Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

TV nad krbom

MILOSHKO (587)|30.11.2014 09:31
Zdar vsetci riesim dilemu ci dat tv nad BIOKRB do obyvacky alebo nie ., zaujimalo by ma ci ma niekto skusenosti s niecim podobnym ., krb je len na bio palivo vykon cca 2-3 kW / nema ziden komin (budem pouzivat iba ako dekoraciu nie na kurenie ) je vlozeny do sadrokartonovej predsteny na ktorej bude TV ., ide my o to ci sa TV nebude prehrievat / ake tepelne zatazenie zvladnu vnutorne chladice TV.,. elektroliticke kondenzatory ., popripade ci sa da TV " osetrit " nejakou teplovodivovu pastou a pod [ATTACH=CONFIG]29125[/ATTACH]
20141029_165018.jpg
vivid.sk (11472)|30.11.2014 12:31
Pochopil som to spravne, chces spravit otvor do sadrokartonu pre konkretnu TV a "vsadit" ju dnu ?

P.S. Tie troje "parohy", tam dala tvoja manzelka? :D
RoPo (6061)|30.11.2014 23:32
Predpokladam, ze chces TV povesit na zed nad otvorem krbu. Problem by to byt nemel. Problem by mohl byt se salavym stoupajicim teplem od krbu kolem steny nahoru. Mezi spodni hranou TV a otvorem krbu by mela byt alespon 20cm siroka rimsa, aby stoupajici teplo odvedla do prostoru pred TV a neohrivala samotnou TV.
Hornet F-18 (1328)|1.12.2014 00:00
Ked tam bude ta rimsa - ako pise RoPo - tak by to mohlo byt ok. Bez rimsy by som o tom vobec neuvazoval, aj ked to bude len biokrb.
Ale z principu je to dost blbost :-) krb je krb ( jedno ci bio, alebo klasika), a teda sluzi nielen na ohrev, ale aj na veget - domacu atmosferu, pokoj, pohodu, atd... a znicit tento efekt zavesenim telky nad krb povazujem za .... nech si kazdy doplni co chce :-D

PS, ale videl som toto usporiadanie v americkych dokumentoch o byvani....
RoPo (6061)|1.12.2014 08:21
[QUOTE=Hornet F-18;500762]videl som toto usporiadanie v americkych dokumentoch o byvani[/QUOTE]

Ano, to je přesně ono. Ve mě ten obrázek tuto vidinu hned navodil -> Live like American :-E.
Ale američani by si biokrb nepořídili ;). Krb jen na dřevo s automatickým zapalováním plynem. Oni snad nic jiného nezanají....
Já však smysl biokrbu moc neuznávám. Ale každého věc a každý je svého štěstí strůjce.