Uprava a ulozeni MPEG z TV na DVD
Dobry den, nahral jsem pres TV tuner film (Asterix a Kleopatra) v MPEG. Velikost cca 3,5 GB. Rad bych ho vsak sestrihl a vypalil na DVD. Pouzivam Vegas a DVD Architect. Ve Vegasu jsem MPEG rozbalil, ale kdyz dam Render as ... a vyberu format AVI s nastaveni PAL DV, vznikne mi nekolik vice nez 4 GB avi souborou. Proste to neumim. Mohli byste mi nekdo poradit? Zkousel jsem i jine cesty, PC cely vikend pocital a vysledek zadny. Proste jak prevest MPEG na AVI resp. ulozit na DVD. Diky!
Jeste abych sam sebe doplnil. Ted jsem si uvedomil, ze jsem ke vsemu ten MPEG uz smazal a mam 5 avicek kazde o velikosti 4,3 GB. Zkusil jsem z nich DVD Architektem udelat DVD, ale umim to jen jako 5 ruznych kapitol - to asi nepojedou po sobe a bude se muset kazda pustit zvlast ... :-( Takze 1. jak priste MPEG dostat na DVD (se strihem) a za druhe, jak z tech 5ti AVI udelat DVD - to mozna bude jen nejake nastaveni v DVD Architektu, za pomoc predem diky !!!
MPEG není vhodný pro střih. Pokud chceš osekat reklamy, použij např. tuším od Womble MPEG Video Wizard. Pro uložení na DVD potřebuješ MPEG.
Těch pět AVI můžeš natahat do Vegasu a render as myslí že ta volba je DVD PAL. No a pak zas do Architecta. Nebo AVI přímo do Architecta. Bude to hrát v jednom kuse do konce. Architect si to přerenderuje sám.
Těch pět AVI můžeš natahat do Vegasu a render as myslí že ta volba je DVD PAL. No a pak zas do Architecta. Nebo AVI přímo do Architecta. Bude to hrát v jednom kuse do konce. Architect si to přerenderuje sám.