Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Miniprojektor UC-30

mia (103)|4.11.2014 23:21
Musím se přiznat-neodolal jsem. Mám rád blbinky, gadgety, hračky... a tak, když jsem před měsícem procházel DX.com (kvůli nějakým ledkám a páskům co jsem chtěl objednávat), narazil jsem na spoustu miniprojektorů, které se mi zdály zajímavé. Po zjištění, že parametrově (i vzhledově) jsou všechny plusmínus podobné, jsem vybral ten, co se mi zdál nejvýhodnější (dodání v rámci EU, sleva 26%, nejvyšší udávané nativní rozlišení...) a objednal ho, ať je sranda... Přišlo mě to na necelých 1300.
Dorazil za 3 týdny via PostNL, i jal jsem se zkoušet. První vybalení z krabice následovaly pochyby, jestli něco tak prťavýho bude fungovat. Rozměry 12.5x12.5x6cm, k tomu mrňavý adaptér, maličké dálkové ovládání (bez baterek) a 10cm kablík AV s třema konektorama CINCH.
Praktická zkušenost: nic jinýho, než tmavá místnost, pro provoz nemá cenu. Nejlíp promítat v noci. Obraz je sice vidět i při rozsvícené žárovce v místnosti, ale kontrast je mizerný a člověk spíš tuší než vidí. Nativní rozlišení 480x320, při 4:3 obrazu. Při volbě 16:9 je využito pouze 480x240. Jakékoliv vyšší rozlišení se přepočítává, nicméně zpracuje to přes HDMI i 1080p/60Hz. VGA jsem zatím nezkoušel. Repráky jsou z výroby nastavené naplno a řvou jak kráva. Když jsem přes to pustil zvuk, tak mi to málem urvalo uši. Nicméně po ztišení to hraje hezky na to, že jsou tam 2cm plasťáky. Ve specifikaci je možnost připojení max 500GB disku, nicméně 750GB Western se chytil bez problémů a formátů to umí přehrávat moc. Zatím mi to odmítlo přehrát asi jen 4 filmy z mé sbírky.
Menu je v angličtině, nicméně čeština se dá navolit taky, i když pár výrazů je nepřeložených. Externí titulky jsou kupodivu čitelné bez problémů, což se tak docela nedá říct o názvech složek. Pokud to člověk připojí k počítači, tak je to nepoužitelný, nečitelný písmo a tak... leda nastavit to nejnižší rozlišení.
Ale jako multimediální přehrávač do dětskýho pokoje na pohádky a seriály je to super. Animáky na tom vypadají dost dobře. A na letní kino mám Epsona :-) Nejvíc se mi na tom líbí, že to připojím přes adaptér do zásuvky, strčím tam flešku a mám kino...

http://www.dx.com/p/ruiq-uc-30-24w-portable-mini-lcd-projector-w-sd-av-vga-hdmi-black-us-plug-100-240v-233749