Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 28

Téma: Výběr multimediálního centra a Nas serveru

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2014
    Příspěvků
    5

    Potřebuji poradit s výběrem multimediálního centra a Nas serveru.Moje představa je, že svoji sbírku DVD nahraji na disk, nejlépe celé bez konverze a pak ho přehraji na TV přes multimediální centrum které to převzorkuje na 1080p. Můžete doporučit nějaké konkrétní řešení nebo svoje zkušenosti jak to poskládat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Aug 2012
    Příspěvků
    73

    Intel nuc + xbmc. Nas ti presne neporadim, ale siel by som do overenych veci ako synology qnap atd
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    DVD převeď na MKV. Lépe se s tím pak manipuluje a ušetříš místo. Pokud tedy nepožaduješ úvodní menu, které DVD nabízí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jul 2014
    Příspěvků
    5

    jaký SW používáš na převod z DVD na MKV?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    Např. MakeMKV. Programů na převod je celkem dost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně Avatar uživatele arkij
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    548

    Citace Původně odesláno od alex12345 Zobrazit příspěvek
    jaký SW používáš na převod z DVD na MKV?
    Já jsem to teď nedávno dělal a nejlépe se mi osvědčilo DVD napřed ripnout pomocí DVD Schrinku (bez dělení vobů) současně s přebráním co chci a nechci a poté do mkv převést pomocí Aiseesoft ... to mkv ripper (jsou různé pro tento úkon libovolně použitelné verze) které čas od času se objevují zdarma tady http://www.giveawayoftheday.com/, stačí si to pohlídat, ta konverze je u nich na všech verzích stejná, jde nastavit datový tok, rozlišení, přidat titulky a vytvořit frontu.
    Po různém zkoušení se mi tento postup zdál z hlediska koukatelného výsledku nejlepší a obraz je na LCD televizi lepší než z mého starého DVD přehrávače přes scart konvertovaný převodníkem v televizi.
    Asi za měsíc a půl jsem jich víceméně po nocích a přes víkendy udělal tak 280 kusů co mám s muzikou (koncerty).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele arkij
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    548

    Dnes je zrovna jeden z převodníků videa na zdarma tady http://www.giveawayoftheday.com/.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jul 2014
    Příspěvků
    5

    Díky za info
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jul 2014
    Příspěvků
    5

    Stáhnul jsem si převodník dle odkazu - moc díky. Jsem v tomto nováček, mohl by jsi mi poradit jak nastavit: Resolutiom Encoder, Aspect Ratio, Video Bit rate, Frame Rate, Channels, Encoder, Volume, Bit Rate a Sample Rate.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    Pouzi MakeMKV, tam nestavujes nic, pretoze sa nerobi kompresia ani konverzia, vystup je 1:1 identicky, len v inom kontajneri. Naviac to trva chvilku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    Citace Původně odesláno od alex12345 Zobrazit příspěvek
    Stáhnul jsem si převodník dle odkazu - moc díky. Jsem v tomto nováček, mohl by jsi mi poradit jak nastavit: Resolutiom Encoder, Aspect Ratio, Video Bit rate, Frame Rate, Channels, Encoder, Volume, Bit Rate a Sample Rate.
    Zbytecne se s tim piples. Psal jsem o MakeMKV. Je free, rychly a umi nastavit defaultni video i audiostopu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2013
    Příspěvků
    3

    Ahoj,
    abych nezakládal nové vlákno, rád bych svou otázku položil zde. Pročítám tady fórum a články už asi týden, spoustu věcí jsem se dozvěděl, ale přece jen bych se rád zeptal zkušenějších, protože to není malá investice a prodavačům v prodejnách elektra zrovna dvakrát nevěřím...

    Mám televizi: http://www.lg.com/cz/televizory/lg-3...specifications
    Chci si koupit domů NAS: http://www.tsbohemia.cz/zyxel-nsa325...-_d181842.html

    Na NAS si chci nahrát filmy, hudbu a fotky a přistupovat k němu přes router z notebooků (přes wifi) a z televize (přes síťový kabel do routeru). NAS připojím k routeru taky pomocí síťového kabelu (připojení přes USB je pomalejší, že). Televize i NAS podporují DLNA rozhraní, takže by si měly rozumět...
    Moje otázka: bude mi tohle řešení stačit? Přehraje mi televize uložené filmy (DVD, MKV kontejnery, MPEG kontejnery...) i s titulky? "Najde" v síti moje televize můj NAS? Nebo k tomu budu muset přikoupit ještě nějaké MMC? Nebo doporučujete jiný NAS?
    Jde mi samozřejmě i peníze, abych nemusel investovat zbytečně nic navíc.Pokud bych musel přikoupit MMC, tak samozřejmě již nějaké bez disku...
    Budu rád za vaše případné rady. Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,276

    Citace Původně odesláno od Neitthan Zobrazit příspěvek
    Moje otázka: bude mi tohle řešení stačit? Přehraje mi televize uložené filmy (DVD, MKV kontejnery, MPEG kontejnery...) i s titulky?
    Vše záleží na kompatibilitě DLNA serveru v NAS s klientem v TV. Stačit Ti to podle mě nebude, kup MMC, stojí pár šupů a za ty ušetřené nervy to stojí. Přečti si tohle: https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...l=1#post434517
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Nov 2013
    Příspěvků
    3

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    Vše záleží na kompatibilitě DLNA serveru v NAS s klientem v TV. Stačit Ti to podle mě nebude, kup MMC, stojí pár šupů a za ty ušetřené nervy to stojí. Přečti si tohle: https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...l=1#post434517
    Díky za odpověď. Já jsem tenhle thread četl několikrát. Zakopaný pes je asi opravdu v té kompatibilitě. Ačkoliv výrobce NASu píše, že to má svůj vlastní DLNA server... tak i přesto to nemusí být jisté...?
    Takže nejrozumnější bude postupovat tak, že koupím NAS, zkusím jestli bude fungovat i bez MMC a pokud ne, budu muset přikoupit ještě MMC.
    Televize mi tedy NAS najde, ale problém bude pravděpodobně s tím, že nebude umět formáty videa? Nebo televize mívají problém i s pouhým nalezením NASu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    Presne ako pises. Problemov moze byt viac, od kompatibility titulkov az po pretacanie, volbu audio stopy, podporu proprietarnych formatov (kompletnu podporu BD/DVD necakaj ani priamo cez USB) ci dalsie. Takze optimalne odskusat s konkretnym zelezom do 2 tyzdnov a nasledne sa rozhodnut co dalej.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Výběr multimediálního centra
    Od Drunksta v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 13-01-2013, 15:47
  2. Výběr multimediálního centra
    Od medivo v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 07-06-2012, 14:32
  3. Výběr multimediálního centra
    Od looplo v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 07-02-2012, 18:51
  4. Výběr multimediálního centra s 2x HD DVB-T tunerem
    Od Peskora v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-12-2011, 17:40
  5. výběr multimediálního centra
    Od efriko v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 12-08-2010, 10:20