Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

TV DO 15000 LG,Samsung,Panasonic naprosty lajk

Select7 (3)|1.1.2015 01:11
Dobrý den předem se omlouvám za založení tohohle vlákna, vím jak vás to tu štve:) Ale už to tu pročítám déle jak měsíc a jsem z toho jelen.
Nemám moc velké nároky hledám LED SMART TV s dobrým obrazem a zvukem vzhledem k ceně do 15 000. Jde mě hlavně o filmy,připojeni k počítači a nějaké ty smart funkce na občasné využití. Jsem naprostý lajk tak předem děkuji za pomoc preferuji LG a Panasonic ale muže být i samsung.Do oka mi padly tyhle modely:

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
vivid.sk (11472)|1.1.2015 01:20
[QUOTE=Select7;503489]Ale už to tu pročítám déle jak měsíc[/QUOTE]
Z tohoto dovodu, mas nejaky specialny dovod, preco preferujes prave IPS panely, vzhladom k tomu, ze ti ide o film?
Select7 (3)|1.1.2015 02:37
Zasadni duvod nemam jen v tehle cenove kategorii je ty tv nabizeji tak proc ne? IPS celkem chvali ale nevim moc tomu nerozumim co je dobre a co ne. A proto bych byl rad za radu nez neco koupim. Kdyz jsem cetl vlakna tv do 15000 tak uz byli celkem stare a neaktualni. Predem dekuji co mi poradite nejspis koupim jen v tehle cene co semale klidne me koukal me prisly celkem dobre tyhle tv ale klidne me vyvedte z omylu:)
vivid.sk (11472)|1.1.2015 14:04
[QUOTE=Select7;503491]Zasadni duvod nemam jen v tehle cenove kategorii je ty tv nabizeji tak proc ne?[/QUOTE]
Ale v tejto cenovke su v ponuke aj VA panely, takze si ujasni, preco konkretny typ panelu chces.
Na zaciatok odporucam vlakna:

https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/36827-sony-2014
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/36597-panasonic-2014-ax800-as800-as7x0-as6x0-as5x0-a400
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/37301-samsung-2014-uexxh6200-uexxh6400-uexxh6500

A ked ich prejdes, budes mat jasno, mozes pripadne svoje dotazy upresnit, ak dane informacie vo vlaknach nenajdes.
Select7 (3)|1.1.2015 16:50
Technologie MVA/PVA

Pozorovací úhly: jsou kolem 178° v obou směrech a v praxi je pohled opravdu ze všech stran stejný. Při pohledu ze strany dochází k zežloutnutí obrazu, ale v menší míře než u TN. Jas a kontrast také klesá méně.

Odezva: je více vyrovnaná ve všech tónech, a tak je papírově stejně rychlý monitor lepší než TN, avšak vyrovnané rychlosti S-IPS nedosahuje.

Barvy: jsou již 8-bitové (reálných 16,77 milionů), ale stále to obvykle není ono. Najdou se však výjimky, které jsou lepší než IPS.
Televize Samsung obvykle používají své vlastní panely S-PVA, které poskytují velký kontrast a relativně slušnou odezvu. Navíc jsou obvykle vylepšeny dynamickým kontrastem. Představují takovou zlatou střední cestu.

Mrtvý pixel je černý.
Technologie IPS

Představuje dnes absolutní špičku.

Pozorovací úhly: jsou také kolem 178° v obou směrech, avšak při pohledu ze strany nedochází k tak velkému barevnému posunu jako u ostatních technologií.

Odezva: je nejvyrovnanější ze všech technologií, a tak je papírově stejný monitor výrazně rychlejší, než jak tomu je u ostatních technologií.

Barevné podání: Barvy jsou plně 8-bitové a v porovnání s MVA/PVA jsou daleko živější a věrnější. S-IPS matrice se vyznačuje namodralým nádechem při pohledu ze strany. Rozlišení barev v tmavých tónech je lehce horší než u VA monitorů.

Z tohodle jsem byl přesvědčený že ips je jakási špička mezi modely díky lepším podání barev.

Televizi chci predevsim pro kazdodenní sledovani a pouštění filmů jak z usb tak z pc(i nejaky ten normalni zvuk v zakladu) na obcasne vyuziti smartu, na 3d kaslu. S nějakým nastavováním obrazu si asi moc nepohraju nejsem zase nějak extra naročnej. A i po prectenich vlaken v tom mam jen vetsi gulas kazdej tvrdi trosku neco jinyho a vetsine odbornym vecem ani nerozumim. Jen jsem chtel vedet jestli nedelam uplnou blbost koupi jednoho z tehlech televizoru popr nabidnout nejakou alternativu od zkusenejsich.Predem dekuji:)
vivid.sk (11472)|1.1.2015 16:59
[QUOTE=Select7;503534]Z tohodle jsem byl přesvědčený že ips je jakási špička mezi modely díky lepším podání barev.[/QUOTE]
Netreba slepo verit tomu, co sa pise (tie uhly su samozrejme nezmysel, to tam rovno mozu napisat 180°), treba vidiet ocami, ako sa samotny panel sprava. A najlepsie doma v obyvacke, v predajni, kde je vela svetla to nezistis.

[QUOTE=Select7;503534]i nejaky ten normalni zvuk v zakladu[/QUOTE]
Necakaj zazraky - nieje.

[QUOTE=Select7;503534]en jsem chtel vedet jestli nedelam uplnou blbost koupi jednoho z tehlech televizoru[/QUOTE]
Udelas - ale to je opat vec nazoru a opat zavisi od preferencie, ci IPS alebo VA. Panely maju rozne vlastnosti a hlavne inu ciernu. Prave koli nej niesu vobec odporucane IPS panely pre primarne (filmoveho) nocneho divaka, ktory je aspon trosicku narocnejsi. V opacnom pripade je uplne jedno co kupis, vyber si podla designu a ceny.
bh69 (157)|12.1.2015 08:56
Mam doma par dni Panasonic AS640, tj. VA panel a pres pozitivni vlastnosti (dobre zobrazeni detailu v tmavych castech obrazu) mam znacny problem zvyknout si na barevne podani - presto ze tato TV je ve vsech recenzich chvalena za verne podani barev (pouzivam kino rezim), tak mam porad pocit ze 10 leta stare LCD s IPS panelem a zarivkovym podsvicenim je oku nejak prijemnejsi a prirozenejsi. Zatim vsechny moje pokusy to nejak naladit k vyraznemu zlepseni nevedou - porad jakoby to melo nejaky nadech, ktery neumim presne popsat ("kovovy" ?) a zabery s beznou prirodou, dennim svetlem proste nevnimam jako prirozene ...

Nemam ale moznost srovnat se stejnou IPS TV (AS650 nebo 740/750), mozna by to bylo podobne a problem je v podsviceni ? Dalsi vec ktera mne zarazila je docela vyrazny banding a posterizace (zejmena viditelna v gradientech modre - treba vcera to uplne mlatilo do oci u Simpsonu, kde byla modra obloha "pruhovana"). Opet je ale otazka jestli to IPS zvladne lip nebo je to problem LED podsviceni ?
roman2277 (582)|15.1.2015 07:36
Do 15tis bych nic neřešil a koupil plazmu LG50PB660V.Obrazově jako LCD v ceně 30tis.
nomadm (38)|15.1.2015 10:14
já mám panasonic 48as640e a spokojenost :)
Tommula (26)|16.1.2015 10:22
chjo... proste v cene do 15000,- +- 500,- se poradne asi fakt neda vybrat takova aby umela vse co si predstavuju... 100 opravdovych Hz, Smart a 50" (mensi bude vypadat stejne "mala" jak nynejsi panasonic 42PX80)... uz mi z toho mrda... snad neudelam chybu s samem UE50H5570

nebo

50" LG 50LB570V (FHD) ??

to ji fakt nikdo poradne nema?
majkicimo (44)|16.1.2015 10:50
U rodičov mám ale len 42lb670v
RoPo (6061)|16.1.2015 11:01
[QUOTE=Tommula;505379]100 opravdovych Hz,[/QUOTE]

Jestli si dobře vzpomínám, tak u Samsungu to jsou TV od řady H62xx. U Panasonicu mám dojem, že od řady 6xx.

---------- Doplněno v 11:01 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 10:59 ----------

[QUOTE=Tommula;505379]snad neudelam chybu s samem UE50H5570 [/QUOTE]

Chybu neuděláš. TV zobrazovat a hrát bude. Je to skoro základní řada, která je H5000 a H5500 má navíc smart funkce. Nemá však 100Hz panel, ale jen 50Hz. Nekoukej na uvěděnou frekvenci CMR. Ta nemá s panelem nic společného.
nomadm (38)|16.1.2015 11:46
vyber mezi Samsung 62xx, nebo Pan 640, sic jsou to kolem 15 tis. Kč uhlopříčky 48, ale to už je skoro 50...:) jsou to 100Hz, VA panely, nic lepšího v dané ceně letos není, nebo plazma od LG, tam jsi na 50 uhlopřícce do 14 tis. Kč..
Juros89 (16)|22.1.2015 08:43
V návaznosti na toto vlákno bych se zeptat jestli má někdo zkušenosti s TV od Sharpu, případně, jestli by je doporučil. Konkrétně se jedná o

Použití televize bude primárně na kabelovku, občas nějaké ty smart funkce. Díky za rady
KamilZ (10277)|22.1.2015 08:48
Kvůli Smart funkcím si Sharp určitě nekupuj. Ten se kupuje výhradně pro obraz, ideálně s externím STB pro rozumné ovládání :-) Přečti si zdejší vlákno, které je zde k řadě 751. Tímto Tě ale neodrazuji, sám Sharp mám :-) (viz obsah toho vlákna)
Juros89 (16)|22.1.2015 09:32
Primární je pro mě opravdu obraz, Smart funkce jsou jen jako bonus navíc, který se použije občas. Jen teda abych to upřesnil. Má daný televizor 100 Hz panel?? Nemůžu to nikde najít.

Díky
Wasted (85)|22.1.2015 12:26
No 100Hz panel by to mělo mít, já bych do toho ale nešel, pravděpodobně to je výprodejový model a toto někde leželo dlouho na skladě. Osobně bych se podíval po AS640E VA nebo AS650E IPS panel.
Juros89 (16)|22.1.2015 12:56
Nebo ještě zvažuji koupi klasické plazmy. Asi [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Musím to jít porovnat do obchodu, i když to taky není ideální.
roman2277 (582)|22.1.2015 13:38
V obchodě nic neporovnávej.To je o ničem.Jinak tuto TV mám asi týden doma a obrazově daleko před LCD v této ceně.
Wasted (85)|22.1.2015 19:50
Tak plazma bude mít rychlejší panel to je jasná, jinak pokud nepotřebuješ smart tak klidně bych vzal tuto:

KamilZ (10277)|22.1.2015 19:52
[QUOTE=Wasted;506037]Tak plazma bude mít rychlejší panel to je jasná[/QUOTE]
Asi bych Ti doporučil si nastudovat základní princip činnosti LCD a plazma panelů :-)
roman2277 (582)|22.1.2015 22:21
[QUOTE=Wasted;506037]Tak plazma bude mít rychlejší panel to je jasná, jinak pokud nepotřebuješ smart tak klidně bych vzal tuto:

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/QUOTE] Ta má bohužel jen 1 HDMI.To už radši o tisícovku dražší 50PB660V.
Juros89 (16)|22.1.2015 22:31
Dá se ještě někde sehnat nějaká plazma Panasonic??
Wasted (85)|23.1.2015 00:30
[QUOTE=KamilZ;506038]Asi bych Ti doporučil si nastudovat základní princip činnosti LCD a plazma panelů :-)[/QUOTE]

To jako proč?

Juros89: už nedá. :(
roman2277 (582)|23.1.2015 07:24
[QUOTE=Juros89;506051]Dá se ještě někde sehnat nějaká plazma Panasonic??[/QUOTE]
Už ani v Německu.Taky bych ji bral.Tak jsem byl nucen koupit LG.Sice obraz je o kousek lepší na Panasoniku co mám doma,ale i tak v ceně 14kk je to dobrý nákup.
KamilZ (10277)|23.1.2015 07:52
[QUOTE=Wasted;506059]To jako proč? [/QUOTE]Abys pochopil, že srovnávat rychlost LCD panelu s "rychlostí" plazmy je z principu zcela jiné funkčnosti nesmysl.
Juros89 (16)|23.1.2015 08:59
roman2277: Takže v cenové relaci do 16 tisíc bude asi plazma LG nejlepší koupí co se týče hlavně kvality obrazu?? Akorát spotřeba bude třeba 2x větší no.
KamilZ (10277)|23.1.2015 09:06
Ten, kdo si koupil plazmu od LG ji bude chválit, to je přirozené. Když si ale pročteš toto fórum, tak zjistíš, že LG dělala (a dělá) z velké trojky Samsung, Panasonic, LG nejhorší plazmy a rozhodně nejsou na zdejším fóru nijak doporučovány.

PS: Od odkaz na 50" doporučenou TV za 11 kKč hovoří za vše (bez ohledu na plazmu, za ty prachy tam reálně prostě nenarvou rychlou elektroniku pro rozumné zpracování obrazu, upscaling apod.), ať už to v propagačních materiálech vypadá sebelíp. Neříkám, že to nenáročnému uživateli nemůže stačit, ale já bych do toho (ani do plazmy od LG, resp. asi obecně TV od LG model 2014) nikdy nešel. Ať máš také nějaký protinázor.
Juros89 (16)|23.1.2015 09:17
Já to chápu, viděl jsem někde 50" LED i IPS panelem za nějakých 19 tisíc, ale tam se bojím věrnosti té černé no.
Wasted (85)|23.1.2015 09:17
[QUOTE=KamilZ;506066]Abys pochopil, že srovnávat rychlost LCD panelu s "rychlostí" plazmy je z principu zcela jiné funkčnosti nesmysl.[/QUOTE]

Pokud vím tak plazmový panel je rychlejší jak led, je pravda že já jsem vždy preferoval Viera Panasonic plazmu ale furt lepší LG plazma než nějaký ten led, dobře se to dá poznat na sportu. Je jasný že vše má svoje pro a proti ale nebudeme se tu dohadovat o spotřebě, vypalování, input lagu atd. že :) ale třeba se v něčem pletu, tak nějak pořád nevím na co narážíš. .)
KamilZ (10277)|23.1.2015 13:08
On je prostě obraz na plazmě vytvářen zcela jinak, s "rychlostí panelu" u LCD to nelze srovnávat. Pozor, tím nenutím, že je LCD lepší (i když pro mě už dnešní LCD ano, plazmu už bych nebral), jen se třeba si prostě uvědomit rozdíl těch dvou technologií. Na rozumných LCD Tv nemají problémy ani rychlé scény.

Ještě bych připomněl/zdůraznil, že pro kvalitu výsledného obrazu je "rychlost" jen jedna z věcí. Ty ostatní (upscaling, postprocessing apod.) už dnes mají lepší LCD, protože kvalitní plazmy se po ukončení výroby Panasonic a Samsung už nedělají :-(
roman2277 (582)|23.1.2015 14:47
[QUOTE=Juros89;506070]Takže v cenové relaci do 16 tisíc bude asi plazma LG nejlepší koupí co se týče hlavně kvality obrazu?? Akorát spotřeba bude třeba 2x větší no.[/QUOTE]
Spotřeba je 118W.
roman2277 (582)|23.1.2015 15:01
[QUOTE=Wasted;506073]Pokud vím tak plazmový panel je rychlejší jak led, je pravda že já jsem vždy preferoval Viera Panasonic plazmu ale furt lepší LG plazma než nějaký ten led, dobře se to dá poznat na sportu. Je jasný že vše má svoje pro a proti ale nebudeme se tu dohadovat o spotřebě, vypalování, input lagu atd. že :) ale třeba se v něčem pletu, tak nějak pořád nevím na co narážíš. .)[/QUOTE]
Přesně.Osobně na večerní sledování filmů bych si žádné LCD do 20000 nikdy nekoupil.To je vyhazování peněz oknem.LCD v této ceně je dobré akorát tak na denní sledováni telenovel a zobrazení fotek a textu.A Kamile i když plazmy LG nejsou zdaleka na úrovni Panasoniku,tak je to stále menší zlo jak levná LCD TV.Ber to jako názor chlapa,který se o TV zajímá už 30 let.
KamilZ (10277)|23.1.2015 15:52
Jako názor to samozřejmě beru a jsme i částečně v souhlasu, obzvlášť když zdůrazním Tvé správné konstatování "jak levná LCD TV", protože levná LCD jsou opravdu hnus. Osobně bych si ale plazmu z mnoha jiných důvodů, které zde už ale nepatří (ve zkratce - vidím všechny plazmy blikat, vypalování (sleduji často ČT24), odfláklé zdroje způsobující často bzučení) , nekoupil.

Jinak popis principu plazem jsem psal zde: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/33686-nez-se-zeptate-hdmi-3d-zvuk-lan-dlna-hbbtv-dalkove-ovladace#post434562, včetně výhod a nevýhod. Spotřeba plazem se za nevýhodu považovat prakticky nedá, viz ten odkaz a tabulka uvnitř, co jsem vyráběl.
vivid.sk (11472)|23.1.2015 15:58
[QUOTE=roman2277;506097] jak levná LCD TV[/QUOTE]
Otazka je co je to levna LCD TV. Pri 55" vs 40" velkosti panelu je totiz cena dvojnasobna, pritom ide o tu istu modelovu radu. Takze hovorit o cene 20.000 ako o nejakom meradle kvality je blbost.
Wasted (85)|23.1.2015 17:25
[QUOTE=roman2277;506097] o TV zajímá už 30 let.[/QUOTE]

Já už přes dvacet let. :) Jinak názor jako názor a každý má taky jinačí oči, ty moje jsou bohužel asi moc přesné, mám WT řadu od Panáku s 200Hz panelem a mazání vidím i tak, sice je to ohodně lepší jak na TV střední střídy ale na plazmový panel to fakt nemá. Takovej Tour de France na čt4 sport HD byl humáč, jak tam byl záběr na cyklisty tak se na to téměř nedalo dívat. I když jak píše KamilZ, plazmu bych si už asi taky nekoupil, ne kvůli spotřebě ale už jsem si na tu led nějak zvyknul, zase taková hrůza to není a řada AS640E má opravdu za tu cenu dobrý panel. :)
KamilZ (10277)|23.1.2015 17:34
[QUOTE=Wasted;506112]akovej Tour de France na čt4 sport HD byl humáč, jak tam byl záběr na cyklisty tak se na to téměř nedalo dívat.[/QUOTE]
Jenže pokud to nevidíš vedle sebe (plazmu a LCD), tak je to hodně i otázka zdroje signálu. To, co kolikrát vysílají, je hnus na všem.
roman2277 (582)|23.1.2015 20:21
V tomto máte pravdu.Já jsem včera testoval 4 TV(2 plazmy a 2 LCD) a opravdu SD i HD vysílání z DVB-T je tragédie.Skoro každý 720p rip z Blu-ray je kvalitnější.Taková je bohužel dnešní realita.
Fidko (25)|24.1.2015 11:45
Ja som nedavno kupil plazmu LG42PN450B.

Povodne som bol rozhodnuty pre nejaku lacnu LED LCD, ale ked som to videl nazivo, stalo to za prd. HD signal ujde, ale pri SD je LCD tragedia. To zial v predajni nevidis, kedze na LCD nikdy SD nepfehravaju. Je ale fakt, ze par rokov stary NEO PDP Panasonic rodicov mi pripada lepsi. Hlavne cierna je fakf cierna. Na druhej strane, moja LG prakticky nehreje, LG ma vynikajucu podporu formatov prehravanych z HDD, velmi rychle menu a obrazovo je to stale 2 triedy pred cenovo porovnatelnym LCD. Okrem toho ma udajne velmi nizky input lag (33ms). Overene to nemam, ale pri hrani na PS3 ziadny lag nevnimam, takze sa tym ani nezaoberam.
Wasted (85)|24.1.2015 18:36
Kamile mám nejtv kabelovku, asi 20HD programů, asi máš pravdu :) příjem mám hodně kvalitní ale asi ten přímej přenos TDF moc kvalitní nebyl, to je pravda ale i tak, já na obraze vidím kde co a ta plazma od Panasonicu G řada byla prostě cool. :) Ty kostky na Tour de France byli trochu vidět i když jsem měl plazmu ale hodně málo, za to u té led je to dost, na to že je to nejvyšší WT řada od panáku, za těch 30tis jsem si představoval trochu lepší obraz. Ono i když tam pustím akční film jako je to dobrý ale je vidět i to mazání, plazma toto prostě nedělal, kdybych jí mohl vrátit tak bych neska bral AS640 nebo 650. :) Ty mají obraz fakt dobrej.

Fidko, poslední plazmy od Panasonicu moc pěknou černou nepředvedli, spíš to byla šedina. Kvalitní byla řada Panasonic TX-P42G10E :) i S řada se dala.
roman2277 (582)|24.1.2015 19:49
[QUOTE=Fidko;506164]Ja som nedavno kupil plazmu LG42PN450B.

Povodne som bol rozhodnuty pre nejaku lacnu LED LCD, ale ked som to videl nazivo, stalo to za prd. HD signal ujde, ale pri SD je LCD tragedia. To zial v predajni nevidis, kedze na LCD nikdy SD nepfehravaju. Je ale fakt, ze par rokov stary NEO PDP Panasonic rodicov mi pripada lepsi. Hlavne cierna je fakf cierna. Na druhej strane, moja LG prakticky nehreje, LG ma vynikajucu podporu formatov prehravanych z HDD, velmi rychle menu a obrazovo je to stale 2 triedy pred cenovo porovnatelnym LCD. Okrem toho ma udajne velmi nizky input lag (33ms). Overene to nemam, ale pri hrani na PS3 ziadny lag nevnimam, takze sa tym ani nezaoberam.[/QUOTE]
Naprosto se ztotožňuji s Tvým názorem.Jinak v DVB-T vysílání je černá slabší,ale přes HDMI se dá nastavit na opravdu kvalitní černou.Jinak ta Tvoje plazma stála pakatel.(dala se sehnat i za 8000kč) Směšná cena na to co umí.S tím input lagem je to jen otázka nastavení,které je bohužel u LG dost krkolomné.
Fidko (25)|24.1.2015 22:09
Wasted: S poslednymi radami skusenost nemam, tu ktoru spominam ma cca 3 roky. Na druhej strane, LG ma pekny design (mne na tom zalezi) a comu nerozumiem, vobec nehreje. Tym nemyslim, ze sa neprehrieva, ale ze ju mam teraz pustenu asi 4 hodiny a je studena.

No ja pri PS3 akurat nastavim rezim "Hra" skor kvoli farbam, nez kvoli input lagu a dalej sa o to nestaram. Ziadny lag nepocitujem, takze sa tym ani nezaoberam.

Cernejsiu ciarnu sa mi nastavit nepodarilo, HD obsah pozeram v rezime "Kino" a tie hprizontalne pruhy su stale pomerne vyrazne. Nejake idealny custom profil by mi ale rozhodne pomohol :)
roman2277 (582)|24.1.2015 23:25
Černá barva se dá nastavit na 3 stupně.Najdeš to v nastavení obrazu.(na low je hodně černá)
Fidko (25)|25.1.2015 08:55
Ano, to je defaultne nastavenie, ale stale tomu nieco chyba. Mozno by samotna obrazovka mohla byt cernejsia, pretoze teraz mi pripada dost seda ...
vivid.sk (11472)|25.1.2015 12:43
[QUOTE=Fidko;506241] Mozno by samotna obrazovka mohla byt cernejsia, pretoze teraz mi pripada dost seda .[/QUOTE]
Ale ona je seda - nespravis s tym nic - LG PDP :D
Spominane tri urovne nemaju s nativnou fyzickou ciernou panelu nic spolocne, tym len odfajcis detaily v najnizsej urovni farebneho spektra.
Mozes si to odskusat na tomto patterne, co to realne robi.
roman2277 (582)|25.1.2015 15:38
[QUOTE=Fidko;506241]Ano, to je defaultne nastavenie, ale stale tomu nieco chyba. Mozno by samotna obrazovka mohla byt cernejsia, pretoze teraz mi pripada dost seda ...[/QUOTE]Defaultně je nastavené AUTO.