Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

DVD Architect 3 - je nějaký (CZ) návod?

weber (47)|15.6.2005 08:52
DVD Architect 3 - je nějaký (CZ) návod?

Koupil jsem si do PC dig. satelit. kartu a chtěl bych si z nahraných videoklipů udělat nějaká DVD, na kterých bych měl menu s klipama. Mám představu: aby se klipy přehrávaly automaticky jeden za druhým, nebo jen jeden vybraný z menu. Už jsem toho tady přečetl mraky ale jsem začátečník, chci se naučit Architect už se s tím se*u přes týden a výsledek žádný. Předem velice děkuji.
PS. Klipy mám v xxx.ts, proženu je Project X ze kterýho vylezou soubory .mpa, .mpv nebo m2p, mp2.
Krtek (1279)|19.6.2005 23:58
Tak to udělej v Ulead DVD movie factory. Je to jednoduchcej program ke kterému není třeba návod.
Modena (1706)|20.6.2005 00:02
A co třeba blbý Nero Vision Express - to má asi taky každej ! :-)
Architect je pro začátečníka dost drsnej, v tom má Krtek pravdu . . . :-E
weber (47)|20.6.2005 07:34
Díky za návrhy ale už se mi začalo dařit, není to žádná sláva ale nějaký menu jsem vytvořil. Hlavně, že jsem něco funkčního vytvořil, to dodá nový impuls, už jsem ho chtěl z PC vykopnout.
Alf (888)|20.6.2005 21:25
[quote=weber]Díky za návrhy ale už se mi začalo dařit, není to žádná sláva ale nějaký menu jsem vytvořil. Hlavně, že jsem něco funkčního vytvořil, to dodá nový impuls, už jsem ho chtěl z PC vykopnout.[/quote]No neblbni, nejlepší soft na authoring chceš vyhodit?
Modena (1706)|20.6.2005 22:13
Nejlepší je Architect ? Alfe . . . 9-) :-E :-D
Alf (888)|20.6.2005 23:40
[quote=Modena]Nejlepší je Architect ? Alfe . . . 9-) :-E :-D[/quote]No, teda až po Nero Vision. Ale každému podle jeho gusta......
:-E :-E :-E
yaso (304)|21.6.2005 11:10
návod nevím, ale čeština na dvda3 už je. :-)
Fantas! (3016)|22.6.2005 22:47
Alf
:BB: Architect FOREVER!
Nevim proc si Modeno myslis, ze je pro zacatecniky Architect drsny. Nemam ten pocit... Da se velice rychle zvladnout zaklady jen intuitivnim postupem a kdyz je clovek vytrvaly, udela ZAZRAKY! :-!!!
Modena (1706)|22.6.2005 23:20
Fantas píše :
[quote]Nevim proc si Modeno myslis, ze je pro zacatecniky Architect drsny. Nemam ten pocit... Da se velice rychle zvladnout zaklady jen intuitivnim postupem a kdyz je clovek vytrvaly, udela ZAZRAKY! :-!!![/quote]
Poňádž na rozdíl od Tebe čtu, co po nás zakladatel vlákna chce ! :-E
[quote]chci se naučit Architect už se s tím se*u přes týden a výsledek žádný.[/quote]
Dobrá, když myslíš, necháme ho ještě chvilku se "s*át" s tímhle zcela intuitivním softem a pak možná bude mít klid on i my, protože nejspíš vzteky rozkope comp . . . :-E :-E :-E
Tys začínal mastering na Architectu ? Gratuluju, já blahé paměti na Pinnaclu ale chvilku jsem na něj čučel taky jak vidle z trika ! :-D
Nemyslíš, že by normální smrtelníci měli začínat něčím jednodušším, nebo předpokládáš u každého jistou míru geniality ? 9-) 9-) 9-)
rara (50)|23.6.2005 12:41
Ahoj, docela bych se přimlouval za nějaký stručný návod či postup s pár vychytávkama. Zkusil jsem si pohrát s architektem asi před 2 měsíci a intuitivně se dá jednoduché video (pro odborníka nic moc) udělat. Jsem toho názoru, že učit se na jednoduchém SW jen pro to, abych se zas učil složitější je špatná cesta. Každý SW má svá omezení, která se pak podvědomě stanou blokerem pro pochopení složitějšího a výkonnějšího SW.
Modena (1706)|23.6.2005 13:36
rara píše :
[quote]Ahoj, docela bych se přimlouval za nějaký stručný návod či postup s pár vychytávkama. Zkusil jsem si pohrát s architektem asi před 2 měsíci a intuitivně se dá jednoduché video (pro odborníka nic moc) udělat. Jsem toho názoru, že učit se na jednoduchém SW jen pro to, abych se zas učil složitější je špatná cesta. Každý SW má svá omezení, která se pak podvědomě stanou blokerem pro pochopení složitějšího a výkonnějšího SW.[/quote]
Jo - i na tom je hodně pravdy - nesmí ale chybět ta trpělivost ! :-E
Fantas! (3016)|23.6.2005 14:19
MODENA:
No ja rozhodne GENIALNI nejsem a na Architectu1 jsem zacinal. Nikdy pred tim jsem v zadnem jinem autorizacnim softu nedelal a prvni DVD jsem mel asi za 3 hodiny kratkeho tapani... 9-)
No pokud nekdo zacne na Pinacle(tim nemyslim zakladatele tohoto vlakna), tak verim ze pristup Sony ho muze sokovat... :-)-
rara (50)|24.6.2005 14:42
Spousta věcí se musí takzvaně vysedět. Mne se osvedčilo učit se od mistrů, nejlépe na nějakém jejich příkladě. Oni nadefinují tu správnou cestu a jednotlivé odbočky si dělam sám, vždy se na jejich cestu mohu vrátít.
Je tu někdo mistrem kdo si troufne nadefinovat cestu, neboli dát návod/postup na vytvoření DVD? Třeba body ve stylu kuchařka.
Modena (1706)|24.6.2005 19:19
Fantas píše :
[quote]MODENA:
No ja rozhodne GENIALNI nejsem a na Architectu1 jsem zacinal. Nikdy pred tim jsem v zadnem jinem autorizacnim softu nedelal a prvni DVD jsem mel asi za 3 hodiny kratkeho tapani... 9-)
No pokud nekdo zacne na Pinacle(tim nemyslim zakladatele tohoto vlakna), tak verim ze pristup Sony ho muze sokovat... :-)- [/quote]
Tyvoe - přístup SONY snad šokuje každýho, né ? :-E
No a to, žes začínal na Architektu mi taky zcela objasňuje, proč jsi takový ortodoxní fanatik tohohle softu :-D - myslím, že rara to tu vysvětlil dost obšírně - na čem začneš, na tom většinou skončíš ! Podle rary máš vlastně blok a ani o tom nevíš ! :-D :-)-
Hmmmm . . . zajímavý, mě se to nestalo . . . :-E
redburger (499)|27.6.2005 14:50
ja by som len tolko....aj ja robim v dvd architecte..a tiez som novacik v obore.ono treba sa s tym dlho bavit a tak ale myslim si ze ak clovek zisti co architect ponuka bude s tym celkom spokojny.
a co sa tyka ovladania a tak: ak mas architect je mudre ak mas aj vegas a ak vies co to vo vegase tak va architecte to potom ide jednoduhsie...cize strucne zhrnute....vela moznosti ale treba na to cas no nie?
a co ma tu zaujalo....to jej na architect 3 aj cestina?da sa to nejako zohnat?zisiel by sa odkazik ak niekto o dacom takov vie..vdaka
weber (47)|29.6.2005 08:21
Čeština je tady: http://cestiny.czweb.org/cl145.htm

K tomu intuitivnímu ovládání: jak už tady někdo psal výše, kdo programoval DVD Architecta, je pěkně profesionálně deformovanej - pro začátečníka děs a hrůza.
ps nikdo neztratí pár vět k mému dotazu výše?
redburger (499)|29.6.2005 12:53
weber.neviem, ale ja pouzivam ako vstupne formaty len to co mi vypluje vegas. to znamena mpeg 2 a ac3. potom nebudem hodiny cakat kym to architect prerata.inak neviem no.nad tymi zalezitostami ako nastavit to opakovanie a tak aj ja dumam ale zatial si na to nepotrpim.mne to ide tak ze titul mi skonci a hodi ma to spat do menu.ale niekde sa to da nastavit aj tak aby to slo za sebou.ale ja som tiez novacik viacmenej taze velmi ti neporadim.
ale take dvd tam ide urobit celkom rychlo... :-)
stayman (12393)|29.6.2005 14:40
weber
Ak to mas z viacero scen, na tom nemoze byt nic lahsie, ako nastavit u EndAction co ma vykonat, teda u COMMAND nastav LINK a u DESTINATION nastav napr. druhu scenu...

Ak to mas ako jedno video/scenu, porob si kapitoly pomocou bodov IN a OUT a tak tiez mozes urcovat, co ma presne robit po skoncení, samozrejme plati to ak vyberas videa z toho scene menu/podla kapitol...
Fantas! (3016)|4.7.2005 15:18
Modena
Blok se pozna az ve chvili, kdy clovek nemuze udelat neco, co by chtel a ja za sebe muzu v tuto chvili rict, ze co chci, tak bez problemu v A3 udelam... V momente, kdy dojde na tve slova, tak te pozadam, abys mi poradil(neortodoxne a nefanaticky) jiny tebou opevovany UZASNY soft, ktery to zvladne! :-!!!

Me zkusenosti:

Scenarist=nikdy vice, je to prilis sloziteeeeeeeee :OO
DVD Maestro=zkousel jsem a neprisel mi lepsi, pouzivam jen v pripade DTS :-!!!
PinnacleDVD= zdaleka neumi to, co potrebuju, :-I
Ulead DVD movie factory=chystam se na nej, zatim neznam, :-?
Nero Vision Express= zdaleka neumi to, co potrebuju :-I
Modena (1706)|4.7.2005 18:10
Fantas !
Ve výčtu softů s Tebou naprosto souhlasím včetně toho Scenaristu - podotýkám - bohužel na něj zatím nemám :-((( (nemyslím peníze ! :-E )
Ulead je něco jako Nero - obávám se, že Ti nebude stačit ! \/
DVD Architect se mě osobně líbí, ale kvůli kompatibilitě přenášených souborů ho nemůžu používat ! :-) Má stejný problém, jako Encore - DTS !

Teď se momentálně hodlám poprat s DVD Lab Pro a myslím, že mi to bude na nějaký čas naprosto stačit :-? a asi budu potřebovat i párkrát helfnout od někoho, kdo tenhle soft zná! :-) :-D
Fantas! (3016)|4.7.2005 19:28
Modena
Nekompatibilite? Vsechny dodane vyrenderovane mpegy Ti to chce remastrovat? :-?
Modena (1706)|4.7.2005 23:25
To ne, ale zamiloval jsem se teď do Adobe Picture Bridge z CS2 - je to bomba a volně přenášíš z After Effect přes PremierePro do Encore a upravuješ ve Photoshopu nebo Auditionu - všechno na zlatým podnosu v rolovacích menu - každý program ví o tom druhém a druhý o tom třetím, třetí o tom čtvrtém . . . Třeba vyzkoušet a pak těžko měníš - jednoduše - luxus ! ! ! :-!!!
Akorát to spařený DTS . . . To mě s**e . . . :-G
Fantas! (3016)|4.7.2005 23:32
Modena
Hlavne ze to slape... :BB:
stayman (12393)|5.7.2005 02:39
[quote=Modena]To ne, ale zamiloval jsem se teď do Adobe Picture Bridge z CS2 - je to bomba a volně přenášíš z After Effect přes PremierePro do Encore a upravuješ ve Photoshopu nebo Auditionu - všechno na zlatým podnosu v rolovacích menu - každý program ví o tom druhém a druhý o tom třetím, třetí o tom čtvrtém . . . Třeba vyzkoušet a pak těžko měníš - jednoduše - luxus ! ! ! :-!!!
Akorát to spařený DTS . . . To mě s**e . . . :-G[/quote]

Vidis, ja nerobim ziadne extra menu, ale ja ze preco stale to nepotrebujem, ked ja debil si vsetko spravim vo Vegase, vratane aj toho animovaneho menu a dokonca Vegas vie pracovat vo viacero projektoch (to u Premci budes hladat marne :))) a hopsa do Architecta a na palcku DVD so 100% vysledkom a s dvoma programami!!!. To je luxus :-D
Fantas! (3016)|5.7.2005 10:11
StayMan by €RikŁ€
:BB:
Ja uz jsem to s Modenou vzdal...nema to smysl! :-E
Modena (1706)|5.7.2005 11:22
Fantas ! + StayMan
Oba dva jste dogmatický fašisti od SONY, ale stejně vás mám rád . . . B-) :BB: :BB: :BB:
stayman (12393)|5.7.2005 12:27
:-)- :BB:
mirekv (7169)|5.7.2005 12:28
Modena
:-E :-E :-E :BB: :BB: :BB:
redburger (499)|6.7.2005 18:42
kedze vegas a architect pouzivam ja a mam chut na pivko tak :BB:
ai (2993)|6.7.2005 20:22
veskere spory jsou zbytecne, DVD Maestro je jedinecny, dosud neprekonany, nema sice ulehcujici serepeticky jako DVD Lab Pro ale zato je 100%,
zaver, jestlize nekdo ovlada Photoshop a vyrobi si menu tam, nebo ve strihovem softu, tak bych jej doporucil i zacinajicim ...
stayman (12393)|6.7.2005 20:47
On prekonany je, u Apple sa pokracuje, navyse to co potrebujes spravit ty v domacich podmienkach uz zvlada kopec softov, inych a aj ktore nedavaju zbytocne dummy a aj s obrazkami ako DVDMaestro :-k (inak patri ku tym :-k s tymi dummy aj Architect :-( :-( )
ai (2993)|6.7.2005 21:42
Ty dummy nezaklada jen Scenarist a DVD Lab Pro, ktery vsak neni 100% splehlivy a nema moznost vlozit button do videa (movie).

Obecne se zda, ze ty dummy musi byt zalozene ve VMG a VTS pokud se nedela vse rucne, ale program jede podle sablony (abstract layer), ale pak je to pro nekoho zase problem a vola po jednoduhosti, takze z toho cesta ven asi neni
stayman (12393)|7.7.2005 02:45
Scenarist aj DVDLab je uplne v pohode, vravim o DVDMaestro :-k Sak si take DVD nacitaj do PgcEditu, alebo pre pochopenie staci aj DVDShrink
ai (2993)|7.7.2005 05:03
divame se na to oba dva uplne z jineho uhlu, me zajima autoring, funkcnost a ovladani, to jak se dale jevi, ta ztruktura treba po nacteni v PGCEDITu (tedy rippovani toho dvd) je mimo me, v zivote jsem neripnul ani jedno dvd (jen copy na disk), jinak uznavam, ze ta ztruktura je divoka s temi dummy(jestli horsi nebo lepsi nez jine, nevim), zkousel jsem upravovat sve dvd v PGCEDITU take , ale je vzdy rychlejsi radsi vytvorit command sequences nez se snazit pochopit spravnou funkcnost v trace modu, to trva rozhodne dele (nemyslim proste zmeny streamu, ale neco ve strukture)
stayman (12393)|7.7.2005 12:43
ok, ja len ze je tam kopec zbytocnosti na takom DVD z DVDMaestra, zo vsetkych authoringovych softov ich robi uplne najviac!