Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Samsung UE50HU6900U funkce universalni ovladac

Nyny_cz (22)|31.12.2014 00:45
Zdravím,
ježíšek mi nadělil TV Samsung UE50HU6900U. Kromě jiných funkcí je TV vybavena i funkcí universální dálkový ovladač, kdy podle toho, co jsem pochopil by mělo jít ovladačem od TV ovládat i STB, nebo MMC. K TV je externí IR senzor, který se zapojí do TV a dál mi to není moc jasné i když jsem to manuálu četl několikrát. Píšou, že mám ten externí senzor postavit cca 10 až 20 cm od zařízení, které chci ovládat, ale nějak nechápu, jestli ho mám umístit tak, aby čidlo snímalo pokyny vysílané ovladačem k STB s tím, že se je postupně naučí, nebo zda ho mám umístit tak, aby čidlo vysílalo do senzoru toho STB. Nějak nechápu, jak to má celé přesně fungovat.

Můžete mi s tím někdo pomoct? Jak to přesně funguje? Jak se spárují funkce s ovladačem k TV? Jak TV pozná, zda chci ovládat TV, nebo STB? Mám v tom nějak guláš :-(
vivid.sk (11472)|31.12.2014 00:57
IR cidlo je len extender, t.j. vysiela signal dalsim zariadeniam, preto v navode pisu, ze ho mas postavit niekde pred ostatne zariadenia.
Tieto signaly posiela samotna TV, v nej nastavis ake dalsie zariadenia mas, pripadne ako su prepojene. TV obsahuje databazu IR kódov, treba ist len cez sprievodcu nastavenim*, myslim, ze to maju celkom pochopitelne prevedene - treba nasledovat vsetky kroky, ktore TV ponukne, pripadne si vybrat z databazy pristrojov ten/tie, ktore mas. TV odporucam mat pripojenu na web, mam pocit, ze odtial si taha informacie.

*Sem vies vojst, ked vo vybere vstupov vpravo hore kliknes na nieco ako "Universal remote setup".
Nyny_cz (22)|5.1.2015 23:29
Moc děkuji za vysvětlení, radši zůstanu u tří ovladačů :-)

A můžu poprosit ještě jednu radu?
V manuálu se píše, že když k TV přes USB připojím HDD, tak v TV zformátuji a můžu na něj pak nahrávat. HDD jsem připojil, prolezl jsem všechny menu, ale nikde jsem nenašel nic týkající se nahrávání a HDD. V manuálu píšou, že mám zmáčknout HUB, pak moje programy a tam to najdu, ale já když zmáčknu HUB, tak se mi dole objeví pruh, kde je YouTube, iDnes, Stream, atd., ale nic takového, co píšou v manuálu tam prostě nevidím :-(
vivid.sk (11472)|6.1.2015 00:40
[QUOTE=Nyny_cz;504017] radši zůstanu u tří ovladačů [/QUOTE]
Nieje to ziadna veda (vid tu) dalsi pouzitelny DO sa zide.

A ked stlacis REC, nevyzve ta na sformatovanie?
Nyny_cz (22)|6.1.2015 12:52
Mno, když stlačím REC, tak TV napíše, že funkce není k dispozici.

V manuálu se píše: "Stlačte SMART HUB / Moje programy / Nahraný TV program" nebo "SMART HUB / Multimédia / USB disk" Aby nahrávání fungovalo, musíte nejprve USB disk naformátovat volbou "Formátovat zařízení" To provedete volbou SMART HUB / Nahraný TV program v dolní části obrazovky "Moje programy" Vyberte možnost "Formát" a poté vyberte možnost "Formátovat zařízení".

Je to napsaný celkem jasně a srozumitelně. Jenže když zmáčknu SMART HUB, tak nikde nevidím žádnou z těch položek o kterých se mluví, ani "Moje programy" a ani "Nahraný TV program" nikde nevidím.

Říkám si, jestli nemám někde něco blbě v nastavení někde jinde, ale otázka je co a kde?
vivid.sk (11472)|6.1.2015 16:28
A skusal si vsetky tri obrazovky? V SmartHube sa da pohybuvat do stran, na strednej obrazovke je to, o com sa pise v navode.
Nyny_cz (22)|12.1.2015 13:48
No, když zapnu TV a zmáčknu tlačítko SMART HUB, tak se dostanu do téhle obrazovky.

Když skočím na druhou obrazovku, vidím toto.

Třetí obrazovku tam nemám. Když kliknu na USB disk, vidím tohle.

Když na ten disk nahraju nějaké video, tak ho tam vidím a můžu ho přehrát, toť vše. Nějaké možnosti, kde by se dal disk naformátovat pro nahrání, nebo cokoli s ním dělat tam nikde nevidím. Podotýkám, že TV jsem zkoušel uvést i do továrního nastavení, ale vidím stále to stejné. A ten USB disk má externí napájení, takže v nedostatku proudu taky chyba není a navíc ho TV normálně vidí.
vivid.sk (11472)|12.1.2015 23:39
A máš určite naladené kanály? Lebo ti tam chýba stredná obrazovka s nimi.
Nyny_cz (22)|13.1.2015 11:23
No já v TV žádné naladěné kanály nemám, protože nemám žádnou anténu. Obraz je do TV posílán přes HDMI ze STB Motorola od kabelové společnosti NetBox.
vivid.sk (11472)|13.1.2015 11:37

A co chces nasledne nahravat na TV? Nahravanie sa vzdy riesi na urovni STB, ktory nahrava povodny komprimovany datovy stream na medium (ci uz externe, alebo interne, podla typu STB).
Nyny_cz (22)|13.1.2015 12:29
Já tomu nerozumím, žil jsem v domnění, že když do TV leze obraz a zvuk, tak ho TV umí i nahrát. Když jsem měl DVD s rekordérem, taky jsem vysílání nahrával na něj.

Tak alespoň je mi teď jasné, že nahrávání se nekoná, protože STB nic takového neumožňuje.
V každém případě díky za objasnění.
vivid.sk (11472)|13.1.2015 14:19
[QUOTE=Nyny_cz;505030]Když jsem měl DVD s rekordérem, taky jsem vysílání nahrával na něj.[/QUOTE]
Taka TV neexistuje. A/V, ktore lezie z HDMI (standardne) nevies nahrat. Tvoje stare DVD s rekorderom zrejme malo analogovy/digitalny tuner, alebo to nahravalo z analogoveho vstupu prevodom cez A/D prevodnik a kompresiou do MPEG2 (strata kvality). Pri funkcii PVR sa vzdy nahrava ne-rekomprimovany zdrojovy stream, cize v povodnej kvalite. Skus sa spytat na konkretne STB s moznostou PVR u tvojho providera, dnes je to uz bezny standard aj pri velkych operatoroch (UPC/SWAN/Orange/Telekom a dalsi).
RoPo (6061)|13.1.2015 14:38
[QUOTE=Nyny_cz;505030]když do TV leze obraz a zvuk, tak ho TV umí i nahrát[/QUOTE]

Chceš nahrávat z HDMI vstupu. Toto nelze ze dvou důvodů: u HDMI existuje něco jako HDCP ochrana a obecně v TV chybí digitalizační HW pro digitalizaci obecného videovstupu. Pokud TV nahrává z tuneru, tak to je něco jiného. Tam je celý stream, který lze uložit.
Nyny_cz (22)|13.1.2015 15:38
V pohodě, už tomu rozumím. Já nahrávat nějak extra nepotřebuju, jen sem si říkal, že když tu funkci TV má, proč bych ji nevyužil. Když je mi teď Jasné, že t nejde, tak to nijak dál řešit nebudu.