Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Jak správně nahrávat z o2 iptv?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2014
    Příspěvků
    16

    Dobrý den,

    pořídil jsem si o2 iptv a chtěl bych si nahrávat pořady do počítače. Už jsem pochopil, že to bude asi trochu problém, ale prosím o informaci, zdali bude fungovat následující schéma.

    Ze settopboxu půjde analogový signál do tohoto zařízení

    http://www.alza.cz/aver-tv-dvd-ezmaker-7-d238584.htm

    Pomocí nějakého software (jakého? Prosím o radu) budu nahrávat do počítače záznamy, počítám s tím, že programy na set top boxu budu muset přepínat ručně. Také počítám s tím, že to nebude hd záznam.

    Bude to takto fungovat?

    Předem děkuji za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,868

    Fungovat to může (pokud nemají v analogovém signálu ochranu podobnou Macrovision), ale kvalita bude mizerná.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,253
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2014
    Příspěvků
    16

    KamilZ: A to o2 iptv má hdcp nebo ne? Navíc ty hdmi nahrávátka obvykle fungují tak, že se musí ručně zapnout vypnout záznam, asi je to primárně určené na nahrávání sekvencí z her ... A o přepínání programů na set top boxu asi už vůbec nemůže být řeč. To umí, co jsem našel, jen tato věc, také analog: http://www.avermedia.eu/avertv/cz/Pr...9&tab=APDriver

    ---------- Doplněno v 17:02 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 17:01 ----------

    RoPo: A mají, nebo nemají? Abych to nezkoušel zbytečně, neobjevoval ameriku ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,253

    DHCP: nevím, já na rozdíl od Tebe O2 IPTV nemám. Ono je už z principu blbost si tuhle platformu pořizovat, pokud chceš nahrávat do počítače a ne v rámci jejich služeb nebo O2 TV Go. Navíc to nahrávat jako analog, sorry, ale WTF?!
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 04-11-2014 v 17:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2014
    Příspěvků
    16

    KamilZ: TF to, že potřebuju ty pořady sledovat jindy a jinde, než doma, když se vysílají. Jde mi primárně o kanál Viasat History. Čili nahrávání v rámci jejich služeb ani o2 TV Go nepřipadá v úvahu. Ale moc rád si nechám poradit. Jak bych to tedy měl dělat jednodušeji nebo lépe?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,253

    Třeba DVB-S

    Proč nevyhovuje O2 TV GO? Nahrávat to umí a sledovat to můžeš (jak to chápu z popisu) kdekoli.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2014
    Příspěvků
    16

    V o2 tv go není Viasat History a další zajímavé kanály
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,253

    Tak opravdu mě napadá jen to DVB-S, pokud chceš nahrávat, tak je to asi nejrozumnější řešení. Nicméně vidím, že zde živě diskutuješ: http://pc.poradna.net/q/view/1323554...tv-v-notebooku
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2014
    Příspěvků
    16

    A to je trestný ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2014
    Příspěvků
    16

    Nicméně to DVB-S, to mě nenapadlo, to je jako satelitní vysílání? Jako třeba www.skylink.cz ? A to není nějak chráněné proti nahrávání? A co bych pro to nahrávání všechno potřeboval?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2014
    Příspěvků
    16

    No jo, tak asi to je trestný ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    Ne, trestný to určitě není. To, že ti kolega rychle neodpověděl, je jednoduché. Nikdo z nás tu nedrží 24 hodinovou službu a nevisíme tady od nevidim do nevidim.
    Nicméně to DVB-S, to mě nenapadlo, to je jako satelitní vysílání?
    Vážně nevíš, že DVB-S je satelitní vysílání?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Nov 2014
    Příspěvků
    16

    Omlouvám se, nechtěl jsem nikoho honit. Ne, nevěděl jsem to, co je to dvb-s, ale už jsem si to našel. Takže jestli jsem to dobře pochopil, mám se vykašlat na o2 tv a pořídit si dvb-s. Ale to je asi taky nějak kódovaný, nebo chráněný proti kopírování, nebo ne? Teda úplně nejlepší by bylo, kdyby mi to někdo za peníze udělal, protože tomu prd rozumím a ani tomu nechci rozumět, chci to jen používat, ale k tomu asi nikoho nepřekecám, co ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,868

    Pořídíš si DVB-S příjmač s harddiskem nebo možností nahrávat na USB připojený disk, ale takový příjmač, které nahrávky ukládá nezakódované. Pak přeneseš do PC a máš zcela digitální "čistou" nahrávku. Nebo příjmač s připojením do počítačové sítě. Touto cestou můžeš také vykopírovat nahrané pořady do PC. Pro příjem ještě potřebuješ kartu (případně CAM modul, dle typu příjmače), kterou pořídíš na www.skylink.cz nebo ti vše zařídí montér/prodejce paraboly svodu, příjmače, paraboly, LNB.
    U pořízení DVB-S počítej s investicí cca. 5.000-20.000 Kč dle typu příjmače (délky kabelu, paraboly a ostatních komponent).
    Mohl by jsi pořídit celý HD příjmač od Skylinku (za výhodnou cenu), ale tam mám dojem, že nejsou nahrávky odkódované.

    Další možnosti příjmu zde v ČR je UPC freesat a Digi TV.

    Skylink se používá kvůli nejširší nabídce HD programů.
    Naposledy upraveno uživatelem RoPo: 04-11-2014 v 23:20
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Plazma: IPTV na LG Smart
    Od martinjonas.wz.cz v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 14-01-2013, 19:49
  2. DVB-C: IPTV set-top-box
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-04-2012, 19:42
  3. Kvalita IPTV
    Od Jason Voorhees v sekci IPTV
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 24-01-2010, 23:46
  4. IPTV
    Od pulcik v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-06-2007, 21:50
  5. O2 IPTV
    Od fsvelim1 v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 30-12-2006, 17:02