Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Uprava a ulozeni MPEG z TV na DVD

imported_fireboy (56)|12.6.2005 18:47
Dobry den, nahral jsem pres TV tuner film (Asterix a Kleopatra) v MPEG. Velikost cca 3,5 GB. Rad bych ho vsak sestrihl a vypalil na DVD. Pouzivam Vegas a DVD Architect. Ve Vegasu jsem MPEG rozbalil, ale kdyz dam Render as ... a vyberu format AVI s nastaveni PAL DV, vznikne mi nekolik vice nez 4 GB avi souborou. Proste to neumim. Mohli byste mi nekdo poradit? Zkousel jsem i jine cesty, PC cely vikend pocital a vysledek zadny. Proste jak prevest MPEG na AVI resp. ulozit na DVD. Diky!
imported_fireboy (56)|12.6.2005 19:16
Jeste abych sam sebe doplnil. Ted jsem si uvedomil, ze jsem ke vsemu ten MPEG uz smazal a mam 5 avicek kazde o velikosti 4,3 GB. Zkusil jsem z nich DVD Architektem udelat DVD, ale umim to jen jako 5 ruznych kapitol - to asi nepojedou po sobe a bude se muset kazda pustit zvlast ... :-( Takze 1. jak priste MPEG dostat na DVD (se strihem) a za druhe, jak z tech 5ti AVI udelat DVD - to mozna bude jen nejake nastaveni v DVD Architektu, za pomoc predem diky !!!
Brko (201)|12.6.2005 21:06
MPEG není vhodný pro střih. Pokud chceš osekat reklamy, použij např. tuším od Womble MPEG Video Wizard. Pro uložení na DVD potřebuješ MPEG.
Těch pět AVI můžeš natahat do Vegasu a render as myslí že ta volba je DVD PAL. No a pak zas do Architecta. Nebo AVI přímo do Architecta. Bude to hrát v jednom kuse do konce. Architect si to přerenderuje sám.
imported_fireboy (56)|12.6.2005 21:20
Je fakt, ze jsem to nezkusil vypalit a pustit. Kazdopadne zatim diky za rady !!!