P65VT60 - "zelenání" obrazovky
Zdravím. Mám něco přes rok starou Panasonic P65VT60 a v poslední době se mi začal projevovat nepříjemný problém. Občas se stane, že obrazovka odspoda zeleně problikne. Někdy jen ve spodní části, někdy až skoro nahoru. Ale jen na okamžik, podle mě jen na jeden frame a hned je to zase v pořádku. A nestává se to moc často, řekněme jednou za půl hodinky, možná za hodinku. Je to celkem drobný problém, který by mi v podstatě ani nevadil, jen mám strach, že se to začne třeba objevovat častěji. A když to budu chtít reklamovat, tak mám obavu, že zrovna když bude potřeba, tak se ta chyba neprojeví, protože je opravdu dost nepravidelná. Tak jesem se chtěl zeptat, jestli se s podobným problémem už někdo nesetkal, případně jak byste doporučili to řešit.
Nejčastěji USB, ale už mi to jednou udělalo i u satelitu připojeného přes HDMI, takže na zdroji to nejspíš nezávislé.
Nejspíš se TV snaží přepočítat rozlišení obrazu(proč?) a ta zelená je nejspíš přechodový jev toho upscale.Zkusil bych tovární nastavení a pak na cca dvě minutky odpojit ze sítě.
Takže firemní nastavení nepomohlo. Televizi jsem reklamoval, údajně u ní vymělili základní desku a přesto se vada projevuje dál. Kdyby někoho zajímalo, jak to vypadá, tady je pár ukázek:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Televize je teď tedy znovu v servisu a já už moc nevěřím, že to opraví, takže se začínám rozhlížet po náhradě? Nevíte, jestli se dá ještě někde pořídit rozumná plasma v 60ti nebo 65ti palcích? Já jsem našel SAMSUNG PS60E6500 a LG 60PH670S, oboje na dno.cz. Ale jednak ani jedna není skladem, takže kdoví, jestli je vůbec jsou schopni dodat a druhak ani moc nevím, jak kvalitní televize to jsou. Jakoukoliv radu velmi uvítám.
Diky
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Televize je teď tedy znovu v servisu a já už moc nevěřím, že to opraví, takže se začínám rozhlížet po náhradě? Nevíte, jestli se dá ještě někde pořídit rozumná plasma v 60ti nebo 65ti palcích? Já jsem našel SAMSUNG PS60E6500 a LG 60PH670S, oboje na dno.cz. Ale jednak ani jedna není skladem, takže kdoví, jestli je vůbec jsou schopni dodat a druhak ani moc nevím, jak kvalitní televize to jsou. Jakoukoliv radu velmi uvítám.
Diky
K VT60 už neseženeš adekvátní náhradu. O LG vůbec neuvažuj, to je tak o 3 třídy níže, jak Tvá VT. Samsung už se nějakou dobu nedělá, tak buď je to nějaká starší, někde vyškrábnutá skladovka, nebo někde běžela.
[QUOTE=KamilZ;510096]K VT60 už neseženeš adekvátní náhradu. O LG vůbec neuvažuj, to je tak o 3 třídy níže, jak Tvá VT. Samsung už se nějakou dobu nedělá, tak buď je to nějaká starší, někde vyškrábnutá skladovka, nebo někde běžela.[/QUOTE]
Že neseženu tak dobrou televizi jako VT60 je mi jasné, ZT60 už se taky nedělá. :) Ale nehodlám ji nahradit koukáním z okna, takže něčím ji nahradit musím. OLED je cenové mimo, do LCD se mi nechce, takže nezbývá než vybrat nějakou plasmu z těch, co ještě zbývají. Nebo tě napadá nějaké jiné rozumné řešení?
Že neseženu tak dobrou televizi jako VT60 je mi jasné, ZT60 už se taky nedělá. :) Ale nehodlám ji nahradit koukáním z okna, takže něčím ji nahradit musím. OLED je cenové mimo, do LCD se mi nechce, takže nezbývá než vybrat nějakou plasmu z těch, co ještě zbývají. Nebo tě napadá nějaké jiné rozumné řešení?
Jako taky je to alternativa. Ale mám dost strach aby to bylo koukatelné. Spíš si řákám, že když už, tak spíš něco levnějšího na přečkání dvou až tří let a pak už snad bude rozumně dostupný OLED. Ale zase se bojím, že ty levnější budou tuplem nekoukatelné. Takže mi z toho zase vychází, že jakákoliv low end plasma bude nejspíš lepší řešení.
Ještě bych počkal, s čím se vytasí servis nyní ... Může se stát, že ti ji vrátí v pořádku. Nahradit VT60 opravdu není čím ...
Tony
Tony
Tak samozřjemě, dokud mi nevrátí peníze, tak nic kupovat nebudu. Ale už tak nějak počítám s tím, že to v servisu opravit nezvládnou a protože bych pak nerad strávil další měsíc vybíráním televizi, tak začínám náhradu vybírat už teď. No a vzhledem k tomu, že plasmy od Panasonicu už k dostání nejsou, tak je jasné, že to bude změna k horšímu, ale s tím prostě nic nenadělám.
Sefca :
Jasně, chápu ... Ale stále jsou dostupné kompletní díly včetně panelů, takže bych ještě neházel "flintu do žita". A pokud není servis totálně marný, tak máš šanci, že se budeš i nadále dívat na skutečně kvalitní obraz. Pak sem napiš, jak to dopadlo.
Tony
Jasně, chápu ... Ale stále jsou dostupné kompletní díly včetně panelů, takže bych ještě neházel "flintu do žita". A pokud není servis totálně marný, tak máš šanci, že se budeš i nadále dívat na skutečně kvalitní obraz. Pak sem napiš, jak to dopadlo.
Tony
Já z VT přesun na plné využití projektoru protože na lcd se nemůžu koukat :-)Došetřím nějaké kačky na kvalitní projekční plochu a s tv se loučím.
Zkus se podívat na řadu AX900 od Panasonicu. Ta se "dá" k plazmě přirovnat. Shodnul jsem se na tom i s dalšími kolegy - všichni máme VT60, že bychom AX900 připustili jako náhradu, byť je to trochu horší, ale nic dramatického. Loni na Panasonic Convention ji Panasonic presentoval v porovnání s ZT60. Jasně 100% to nebylo, ale srovnávat to při přimhouření oka šlo. :-)
Jinak, teď jsem se podíval na to video, tak pokud Ti vyměnili A-board a dělalo to stejně, tak podezřívám panel :(
Ak sa bavíme o náhrade za VT60, tak by som zvážil Panasonic 65CX850, ktorý má mať VA panel ( na rozdiel od AX900, ktorá mám IPS panel ). Problém je, že tento 2015 model sa môže na našom trhu objaviť až na jeseň tohto roka.
[QUOTE=anonymous01;510385]Zkus se podívat na řadu AX900 od Panasonicu. Ta se "dá" k plazmě přirovnat. Shodnul jsem se na tom i s dalšími kolegy - všichni máme VT60, že bychom AX900 připustili jako náhradu, byť je to trochu horší, ale nic dramatického. Loni na Panasonic Convention ji Panasonic presentoval v porovnání s ZT60. Jasně 100% to nebylo, ale srovnávat to při přimhouření oka šlo. :-)[/QUOTE]
Diky za radu, ale AX900 stoji 150.000, tolik do televize opravdu investovat ochodny nejsem. VT60 me stala 70K, coz byl vicemene strop. Verim tomu, ze je dobra, ze za to stoji, ale je to proste nad limit. :(
Diky za radu, ale AX900 stoji 150.000, tolik do televize opravdu investovat ochodny nejsem. VT60 me stala 70K, coz byl vicemene strop. Verim tomu, ze je dobra, ze za to stoji, ale je to proste nad limit. :(
Tak napodruhé servis přišel s tím, že závada se neprojevila. Znovu jsem jim to nahrál na video a reklamoval potřetí, ale trvali si na svém, že televize je v pořádku a chyba je hold někde u mě. Na argumentaci, že se to projevuje u různých vstupů, neslyší. Jestli trvám na svém, tak si mám opatřit znalecký posudek.
Zkusil bych odpojit anténu a net, (pokud je) a vůbec všechny komponenty a pustil bych něco jen z harddisku...
Pak ještě zkusit tv přenýst do jinýho pokoje a zkusit tam, jestli nemáš nějakej bordel v elektrice.
Pak ještě zkusit tv přenýst do jinýho pokoje a zkusit tam, jestli nemáš nějakej bordel v elektrice.
Pochybuji, že by servis TV nevyzkoušel a závadu neodstranil. Jak tu píše kolega, vyzkoušel bych osvědčenou vylučovací metodu. Takže nejdříve odpojit všechny kabely (samozřejmě ten na 230V nechat :) ). Pak něco přehraj z HDD či USB. Pokud se neprojeví žádný problém, připoj nějakou jinou - třeba improvizovanou anténu samozřejmě se svým novým kabelem. Nakonec k TV postupně připojuj další zařízení.
Někdy s TV "zacvičí" i porucha výhybky (zdroje) zesilovače.
Někdy s TV "zacvičí" i porucha výhybky (zdroje) zesilovače.
Odpojit všechno jsem zkoušel. Zapojená čistě flashka v USB, problém se projevil. Odpojeno všechno a přehrávaný film přes wi-fi, problém se projevil. Odpojeno všechno, připojený DVB-S kabel a přehrávaný film přes integrovaný DVB-S tuner, problém se projevil. Naopak si nejsem jistý, že se problém projevuje při přehrávání přes HDMI. Jednou jsem si myslel, že jsem to taky zahlídl, ale to jsem se možná sekl (už z toho blbnu :)). Takže si začínám myslet, že se to projevuje jen tehdy, když telka sama počitá obraz. Což by mi až tak nevadilo. Nicméně servis tvrdí, že zkoušeli jak USB, tak DVB-S a nic
Ad přenesení do jiného pokoje - to už by spíš chtělo odnést do jiného bytu, nebo ještě líp baráku, ať je tam úplně jiný jistič, když teda přistoupím na nápad, že by mohlo být něco s elektrikou. A to je celkem logistický problém. Telka je velká, měl jsem problém vůbec převézt prázdnou krabici. Navíc co si pomůžu. Když se problém projeví, servis bude dál trvat na svém, když se neprojeví, mám v celém bytě vyměnit elektroinstalaci?
Už se nějak smiřuju s tím, že se to prostě neopraví. Jak jsem napsal výše, jestli jde opravdu jen o případ, že se to projevuje tehdy, když telka sama počítá obraz, přestanu používat interní přehrávač a koupím si nějaký externí. Trochu mě to štve z principu, ale ty starosti, co kolem toho byly, už mi za to vážné nestoji...
Ad přenesení do jiného pokoje - to už by spíš chtělo odnést do jiného bytu, nebo ještě líp baráku, ať je tam úplně jiný jistič, když teda přistoupím na nápad, že by mohlo být něco s elektrikou. A to je celkem logistický problém. Telka je velká, měl jsem problém vůbec převézt prázdnou krabici. Navíc co si pomůžu. Když se problém projeví, servis bude dál trvat na svém, když se neprojeví, mám v celém bytě vyměnit elektroinstalaci?
Už se nějak smiřuju s tím, že se to prostě neopraví. Jak jsem napsal výše, jestli jde opravdu jen o případ, že se to projevuje tehdy, když telka sama počítá obraz, přestanu používat interní přehrávač a koupím si nějaký externí. Trochu mě to štve z principu, ale ty starosti, co kolem toho byly, už mi za to vážné nestoji...