Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Samsung UE40H5xxx - automaticke prepnuti na HDMI vstup

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    9

    Dobry den,
    koupil jsem do dilny TV Samsung a nechal jsem v autorizovanem servisu zablokovat TV tuner, abych se vyhnul vsem vymahacum vypalneho.
    Provozuji tuto TV jako "monitor" - pripojene HTPC (XBMC/Kodi na Linuxu) pres HDMI.
    Pointa je ze po kazdem zapnuti musim na ovladaci od TV zmacknout prepnuti na HDMI vstup, neda se nastavit automaticke prepnuti na HDMI?
    Na Panasonicu co mam doma jsem nastavil v nejakem menu ze pokud je signal na vstupu HDMI (1) tak se tam TV automaticky prepne (a funguje to bezvadne, pustim HTPC a Panasonic se prepne na HDMI vstup) a to stejne jsem se marne snazil najit u Samsungu....
    Nevite kde to hledat a zdali to tam muzu vubec najit?
    Diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,475

    Ale takto to funguje. TV zapne presne na vstupe, na ktorom ho vypnes (aj napriek tomu, ze vstup je prave neaktivny). Nemas tam nahodou pichnuty nejaky SCART?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    9

    Mam tam pouze jeden HDMI kabel nic vic.
    Mozna problem bude v tom ze se v dilne vypina elektrina (na noc).

    Nicmene jestli to chapu, tak to co pises ty znamena ze TV po zapnuti naskoci na posledni vstup na kterem byla, ALE ja se bavim o tom jestli se TV dokaze sama prepnout na HDMI pokud z nej zacne chodit signal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,475

    Citace Původně odesláno od meister.vladimir Zobrazit příspěvek
    ALE ja se bavim o tom jestli se TV dokaze sama prepnout na HDMI pokud z nej zacne chodit signal.
    To nedokaze - alebo o tom nemam informaciu.
    Ale pokial som spravne pochopil, ani to nepotrebujes, kedze pouzivas len jediny HDMI vstup, takze staci ti funkcionalita zapamatania si posledneho vstupu.
    Ci za to moze vypnutie zo siete si vies o testovat na danom kuse, mozne to je.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,261
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    9

    Tak TV po vypnuti na ovladaci a opetovnem pusteni opet "skoci" na TV tuner a nezustane na poslednim HDMI vstupu, takze to neni vypnutim z el. site ale vzdycky.
    (Pro jistotu jsem vyzkousel oba dva HDMI vstupu na TV.)

    Opet jsem poucen a nemam nektere veci ocekavat automaticky (neco co u 2,5roku stareho Panasonicu funguje).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,475

    Zapinas to tlacitkom ON/OFF (len pre istotu) ?
    Je zvlastne, ze toto v rade H6xxx a H7000/H8000 funguje (potvrdene aj tu a rovnako to potvrdzujem za model H7000), rovnako ako u 5 rocneho Samsungu rady "B6xx", ocakaval som, ze to bude pravidlo aj pri rade H5xxx (a nevidim dovod, preco by to malo byt inak, kedze tato TV bezi na obdobnom hw). Nedodrbali ti tam nieco servisaci pri odpajani tunera? Pretoze v SM je moznost tieto veci nastavit/upravit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    9

    Netusim co servisaci presne delali - na fakture je napsano: "sw vypnuti TV tuneru".
    TV jsem do autorizovaneho servisniho strediska (Ostrava) rano privezl a odpoledne odvezl....

    Zit se s tim da - ale je to velice otravne .... zvlast na dilne kdyz to clovek nezapne rano dokud ma ciste pracky tak pak v prubehu dne matla na ovladac a snazi se to prepnout .... asi bych mel pro jistotu koupit nahradni ovladac
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. HDMI vstup do notebooku
    Od Jagged1919 v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 03-01-2011, 16:05
  2. Samsung C670 problem při přepnutí na sat a zpět
    Od dogs v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-10-2010, 21:43
  3. Automatické přepínání HDMI vstupů ?
    Od radon v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 09-02-2010, 09:54
  4. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 19-09-2009, 15:56
  5. domace kino hdmi+usb+opticky vstup
    Od je2ry v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-07-2007, 11:56