Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Kvalitní panel bez SMART funkcí

Leeone (2)|27.11.2014 12:45
Zdravím, chtěl bych si koupit novou TV v ceně někde do 14.000 Kč. Velikostně 48-50. Přiznám se že favoritem byl (je) LG 49LB550V, ale vinou obchodu mi byla dodána jiná a já ted ještě hledám alternativu. Nechci zde pokládat jedno z mnoha témat at mi poradíte která je lepší, ale mohl bych poprosit o směrování ke značkám? Například o Toshiba TV toho zde moc není i když trh nabízí nějaké typy a dále bych se chtěl zeptat na současné zkušenosti s Philipsem v této cenovce. Kdo nabízí vůbec nejlevnější 100 Hz panel v mnou požadované velikosti? Protože, proklikat se těmi spousty údajů, navíc když už i prodejci neuvádějí všechny informace, je takřka nemožné. Za rady eventuelně díky.
tdlmarek (1566)|27.11.2014 14:54
Pro příznivce VA panelů jsou hitem tohoto roku v téhle cenové kategorie modely Panasonic AS640 a Samsung H6xxx (nejlevnější H6200, vyšší čísla značí lepší výbavu). V úhlopříčce 48" se pohybují právě kolem těch necelých 15k CZK a jsou to nejlevnější modely vybavené již 120 Hz panelem. U Panasonicu navíc s poměrně povedeným direct-LED podsvícením, u Samsungu se technologie podsvícení mění s konkrétní variantou modelu.

Na tuto cenovou kategorii se tu na fóru objevuje tak jednou denně nový dotaz, takže informací zde najdeš hromady. Ale nosná jsou především hlavní vlákna k oboum značkám, kde je i řada postřehů uživatelů a zmíněné konkrétní rozdíly mezi jednotlivými modely:
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/36597-Panasonic-2014-AX800-AS800-AS7X0-AS6X0-AS5X0-A400
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/37301-Samsung-UExxH6400-UExxH6500-UExxH6200-hlavne-vlakno

edit: Ještě bych doplnil, že první příspěvky v obou vláknech jsou zhruba z doby představování nových modelů na CESu, takže mezi tímto a reálnou dostupností na evropských trzích je odskok několika měsíců, během kterého došlo různým korekcím - od změny některých označení až po upřesnění různých parametrů.