Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Domácí kino se nezapne spolu s TV

s.komarek (22)|3.1.2015 11:18
Zdravím,

koupil jsem rodičům k Vánocům televizi LG 32LB582V a přenechal jsem jim své domácí kino LG HX806CM. Kino jsem s televizí propojil pomocí HDMI a optického kabelu. V tom by nebyl problém, obraz do televize jde, zvuk z televize do kina taky. Problém je v tom, že se kino nezapne spolu s TV. Když jsem toto kino měl u své LG 50PM680S, tak to nebyl problém. Prodleva byla asi 20 vteřin, ale zaplo se. Tady i po propojení Simplink a zaškrtnutí "zapínání spolu s tv" se nic neděje. V nastavení zvuku se navíc občas z nějakého záhadného důvodu přepne z "externí zdroj" na "reproduktor TV". Ovládání hlasitosti kina přes ovladač TV navíc občas funguje, občas ne, záleží na tom, jaká ikonka se objeví v tom kruhovém voliči hlasitosti... Hlavní problém je ale to automatické nezapínání kina, je to docela otravné, nenapadá vás, čím by to mohlo být? Děkuji za jakoukoliv radu.
KamilZ (10277)|3.1.2015 12:03
Tu optiku tam máš zbytečně, mělo by stačit HDMI s využitím CEC. Simplink máš zapnutý v obou zařízeních? HDMI kabel používáš původní, nebo máš jiný (pro vyloučení závady, občas se objeví odrbané, plně nezapojené kabely)?
s.komarek (22)|3.1.2015 12:14
Díky za rychlou odpověď. Jiný HDMI teď bohužel nemám, ale určitě zkusím vyndat optiku, jestli zvuk půjde přes něj. Jinak Simplink jsem nastavoval pouze v menu TV (zelené tlačítko na ovladači v nabídce INPUT). V nastavení domácího kina jsem nikde Simplink nenašel, ale podívám se. Díky za tipy.
KamilZ (10277)|3.1.2015 12:28
Dívám se do manuálu na internetu, ale je moc stručný, nic tam není. Ještě zkus udělat reset obou zařízení. Firmware máš předpokládám v obou aktualizovaný.

Ke zvuku - pojede Ti, pokud obě zařízení podporují HDMI ARC, které je od verze HDMI 1.4a (s podporou 3D). Ale také to vyžaduje zapnutý CEC (Simplink).
s.komarek (22)|3.1.2015 13:36
Reset obou zařízení jsem udělal, v TV je aktuální firmware, v kinu bude verze někdy z června 2014, aktualizovat jej by bylo značně problematické, jelikož nemá wifinu a router je umístěn asi 15 metrů daleko. Zkusil jsem odpojit optiku, zvuk nešel, ale to asi bude kabelem, bůhví kolik let mu je. Koupím nový a uvidíme.

Bohužel, hlavní problém, neboli automatické zapínání kina spolu s TV nic z výše uvedeného nevyřešil... Možnosti domácího kina jsem prolezl křížem krážem, ale o Simplinku ani jedna zmínka.
KamilZ (10277)|3.1.2015 15:55
Ještě zkus ten HDMI kabel otočit, náhoda je ...
s.komarek (22)|3.1.2015 20:10
Bohužel, nepomohlo. V pondělí zkusim zavolat na tu jejich infolinku, jsem zvědavej, co mi poraděj.