Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Velký problém s TV Panasonic ST50 55" 2 měsíce před koncem záruky

cujou2 (106)|14.11.2014 12:09
Zdravím všechny po delší době.
Jak už nadpis napovída mám problém s plazmou kterého jsem si všiml před několika měsící ale zdá se mi že se to horší.
Z levé části obrazovky asi doprostřed se objevuje s pravidelným odstupem několik svislých světlých pruhů. Jedná se asi o 8-15 pruhů. Co je zvláštní že při přepinání jsou viďet někdy více někdy méně. Moc by to ani nevadilo při obraze kde je členitý moment nebo film to ani nejde vidět. Ale hlavní problém je při fotbale a to hlavně při pohybu kamerou doleva a doprava to ty pruhy bijí do očí. Nechápu čím to je. Vypálením to být nemůže. Co by to takto rovnoměrně vypálilu si nedokážu představit. Prostě když je souhrnná plocha a kamera se pohybuje tak to jde dost viďet i při hokeji i při normálnich zprávach atd. Myslíte že když si nechám zavolat technika v rámci záruky tak mi to uzná? Strašně mi to vadí. Místo fotbalu čumím furt na ty pruhy. Už jsem na jednom foru našel jednoho Slováka který taky psal že vidí ty pruhy jen u fotbalu v levé časti obrazovky a že mu reklamaci neuznali že se má dívat méně na formát 4:3 to řikal ale že je blbost že by tam nebylo těch pruhů tolik a hlavně by byly i v pravo. Já se na 4:3 nedívám vůbec! Myslín si že to bude mít více lidí akorát si toho nevšimlo. Zkuste se prosím na to třeba zaměřit. Jsem z hoho zklamaný. A co myslite s tou reklamací. Stáhnu asi nějake fotbaly a ukážu jim to. Jestli neuznají tak to odvezu do Alzy. Jsem z Ostravy reklamovat mam v plánu u TS Nova nebo Alza díky moc
RoPo (6061)|14.11.2014 12:12
Ano, toto je pravděpodobně na záruku. Je povolený panel, resp. ovládání sloupců. Pokud jsem tedy pochopil to, co popisuješ.

Pošli sem fotku.

Já předpokládám, že to jě něco jako toto:
.
cujou2 (106)|14.11.2014 12:21
Na video se nemohu teď podívat jsem namobilu co nemá flash ale hned doma mrknu. A co myslíš zavolat technika nebo odvézt do alzy?
axicom (626)|14.11.2014 16:19
Nechapu co resis, jasna reklamace.
cujou2 (106)|14.11.2014 19:03
Takový pás nemám.
Mám jakoby světlé pásy. je to třeba tady posané post 69: https://www.avforums.com/threads/panasonic-st50-owners-thread.1618539/page-3
Když zadám bright vertical lines on st50 panasonic tak něco vyleze.
tady první 2 i když to nejde moc vidět https://www.youtube.com/results?search_query=bright+vertical+lines+panasonic+st50

---------- Doplněno v 19:03 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 18:59 ----------

DSEB nebo vertical bending. No to jsem zvědav jestli uznají. Zavolat technika nebo rovnou odvést do alzy ? :D Asi prvně ten technik........

Až vyjde čas natočím zrcadlovkou snad to půjde vidět.... a pošlu to i rovnou technikovi TS Nova
RoPo (6061)|14.11.2014 19:24
Asi uz vidim co mas na mysli. Jak mas nastaven kontrast, jas, barevnou sytost, ostrost, teplotu barev a sledujes v jakem rezimu?
cujou2 (106)|14.11.2014 19:31
Kino, chladné barvy, kontrast 37-42, sytost 30, jas 0, gamma 2,4/2,6 nebo i skřivka, ostrost SD-6,HD-1, šum vyplý, živá barva vyple, IFC malá, ECO vyplé. Nastavením se to dá možná trochu upravit ale je to tam furt. U fotbalu jsem zkoušel dost toho měnit...
RoPo (6061)|14.11.2014 22:19
Ja mam nastaveni trochu jine (Rozdily: jas+1, kontrast 45, barva 25, ostrost 5, IFC male, ziva barva zapnuta, teplota barev normal. Toto nastaveni pro HDMI, kde mam satelit HD Digicorder S2, ktery ma obrazovy vystup na hodne vysoke urovni), ale u me nic podobneho nevidim. Mam vsak 65" panel.Zkus poslat foto nebo video, kde to u tebe je videt.
Pavell007 (790)|15.11.2014 17:55
každopádně nic moc neřeš a objednej si rychle záruční opravu, na to máš právo, maximálně ti to neuznají. Pokud to je nějak výrazně rušivé, máš šanci na st60, nebo nový panel. :) Já na svý ST50 časem zpozoroval, ale fakt to bylo naštěstí na hranici vnímatelnosti, na pravé straně vertikální pruh cca 5 cm tlustý, tak možná to bylo slabý místo a u některých kusů to po čase vyleze.... Co vím tak na 30 řadě s tím byly dost problémy...