Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Mohu použít DVB-T a DVB-S2 na jedné TV zároveň?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    4

    Dobrý den, hledám radu ohledně možností a nastavení TV. Snad to dávám do správné sekce.

    Koupil jsem si TV 42" Sharp LC-42LE762E, která ma ve výbavě DVB-T a DVB-S2 tunery.

    Předpokládal jsem, že budu moci použít oba tunery ... na pozemní vysílání použiji DVB-T, kde jsem uspěšně naladil cca 20 stanic, a na satelitní vysílání použiji DVB-S2 tuner (parabolu mám). A na ovladači si pak jen přepnu, který tuner chci použít. Po první instalaci jsem takovou volbu přepnutí tuneru však nikde nenašel. Ale je možné, že jsem to jen přehlédl. Navíc při pokusu o skenování satelitních kanálů mi TV napsala, že se smažou již nalazené DVB-T stanice, to mně trošku znejistilo.

    Můj plán je přijímat CZ stanice přes DVB-T, a volně dostupné satelitní stanice pres DVB-S2.

    Chci se zeptat, je technicky možné na jedné TV použít oba tunery současně? Je můj plán reálný?

    Děkuji,
    Smrtelnik
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Mrkni sem: http://www.sharp.cz/cps/rde/xbcr/doc...762_eu3_cs.pdf
    Mrkni na stránku 7 a na stránku 12
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    4

    Diky Ivo.

    Z toho jsem pochopil, ze to nejde. Při instalaci se totiž musí zvolit buď skenování buď Anténa, Kabel, nebo Satelit. Kombinovat to asi nejde, škoda.

    Zkusím tedy k TV připojit externí DVB-T setopbox pres SCART a přes něj přijímat pozemní vysílání, and v TV budu používat integrovaný tuner DVB-S2.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Musí to jít. SHARP mí sice silně nelogické ovládání, ale pochybuji, že by tohle nešlo. Pokud je v instalačním režimu jen průvodce ladění pro jeden typ, tak další typ pak nalaď manuálně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Mělo by to jít (ostatně ty dva vstupy - jeden pro DVB-T a druhý pro DVB-S, to dokazují). Sharp má velmi neintuitivní ovládání. To je jediná věc, která fakt leze na nervy. Asi nějaká daň za kvalitu obrazu, či co.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    4

    Diky za tipy. Jen jsem chtel dat vedet, ze se vse podarilo. Hluboko zanorene v menu jsem nasel nastaveni SAT tuneru a vykoukla tam na mne za jednim rohem nabidka Scanu, tak to scanovalo asi 20 minut a naslo 1400 SAT kanalu, z toho cca 700 free. Funguji ted obe DVB-T a DVB-S2, prepinani mezi nimi je na ovladaci. Jeste jednou diky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    Akorát na některých TV bývá přednastavená družice - Astra 1 (19,2°E) nebo někdy i Hotbird na 13°E. Takže tam budeš MOŽNÁ muset změnit družici na Astra 3B na 23,5°E.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    4

    Aha, to jsem nevedel. Ja ani nevim, na kterou druzici mam parabolu natocenou (snad ted nekecam blbosti) ... ale mas pravdu ze to defaultne scanovalo 19,2°E.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    Takže logicky jsi nemohl naladit kanály z transponderů, které Astře na 23,5°E nepřísluší. Ale neboj, stejně tě asi ruční ladění nemine.
    Pokud jsi dříve sledoval kanály ze Skylinku a parabolu nemáš pověšenou na motoru, nic se tedy pro způsob ladění nezměnilo.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. mohu koupit novou SONY FX1 za 30 000Kč
    Od kutulin v sekci Videokamery
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 09-12-2008, 14:59
  2. Jak největší disk mohu přes USB k DVD přehrávači připojit
    Od VladimirV v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-11-2007, 10:07
  3. jak sloučit víc MP3 do jedné?
    Od Doom v sekci Editace audia
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 12-06-2006, 09:48
  4. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-05-2006, 19:20