv (7169)|16.6.2005 17:32
mainconcept v pohodě.
Mike (617)|16.6.2005 21:22
Ses si jisty, ze je to zachycene v poradku? Pokud to prehravas po snimcich, tak ses si jisty, ze ti to zobrazuje snimky cele? Pochybuju, ze by to kodek dekodoval jinak pri prehravani a po snimcich, maji vsechny snimky stejnou velikost? Zjistis to treba ve VirtualDubu pri renderingu nebo v APL2000 pri nacteni do statistik
imported_stefan (13)|16.6.2005 22:36
Problem bude zrejme v notebooku. Ked som kameru s pcmcia kartou dal do ineho zariadenia tak capture aj prehravanie (WMP) bolo bez problemov. Medzicasom som zo stiahnuteho avi suboru (asi 5 scen, 4min) urobil v MovieMaker wmv file a ten sa prehrava plynule. Ked sa vsak snazim pustit playback v MovieMaker tak sa prehravanie nahodne zastavuje a preskakuje. Ked idem po snimkach (Alt+Right) nie je ziadny problem.
NEROZUMIEM tomu! Nevie niekto poradit?
clee (6592)|16.6.2005 23:17
uz sem psal ze si mas nainstalovat jinej dv dekoder...
imported_stefan (13)|17.6.2005 00:36
To clee:
Nainstaloval som si mainconcept, ale nic sa nezmenilo. Mozno sa pytam hlupo, ale co mal zlepsit mainconcept, ja som totiz v zozname codecov ziaden widlo dv decoder nenasiel. Alebo hladam niekde inde? Ako prinutim napr. MovieMaker pracovat s mainconcept codecom? Nechapem preco pri krokovani jednotlive frame vidim, ale ked pustim play tak preview okno nezobrazuje cele skupiny snimkov, ktore v subore evidentne su.
imported_stefan (13)|17.6.2005 00:44
Pozrel subor vo VirtualDub a pouziva Mainconcept, takze jednoznacne ho mam asi nainstalovany. Trhanie zostava, ked krokujem tak vidim vsetky snimky.!?
imported_stefan (13)|17.6.2005 00:52
A este posledny povzdych, kym pojdem spat. Zvuk je v poriadku a pri preview v MovieMaker ide tak ako pri prehravani v kamere.
clee (6592)|17.6.2005 01:11
hehe widlo jako windows, oficialne microsoft dv codec...
Mike (617)|17.6.2005 10:18
Jeste by to mohlo byt uplne necim jinym - pri prehravani ti nestiha disk, DV ma tok asi 3.5MB/s a pokud mas v notebooku pomaly, tak by to mohlo byt ono, ale je divny, ze to pri nahravani stiha, takze bych na to moc nesazel

jeste k tomu VirtualDubu - ty chyby jsou jen pri spusteni prehravani nebo i pri krokovani?
imported_stefan (13)|22.6.2005 09:13
Nakoniec som nasiel zdroj problemu - externy disk. Nestihal pri citani, co je dost zvlastne, lebo zapisovat stihal. Po vymazani a preformatovani je to uz lepsie a stiha (zatial). Aj tak dakujem vsetkym za snahu pomoct.
Whitejoker (616)|26.6.2005 22:17
Občas použij volbu "defragmentace" - uvidíš výrazné zlepšení takřka u všeho, nejenom u digividea
clee (6592)|26.6.2005 22:18
defrag urcite, ale windowsama, idealni je Diskeeper nebo O'O defrag