Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Repro 4-8 ohm Koľko teda?

  1. #1
    Je tu občas Avatar uživatele LuckyCat
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    283

    Tak ako to vlastne je? Mam repro magnat vector 207 a výrobca udáva ich impedanciu 4-8 ohm..tak len tak so zvedavosti by som chcel vedieť, aký je teda odpor týchto reprobední voči zosilňovaču...Ak ich budem používať s AVR (yamaha rx-v375) , ktorý má doporučené repro 6 alebo 8 ohmové, bude to robiť nejaké trable? A v zapojení s centrom a suroundami ktoré majú 6ohm? Aky je váš názor?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,867

    Budou fungovat.
    4-8 ohmů: Udává se tím, že repro je schopné pracovat v nastavení AVR s impedancí 4-8 Ohmů. Resp. chovají se jako 4-8 Ohmové v závislosti na různé frekvenci přivedeného signálu - viz níže. V nastavení AVR nastav 6 ohmů.

    Jinak: Ve smyslu repro - odpor není impedance. Odpor mají rezistory pro stejnosměrný proud a impedance se udává u cívek pro střídavý proud (zohledňuje se fázový posuv, který je různý dle frekvence, proto může kolísat impedance cívky).
    Naposledy upraveno uživatelem RoPo: 13-01-2015 v 10:43
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas Avatar uživatele LuckyCat
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    283

    Takže by nemal byť problém ani v zapojení do 5.1 so 6ohm repro?
    AVR nemá možnosť prepnutia ohmov ako som sa dočítal pred chvíľou..len verzie pre kanadu a usa..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,867

    Problém by být neměl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas Avatar uživatele LuckyCat
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    283

    Tiež si myslím, nakoľko by asi ochrana AVR zareagovala na nejaké preťaženie podľa mňa.. No ale radšej sa popýtam kolo toho pre lepší pocit
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,867

    Citace Původně odesláno od LuckyCat Zobrazit příspěvek
    zareagovala na nejaké preťaženie podľa mňa
    Ta funguje spolehlivě. Zkoušel jsem tuto ochranu zkratováním jednoho výstupu. Bez problémů AVR (i když jiný, než máš ty) vypnul daný zkratovaný výstup.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 07-08-2014, 20:04
  2. kolko GIGA mi potiahne PC?
    Od romanbee v sekci Vypalovačky a média
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-12-2006, 18:15
  3. jak je to teda s Panasonicem s42e?
    Od funda v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-11-2006, 20:12
  4. Jak to teda vlastně je s formátem DTS-ES ?
    Od kirk v sekci Editace audia
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 07-06-2005, 03:39
  5. Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 18-04-2004, 21:13