Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Alcad CA 313 po zapojení ztrácí signál

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2014
    Příspěvků
    6

    Zdravím. Jak říká nadpis. Po zapojení třech posledních vstupů si navzájem vyruší signál. Vstup BIV mam pro rakouské programy a zároveň napájím předzesilovač v anténě. Vstup BV mám pro slovenské programy bez předzesilovače. A poslední UHF je pro české programy opět s předzesilovačem který opět napájím po kabelu. Ovšem pokud zapojím poslední kabel do UHF tak mi slovenské programy ztratí asi 70% síly. Spadne až někam na 30db což je málo. Když kabel odpojím mám kolem 85db. Kdybych anténu se slovenskými programy taky napájel, přisoudil bych chybu nedostatečnému napájení ze zesilovače. Ovšem naopak rakouské programy které taky napájím mi nic neztrácí, ani po zapojení UHF. Pouze vstup vedle. Nevím co si o tom myslet. Máte někdo tušení???
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Zesilovač se prostě chová jak širokopásmový slučovač, tak se signály tlučou. U šp slučovačů je nutno dodržet stejný zisk v každé větvi, takže buď použít předzesilovač i pro slovenské programy, nebo si pohrát s nastavením úrovně na vstupech s předzesilovači.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    219

    Zesilovač "neztrácí" signál, ale s 90% pravděpodobností dochází k jeho přebuzení (zahlcení). PAMATUJ ZÁSADU Č.1 PŘI SLUČOVÁNÍ A ZESILOVÁNÍ. VŠECHNY PŘIJÍMANÉ TV NEBO DVB-T SIGNÁLY MUSÍ MÍT STEJNOU ÚROVEŇ!! A samozřejmě musí být na jednotlivých vstupech zesilovače selektívní a korekční prvky (např. KP).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2014
    Příspěvků
    6

    Dik za radu. Ale teď právě mám na každé větvi 82 -85db. Jestli teda db jsou ta " úroveň " o které mluvíte. Nebudu dávat předzesilovač do antény když to nepotřebuje. A tlumit další vstupy taky nemůžu, jelikož víc z nich nevytáhnu. Antény vidí přesně na slovenský i rakouský směr, ale naše Hády, Kojál i Barvičovu mám zakrytou ( skoro ). Pokud se signály " tlučou " , tak použít kanálové slučovače? A pak zesílit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    219

    Použít pro jednotlivé vstupy kanálové propusti pro přijímané kanály a poté srovnat jejich úrovně na stejnou hodnotu a teprve potom zesilovat. Jinak nebude výsledek nikdy 100%. Při takovémto slučování a zesilování signálů z několika směrů a s rozdílnými úrovněmi je potřeba měřit, měřit a měřit. Bez měřícího přístroje to nebude nikdy fungovat jak má.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2014
    Příspěvků
    6

    Měřit není problém, měřák mám, ale antény jsem nikdy zas tak nedělal. Spíš rozvody satelitů. Ale abych srovnal vstupy tak bych musel všechno UTLUMIT na nejnižší hodnotu, což by byl k59 ( měřeno přímo z antény s napájením z měřáku ). Naše nikdy nedostanu výš. A už tak mám sem tam problém. Naco teda má ten zesilovač překrývající se vstupy, když je stejně musím kanálově sloučit nebo propustit nebo něco. Pokud teda utlumím ostatní vstupy na tu nejnižší hodnotu před zesílením ( pouze s nap )tak mi to pojede???
    Naposledy upraveno uživatelem WM2189: 17-12-2014 v 16:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    219

    Bohužel na dálku se radit takhle nedá. Pouze jde poradit něco v obecné rovině (což jsem už učinil). Zaráží mě, že máš měřák (jaký měřák?) a přesto se ptáš na základní věci. Pokud si nevíš rady, pak jen poradím - zavolej někoho kdo má zkušenosti, perfektně zná místní příjmové podmínky a disponuje i potřebnými aktívními/pasívními prvky bez kterých se při řešení tohoto složitějšího příjmu neobejdeš. Jako první (což by v situaci kdy máš měřák a znáš úrovně jednotlivých signálů plus další potřebé parametry C-BER, V-BER, MER, spektrum a jestli se jedná o příjem c SFN, tak i hodnoty IO) měl udělat rozvahu s tím jaké by měly být úrovně na jednotlivých ÚZ ve vztahu ke vstupním úrovním a podle toho zvolit potřebné komponenty pro zpracování a následný rozvod DVB-T signálů. Záráží mě, že tyto základní věci (pokud děláš, jak sám píšeš SAT rozvody kde je potřeba tyto zásady rovněž dodržovat) neznáš.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2014
    Příspěvků
    6

    DĚLAL jsem sat. Je to asi 5 let co jsem skončil. Měřák je UNAOHM 2něco. Drahá a těžká bedna na tahání na střechu ale co se dá dělat. Sat byl jednodušší. Namířit parabolu na správným směrem a podle potřeby posunout další konvertory na multifokusu je celkem snadný. Dát relé nebo multipřepínač je taky snadný. A natáhnout rozvod z jednoho místa je otravný a někdy těžký ale zase nic složitýho. Ale právě nikdy jsem nemusel řešit dvb-t či analog. O hodnotách vím, ovšem nejnižší povolené hodnoty už ne. 5.0 , 4.0 , 2.0 to je pro mě španělská vesnice. Zase na satu jde jen o míření paraboly. Ne o další piplání s prvky na rozvodu. Žádnej šum nikde kromě českých nemám. Pokud měřím jednotlivé antény před zapojením do zesilovače, tak mám CBER 4.něco. Ale české programy mají chybovost, s tím nic nenadělám jelikož nevidím přímo na směr vysílače. Vím že tam mám nejakej odraz. Já jen chci vědět co mám dát před UHF vstup aby mi nerušil slovenské programy. Pokud dám před něj útlum na 55,56,57 tak mi to propustí z toho BV vstupu?? Správně? Pokud dám předzesilovač na slovenskou anténu tak mi to dá asi 110db a to bych stejně musel utlumit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    219

    "...O hodnotách vím, ovšem nejnižší povolené hodnoty už ne. 5.0 , 4.0 , 2.0 to je pro mě španělská vesnice... Pokud měřím jednotlivé antény před zapojením do zesilovače, tak mám CBER 4.něco. Ale české programy mají chybovost..." Být tebou nechám tu instalaci někomu, kdo ví a zná co vědět a znát má.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Problém je, že antény chytají i to, co nemají a navíc když to ještě zesíliš. Schválně odpoj slovenskou anténu a změř slovenské kanály a budeš se divit. Pak nezbývá, než použít odlaďovače či kanálové zádrže, no, je to piplačka. Může se stát, že to dokonce pojede lépe.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2014
    Příspěvků
    6

    Všechny antény jsem měřil i samostatně. Jedou naprosto bezchybně. Až na 46 a 59. Na slovenských šum ani rušení nemám. Proto tam nemám předzes, protože to jede bezvadně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Dec 2014
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od Lumca_1 Zobrazit příspěvek
    Být tebou nechám tu instalaci někomu, kdo ví a zná co vědět a znát má
    To vím taky že si můžu zavolat někoho kdo mi to překope a za dva táci spraví, ale nechci. Todle řeším na chatě, nespěchá to a klidně se poptám a udělám to sám. Časem.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-10-2013, 21:04
  2. Při zapojení antény ztrácím signál
    Od Valmorek v sekci DVB-T
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 14-12-2012, 16:04
  3. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 13-11-2006, 14:38
  4. Airstar 2 - ztrací se signál
    Od soray v sekci DVB-T
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-02-2006, 13:21