Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Má smysl pořizovat monitor

ebpl7 (1)|3.1.2015 20:06
Lze dnešní monitory chápat jako plnohodnotnou televizi bez tuneru?
Řeším jednu záležitost s důchodci, kteří si pořídili dvbs2 od skylinku. Když po mě pak chtěli abych na jejich předhistorické CRT TV s uhlopříčkou 50cm připojenou přes scart pak naladil programy, po pár minutách jsem to vzdal a přinesl svoji LCD jelikoš data potřebná k ladění programů zobrazené v menu hd sat přijímače s miniaturným fontem byla na stařičké tv naprosto nečitelná. Tu starou TV jsem jim vymluvil. Jedná se o druhou tv v domácnosti, ve vedlejším pokoji mají slušného LCD samsunga s 32 palcovým displayem. Ten satelitní přijímač mají v jiné místnosti, když se jako správní důchodci nedomluví na stejném programu. K věci: rozpočet je hodně malý - do 3500. Zde tudíž slušnou TV nepořídím. Nevidím rozumné pořizovat TV s uhlopříčkou 22 palců no name tesco TV. Nejedná se ani tak o velikost obrazovky. Strejda na ní čučí snad z jednoho metra.
Nemá zde však smysl uvažovat o tv s multimediálným přehrávačem, chráň bůch SMART to už vůbec ne. Potřebuji pouze obyčejný panel bez jakéhokoliv tuneru.
Je lepší kvalitnější monitor s HDMI nebo nejlevnější LCD TV. Mám za to, že monitor s kvalitním IPS panelem, kterou cca za 3500 v 24 palcovém provedení pořídím je vhodnější než LCT TV stejné velikosti za stejnou cenu? Nebo se pletu? Na co si dát pozor, díky...
vivid.sk (11472)|3.1.2015 20:08
Bazar nieje schodna cesta?
Treba si dat pozor na toto (nedavno sme to tu riesili)